Sääntösuomi/euvostohelevetti

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mudracer, 15.7.2016.

 1. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  passerby tykkää tästä.
 2. Karpov

  Karpov Gearhead

  Mun mielestä pieni rankasu on paikallaan jos 1967 vuodesta amerikassa asunut tuo opel mokan muuttoautona. Vaikka kuinka ei autot kiinnosta niin oi vittu :D
   
  Saetkae, raaseriruiseri, FuryIII '71 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. BBC

  BBC Guest

  Olisi vähän ottanut selvää asioista ja hommannut laajan vastaavuustodistuksen niin ei olisi tarvinnut valoja vaihtaa. Eikö noita singereitä saa täältäkin ostaa, mutta siinäpä maksoi oppirahat aivan omista mokistaan.
   
 4. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Jaahans eli pitääkin rangaista jos tuo väärän tawaran tullessaan, jep jep.
   
 5. Mokaman

  Mokaman Gearhead

  Justiin toisella palstalla valitettiin siitä notta pitää saada huristella vanhoilla muutaman sadan euron kipoilla eikä seurata Ranskan mallia, ihan vaan periaatteesta, koska haluaa ajaa sellasella...

  Ja sitten täällä valitetaan jos tuo "väärän" auton, vaikkaki itelleen mieleisen. Eli enää ei saakaan ajaa millä haluaa, ihan vaan periaatteesta ku parempaakin voi/pitää tuoda maahan.

  Ota nyt näistä selko! (vanha POFF-hymiö tähän)
   
  raaseriruiseri tykkää tästä.
 6. Hai

  Hai Gearhead

  Tuossa jutussa kerrottiin, että nimen omaan "ei tuonut tullessaan", kun ryssi lomasäännön kanssa. Tullin ja trafin kannalta ihan perus USA-tuonti.
  Tietoa on saatavilla ja neuvoa voi kysyä.
   
 7. TopyCa

  TopyCa Gearhead

  Oma moka, olis tutustunut Kekkoslovakian ahtaisiin sääntöhin ja ei aliarvioinut sairasta kateutta joka Trafissa vallitsee.
  Tollot eivät ymmärrä että pitkien lomien kielto tuontiautojen vuoksi HAITTAA Suomen taloutta! Ei voi lomailla ja tuhlata $$$ Suomessa omistus aikana.
  Ja sit ne tekee mitä vain saadakseen enemmän veroja lastattua ajoneuvoihin. Harrikkaan lyödään 200-300% lisää "v*#@@lun vuoksi".

  No, oli ainakin oikea malli jolla mokasi - Opel MOKA.
   
 8. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  No eikait vapaassa demokratiassa kauan asunut rintamakarkuri voi tietää että täällä on vielä tsaarinajan byrokraatit vallassa, eli oma moka miksi vitussa piti tulla takaisin kotiin. Eikä ole ensimmäinen kerta kun virkavirheet kostaa pitkän poissaolon.
   
 9. NUS-50

  NUS-50 3rd gear

  Nimenomaan, miksi vitussa piti tulla takaisin "kotiin". Tästä kannattaisi lähteä asiaa purkamaan.
   
 10. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Ei ole paljon aikaa kun yhden kotiintulijan alumiininen "bassivene" silputtiin kullin tullin toimesta kun ei ollut perkele tajunnu hommata siihen CE merkkiä ennen kotiin paluuta.
   
 11. J.J.

  J.J. Gearhead

  Suomen venemafia on kyllä saanut uskomattoman hyvin lobattua kansalaisia kyykyttäviä lakeja jotka toki palvelevat veneiden maahantuojia erinomaisesti.

  Valtion pitäisi palvella kansaa, täällä Suomaliassa kansa palvelee valtiota eli kaikkea siihen kytkeytyvää eliittiä, byrokratiaa, virkakoneistoa jne. syöpää mikä tätä kansaa köyhdyttää.
   
  Saetkae ja Jussi289 tykkäävät tästä.
 12. Substitute

  Substitute Gearhead

  Mites minä muistan että topikin aloittaja piti pahana UE-asiana sitä EU:n ja Yhdysvaltojen neuvottelujen alla olevaa kauppasopimusta jolla näistä kaikista mm. autoteollisuuden lobbaamista protektionismisäännöistä päästäisiin kertaheitolla eroon?

  Ei tarttisi esim. laseissa ja valoissa olla erilaisia leimoja eri puolilla valtamerta.

  Missä EU siellä ongelma -kun "oikein" asioita siltä kantilta tulkitsee...
   
  Muokattu: 15.7.2016
 13. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Huomasitko pikku vitsi että nyt ei ollut kysymys mistään teollisuudesta. Kysymys oli siitä että joku muuttaa takaisin kotimaahansa ja siitä miten sun kaltaiset mulkut rankaisee siitä paluusta.
   
  raaseriruiseri tykkää tästä.
 14. litres

  litres 2nd gear

  Pisteet sulle mudracer!
   
 15. Substitute

  Substitute Gearhead

  En huomannut pikkupillu, huomasin että kyse oli auton maahantuonnista ja EU:n ja Yhdysvaltojen erilaisista autoteollisuuden lobbaaman protektionismin takia vallitsevista säännöistä. Niistä jotka eivät toisaalla vastustamasi vapaakauppasopimuksen jälkeen voisi olla enää voimassa.

  Ymmärrän kyllä siihen vapaakauppasopimukseen sisältyvän ison ongelman.
   
 16. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Et sitten millään pysty pitämään angstias tuolla "roskalaatikossa"?
   
 17. Substitute

  Substitute Gearhead

  Vastasin hiekkalaatikkoleikki -nimittelyysi jossa nimittelit minua mulkuksi.

  Se oli aika loukkaavaa.
   
 18. Ei ollu EU:n kanssa mitään tekemistä tällä, vaan kyse on ihan suomalian omasta mielivallasta
   
 19. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Niinku tässä topiikissako?
   
 20. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Onko toi autoteollisuuden aikaansaannota että noi valomääräykset on tollasia, vai liekkö vaan kahden valtiovallan päällekkäisiä standardointisysteemeitä?

  En ymmärrä miksi joku autoteollisuus olisi lobannut jotain standardiumpioita ja kahta eri standardia. Sehän vaan lisää törkeesti kuluja kun täytyy olla 2 eri mallia, 2 eri hyväksyntää, 2 eri tuotantolinjaa.....Kuitenkin se määrä mitä noita umpioita voidaan myydä muuttoautoihin on ihan hyttysen kusta valtameressä.

  Varmaan vaan usa pitää eurostandardeja hengenvaarallisena ja eu usa standardeja ja sitten saadaan tätä punanen vilkku keltaseksi- pelleilyä ja jotain sivuvilkkupaskaa ja dot valojen pakottamista toisiksi vaikkei autoon edes saisi muita kun dot umpioita.

  Ei ole mulla tietoa asiasta, on vaan luuloa
   
  Muokattu: 16.7.2016

Kerro tästä muillekin!