Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

 1. Concarne

  Concarne 2nd gear

  Noin se menee premium-merkeissä. Kaveri käytti 911 turbon huollossa ja sieltä ehdotettiin jarrujen uusimista joka kulmaan kun oli jostain palat vähän yli rajojen kuluneet. Kaveri sanoi, että no vaihtakaa sitten. Maksoi Volkswagen Golfin verran. Vaikka se ei tuolla massikeisarilla taloudessa missään tunnukaan niin hiukan kuulemma yskitti kun piti luottokortti laskea marmoritiskille. Tuntuisi varmasti kalliilta jos viimeisistään makselisi.

  Kaikkiin sähköautoihin akusto ei maksa 80 k€ ja ainakin saksalaisissa näyttää pääsääntöisesti olevan akut melko raskaan rakenteen sisällä. Pitää kuskin harrastaa aktiivista hölmöilyä, että saa siihen lommon aikaiseksi.
   
  Harri S tykkää tästä.
 2. Concarne

  Concarne 2nd gear

  Täytyy kyllä ihmetellä mikä tässäkin on takana. Ympäristöasiantuntijoiden mielestä näkemys kuitenkin on, että sähköauto on fossiilista parempi. Suomessa yritetään kaikin keinoin näillä kohuotsikoilla vängätä vastaan. Perimmäisenä ongelmana saattaa taas olla kuitenkin vain se, että naapuri saattaa ostaa uuden sähköauton ennen minua. Siksi sitä pitää yrittää dissata ja mielellään niin pitkään, että alkaa uskomaan siihen itsekin. Ei sillä kyllä mitään vaikutusta ole siihen ostaako se naapuri sen auton vai ei.

  Oman tulevan sähkärin valmistus alkaa tällä viikolla. En peru vaikka on kallis (jos siltä tuntuu) akku ja vakuutuksetkin saattaa joskus tulevaisuudessa olla kalliimmat. Ehkä. Tai sitten ei.
   
  Muokattu: 23.1.2023
  Catiska ja Harri S tykkäävät tästä.
 3. Harri S

  Harri S Double Gearhead

  Ei ne vänkää joilla on tapana keskittyä siihen omaan suoritukseen.

  Jo muutama vuosi sitten taisin tänne ekan kerran kirjoittaa että tuo ”vänkyy” on pelkästään meidän sähköautoilevien etu. Mitä enemmän vastustusta on ja siten mitä vähemmän niitä suomessa on, sitä kauemmin menee siihen kun verottaja iskee kouransa omistajan taskuun.
  Kohta neljä vuotta tulee mullakin täyteen noita halpoja kilometrejä ja auto edelleen ilman vikoja, samat vakuutusmaksut ja ennen kaikkea se alkaa oleen hintansa haukkunut.

  Kallis sähkönhintakaan ei ole päässy mun kustannuslaskelmia kurmuuttamaan.
  Toki pörssisähköstä joudun maksamaan nyt, tässä paljon pelätyssä tammikuussa, lähes 7 sentin energian kilowattihintaa kun hinta on noussut.
  Tähän menessä joulukuu on ollu eka ja kallein pörssienergian 18 sentin kWh hinnalla ja nyt on palattu takas vanhoihin hintoihin kun kansa on saatu peloteltua kalliisiin määräaikaisiin sähkösoppareihin.

  Siten tämänhetkinen ”polttoainekulu”, reilu 3€/100km talviajossa, ei mun talouttani kaada, vaikka en pikkuisilla sähkölaskuillani pääsekään nauttimaan valtion avokätisistä suorista sähkötukiaisista, kuin alv 10% muodossa jonka saa jokainen sähköä ostava.
  Todellisuus jää tosin alle tuon 3€/100km:n kun latailen autoani yöllä, enkä kalliin sähkön aikaan päivällä ja samalla saan pörssisähkön keskihintaa entisestään alaspäin.

  Asiasta kukkaruukkuun: Joku muuten pakitti toissavikonloppuna kadunvarressa vetokoukulla Leafista puskurin ja maskin paskaksi ja tietysti nykytyyliin liukeni paikalta. Vakuutusyhtiössä kuitenkin sanoivat että sulle on kertyny jtn. ”omavastuubonuksia” sen verran että tiputetaan se 200€ omavastuu pois kokonaan ja viet auton kustannusarvioon ja korjattavaksi.
  En oo moisista bonareista ennen kuullu mutta kyllä se mulle kelpaa ja käytin auton arviossa.
  Tuleepahan autoon ainakin uusi puskuri, keulamaski ja rekisterikilpi.
  Onhan siinä tietty oma vaivansa, vaikka merkkikorjaamo 2km päässä, mutta samalla saan ne muutamat maalin kiveniskut pois sieltä keulasta.

  Meinasin jo viime vuonna tiputella tuon kaskon poiskun auto alkaa olemaan jo viisivuotias, mutta onneksi en, ja tuo remppa kuittaa kaikki vuosien aikana sähköautoistani maksamat vakuutusmaksut kertapieraisulla joten turhasta en niitä satasia vuodessa vakuutuksista maksanut.
   
  Muokattu: 23.1.2023
  Concarne ja Isamu tykkäävät tästä.
 4. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Overdrive topikki ei edusta koko Suomea, eikä ole yhtä kuin suomalaisten mielipiteet.
   
  P. Thornton tykkää tästä.
 5. P. Thornton

  P. Thornton 1st gear

  Varmaankin olleet ne kuuluisat keraamiset jarrut, jotka ovat kuulemma hyvät ja massikeisarit niitä ostelevat kaivopuiston rannassa kruisailuun. Uusiminen maksaa sitten juurikin pikkuauton verran, mutta se on yleensä myöhempien omistajien ongelma.
   
  Arkkumies tykkää tästä.
 6. Concarne

  Concarne 2nd gear

  Niin, viittasinkin tuohon median uutisointiin. Täällähän pysytään pääosin asiassa. Aika vähän on uutisia sähköautoilun hyvistä puolista mutta akkujen kalleudesta, vakuutuksista ja vaikka mistä maalaillaan kauhuskenaarioita.
   
 7. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Ei toi videolla nyt niin halpaa ollut. Jos Magnumilla vetäs saman reissun niin polttoainekulut olisi noin 273€. Mutta sit jos vertaa työpaikan uusiin Skoda Octavioihin, jotka hörppii dieseliä 4.4-4.6l/100km ja omalla ajotavalla en ole tien tukkeena. Niin dieseli ois jopa vähän halvempi kuin tuon Polestarin lataus...
   
 8. Harri S

  Harri S Double Gearhead

  Tässä tulee mukaan taas kustannussuunnittelu jota ei kannata laskea yksittäisen reissun perusteella.
  Ei lomareissujen takia kannata kannata sitä Skodaakaan omistaa ja maksaa arkiajoista koko ajan ylihintaa.
   
  Concarne ja Stang_81 tykkäävät tästä.
 9. C4vettester

  C4vettester 2nd gear Bannattu

  Suomi on poliittinen tasavalta, ei suinkaan "tasattu valta" taloudellisessa mielessä.

  Ja kohta on taas se aika demokratiakalenterista kun juuri Sinun, "näennäistärkeän kansalaisen" mielipidettä kysytään eduskuntavaalien muodossa poliittiseen tasavaltaan liittyen. Taloudellisen valtakunnan avaimia ei sinulle ojenneta eikä sinulle ole sinne pääsyä. Ei nyt eikä koskaan. Unelma "vapaudesta" ja "henkilökohtaisista valinnoista" sinulle kuitenkin on myyty, niinkuin meille kaikille ja tiettyyn rajaan asti ne ovat täysin totta. Olet vapaa muuttamaan metsäkorpeen erakoksi omakutoiseen luontaistalouteesi jos sellaisen katsot paremmaksi kuin modernin rahatalouden hierarkioineen. Eli tähän vaihtoehtoon (tai "valintaan") verrattuna taidat kuitenkin tyytyä 3 tonnin peruspalkkaasi kaikkine siihen liittyvine ikävine lieveilmiöineen päivineen (yleensä persaukisuus), eikös totta?

  Katsos. Voisiko asia olla niin ettet ymmärrä Taycaneita, koska et ole riittävän ylhäällä taloudellisessa hierarkiassa? Sillähän ilmennetään sosioekonomista asemaa yhteiskunnassa. Mitään järkeä niissä ei ole eikä se ole niiden "pointti".

  Mutta kelpaisiko sinulle 80.000€ Corvette C6 tai C7 Taycanin akuston korvikkeeksi?
   
 10. hartsa69

  hartsa69 Double Gearhead

  En täysin ymmärrä mistä selität..

  Pari syytä miksen kelpuuttaisi vetteä näin yhden auton periaatteella
  a) ei mahdu tavaraa
  b) ei pysty ajamaan metsäteitä
   
 11. Rihma

  Rihma 2nd gear

  Mitä ihmeen sekoilua tää nyt on Osa valittaa kun väkisin pakotetaan sähköautot ostamaan, mut corvetteahan täällä vaan tyrkytetään. Ei muuten kiinnosta corvette sitte pätkääkään, kerran ajoin jollain 2000-luvun vetellä, ei jääny kyllä mitään hyvää mieleen. Eli ei, ei kelpaisi, ottaisin mieluummin sen akkuvammaisen Taycanin, epäilen että sen saa kuntoon halvemmallakin.
   
 12. C4vettester

  C4vettester 2nd gear Bannattu

  Luokittelit itsesi "tavan tallaajaksi" joihin ilmeisesti lasket he joiden peruspalkka jää alle 3 tonnin (kuukaudessa), ja hämmästelit kun sulla ei ole varaa superautoluokkaan. Ks. mitä vastasit Harri S:lle.

  Harri S on oikeassa siinä, että superautoluokassa tyhjätaskut erotellaan rahamiehistä. Minä kerroin hämmästelyysi vastaukseksi sen, että Suomi on tasavalta poliittisessa mielessä, ei suinkaan "tasattu valta" taloudellisessa katsannossa. Elämme rahatalouden hierarkiassa jossa mm. Taycan ilmentää omistajansa sosioekonomista asemaa johon sinä et "tavan tallaajana" kuulu.

  200 k€ autojen ostamisessa on kysymys statuksesta. Sinä näytät sillä muille olevasi muita ylempänä taloudellisessa hierarkiassa. Siinä syy se miksi jotkut niitä haluavat ja sinä et itse kertomasi mukaan kuulu heihin. Minä kerroin sinulle myös sen ettet sinä tule koskaan heihin kuulumaankaan tai ainakin se on erittäin epätodennäköistä.

  Eli eikö tuo Harri S:n asenne ole vähän tyhmä kun hän antaa suunnilleen ymmärtää, että 200 k€ superauton ostaminenhan on kaikille vain puhdas ostovalinta autojen markkinapaikalla. Kovin on miehellä vähän ymmärrystä siitä miten nämä Taycan-tason hommelit muapallolla toimii.
   
  Muokattu: 23.1.2023
 13. Mr_MilleR

  Mr_MilleR Gearhead

  Ihme jankkaamista rahasta. Vanha totuushan on se, että köyhälle kaikki on kallista. Itse ostan juuri sellaisen auton kuin haluan. Onneksi ei ole ollut halua kovin kalliisiin…
   
  Artsi Bunker ja Stang_81 tykkäävät tästä.
 14. hartsa69

  hartsa69 Double Gearhead

  Minusta nähden ajakoon kuka millä lystää.
   
  Artsi Bunker tykkää tästä.
 15. KohtalainenPaja

  KohtalainenPaja 2nd gear

  Jos tässä lähitulevaisuudessa joudun (käyttö)auton hankkimaan kyllähän valinta olisi
  tuo Leaf/Zoe osasto. Näin sähköalan eläkeläisenä nuo sähköautot on kiinnostanut ihan
  sieltä Elcatista lähtien:D Mutta tämän hetkisessä asunnossa ei latausmahdollisuutta eli pitäisi
  olla työpaikalla (jos vielä työelämään innostuu ja lääkäri antaa luvan) eikä tämän paikka-
  kunnan kaupatkaan ole sellaisia että juuri varttituntia pidempään kaupoissa viihtyy:D
  Eli pitäisi kehittää autoharrastusta lataus cruisailuun lähimmälle laturille;)
  Mulla on sellainen näkökulma että Rimac vaikuttaisi jo superautolta;)
   
  isalmela tykkää tästä.
 16. grantorino

  grantorino Gearhead

  Yleensä 200k€ hintaluokan autot ostetaan firman nimiin yritysautoiksi, tosin lääkäreillä on välin ollut tapana erottua rahvaasta ostamalla kaksi tai kolmekertaa, tavisautoilijaa, kalliimpi ajopeli alleen.
   
  C4vettester tykkää tästä.
 17. KohtalainenPaja

  KohtalainenPaja 2nd gear

  Ne piirtää kel on liituu:cool:
  Itellä meni liitu poikki 5 vuotta sitten:D
   
 18. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Ostetaan ne 100k€ jenkkilaviskatkin firman autoiksi ei kai niitä kukaan itselleen osta.
   
 19. Concarne

  Concarne 2nd gear

  En vielä omista 200 k€ autoa mutta toivottavasti sekin päivä vielä tulee. Sitten jos sellaisen saan hankittua niin ostan sen vain ja ainoastaan sen auton takia. Ei ole mitään tarvetta pullistella ja päteä kenellekään. Mikäli joku jonkun auton sellaisena ottaa niin vika on hänessä. Kerran olen ajanut kunnon lenkin 458 Ferrarilla ja siitä asti ajatus jostain vastaavasta on jäänyt elämään. Sähköautoista kun puhutaan niin Teslan roadster kelpaisi kyllä jos ilmoitetut speksit pitävät paikkansa sitten kun se joskus mahdollisesti tulee.
   
 20. TopyCa

  TopyCa Gearhead

  Se on hyva etta on erilaisia syita ostaa autoja. Muuten olisi tylsaa kalustoa tiella.
  Jollekin on tarkeaa nostaa profiiliaan ja tehostaa itsetuntoaan.
  Toiselle se on (toivottavasti) hyva sijoitus. Kiva nauttia jonkun aikaa ja sitten kateistaa ja ostaa taas uusi sijoitus. Jarkeva tapa ajaa ja nautttia!

  Itsella kun on ollut erikoisia arvoautoja olen hermoillut "jos jotain tapahtuu" kun on pitanyt parkeerata vaikka ostarin pihaan. Vaikka jatan tyhjaa joka puolelle kun palaan on autoja vieressa useita! Haluavat tutkia ja jutella ja parkeeraavat viereen vaikka olisi paljon tilaa muualla. Stressaavaa omistaa sellainen!

  Siksi parasta ajaa arkiautolla ja nauttia viikonloppuna helmien kyydista.

  Aaneton sahkoauto ei tule koskaan antamaan minulle samaa nautintoa kuin aanekas "raaka" Old School Sportti/Muskeli!
  Eli sama juttu kuin naisissa :)
   
  C4vettester, Concarne ja arskazone tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!