Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

 1. Concarne

  Concarne 2nd gear

  Tuosta hermoilusta olen pääosin päässyt kyllä jo eroon. Autoja ne kuitenkin vaan on ja korjattavissa. Kyllähän se hetken kyrsii kun uuteen kärryyn tulee ensimmäinen arpi mutta tuskin niiltä täysin voi välttyäkään. Aika kovassa hiekkapuhalluksessa ja kivisateessa ovat muutenkin Suomen oloissa. Sitä sen sijaan en ymmärrä, että rikotaan toisten omaisuutta ja poistutaan paikalta ottamatta vastuuta tekemisistään. Itse en siihen pystyisi.

  Äänetön sähköauto ei anna minullekaan samaa nautintoa kuin muskelijenkki mutta antaa erilaista nautintoa. Paremmuusjärjestykseen en osaa näitä laittaa, molemmissa on puolessa.
   
  isalmela ja C4vettester tykkäävät tästä.
 2. mcmies

  mcmies Gearhead

  Wyomingin osavaltiossa on kova veto päällä, siellä tehtiin lakialoite, jonka mukaan sähköautot tulisi kieltää vuoteen 2035 mennessä:

  https://www.iltalehti.fi/sahkoautot/a/662b54df-4577-4d5f-a9c7-f85454c7614c

  Jutussa sanotaan, että aloite tehtiin "kieli poskessa". Tähän teemaan sopinee, että yksi aloitteen alkuperäisistä allekirjoittajista on nimeltään "Boner".
   
  isalmela tykkää tästä.
 3. Catiska

  Catiska Gearhead

  Näiden käyttöautojen kanssa ei onneksi tarvitse hermoilla moisia. Ei ole maailman viimeinen yksilö kyseessä. Eikä nämä nyt mitään arvoautoja olekaan. Itsekin jännäisin jos jonnekin ostarin pihaan pysäköisin jonkun 150 000,- Eur vanhan klassikon johon ei saa edes listoja mistään, jos joku niitä kolhii.

  Kyllä minullekin parhaat kiksin antaa sellainen auto missä on ääntä ja voimaa.
  Sähköautot on vain sikäli pilannut minut että sitä voimaa pitää sitten oikeasti olla ja sen pitää myös siirtyä asfalttiin. Kun päivät pitkät ajaa ripeällä autolla ja päivittäin tulee se nilkkakin ojennettua lattiaan, ei kovin moni auto anna säväreitä.
  Suurin osa "muskeli/sportti" autoista herättää vain myötähäpeää. Hirveästi ääntä ja näköä, mitään ei kuitenkaan tapahdu kun pitäisi oikeasti edetä, lupaa paljon mutta antaa vähän.

  Edit: En tainnut oikein osata kirjoittaa mitä ajattelin. Eli en tunne myötähäpeää noista muskeli/sporttiautoista itsestään vaan pikemminkin niiden omistajista joilla on valtava tarve yrittää haastaa liikennevaloissa/maantiellä ohituksissa sähköautoja. Toinen vastaava asia on nuo pakoputki/imusarjaviritteiset maamoottorit joita sitten yritetään polkea suurella vimmalla saaden aikaiseksi vain melua, ei kiihtyvyyttä.
  Vanhat muskeliautot ja sportit aina viime vuosiin saakka on monesti hienoja kapineita ja omalla aikakaudella suorituskykyisiä kamppeita ja sen muistaen niitä osaa arvostaa. Nämä tuoreemmat muskeliautot on niitä mistä valtaosa on pikemminkin kuin räpätin pinnojen välissä. Tarkoitus vain tuottaa ääntä ja mielikuvaa ilman todellista voimaa. Polttomoottorilla kun on vaikea tehdä kohtuulliseen hintaan pakettia missä olisi voimaa, käytettävyyttä, järkeviä käyttökuluja ja luotettavuutta.
   
  Muokattu: 25.1.2023
  Rihma, Stang_81 ja Concarne tykkäävät tästä.
 4. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  ...antaa ymmärtää, muttei ymmärrä antaa. "Mikä se on?"
   
 5. jahnu

  jahnu 3rd gear

  Toiset tykkää vibraattoreista ja toiset aidosta tavarasta
   
  ak72 ja Hupeli tykkäävät tästä.
 6. mcmies

  mcmies Gearhead

  Niin. Jos kriteerinä on kiihtyvyys, niin ei ole sähkiksen voittanutta. Ei pärjännyt edes Bugatti.

  Dinosaurusmuskeleita mielestäni arvostellaan kuitenkin vähän eri kriteereillä. En nyt oikein osaa häpeää enkä myötähäpeääkään tuntea muskeli/sporttiautoja kohtaan.
   
  Rihma, Swinger ja Isamu tykkäävät tästä.
 7. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Harrilla/ lle sit on kaikkee. Miksei mullekin:(
  Ferrarit tallissa ja sillee..
  Totuuden nimissä mullakin oli aika (joskus) kun Ferrari pyöri mun ikkunoiden alla kadulla joka ärsytti mua hirveesti. Olis jättänyt sen muualle parkkiin käydessään. Mut ei vaikka sanoin.
  Sit tää toope tykkäs etta tää fersu oli ihan mopo ja vaihtoi sen keltaiseen lamboon:mad:

  Sitä on varmaan tullu synnyttyä väärien tähtien loistaessa:rolleyes:
   
  C4vettester tykkää tästä.
 8. Harri S

  Harri S Double Gearhead

  Pöh niistä tähdistä.
  Pelkkä työnteko siihen riittää, ja se, kun vaan keskittyy siihen omaan suoritukseen ja niiden lapsuusajan haaveiden toteuttamiseen.
  Kotoa mäkin lähdin pelkkä patja ja kattilat kainalossa ja mansikoita sekä porkkanoita kasvattamalla ja torilla myymällä tienatulla autolla.
  Ei oo ferkkuja ja possuja enää, kun kaikkiin autoihin kyllästyy kolmessa vuodessa.
  Sähköpotkulaudat on ihan jees näin eläkeläiselle ja vois myydä ihan kaikki autot pois.
   
  Rihma, Concarne, Stang_81 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 9. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Sic transit gloria mundi. Kaikki 1800-luvulla syntyneet Ferrarin omistajat ovat jo poissa pelistä. Kadehtiminen viittaa slaavilaisiin sukujuuriin.
   
 10. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Niiin.. Noin mäkin ajattelin ennen ensimmäistä pörssikriisiä:)
  Sit tuli vielä isoveli, hakkas ja vei kaiken..
   
 11. C4vettester

  C4vettester 2nd gear Bannattu

  Maailmassa on kolme jumalaa: dollari, yuan sekä euro. Niin ja se Kaarle Kustaan kruunu sekä pari muuta pienempää jumalaa.

  Mutta näin se jumalainen vallankäyttö siirtyy vuosisadasta toiseen Suomessakin:


  Ettekö osanneet valita isäänne oikein? Sekin on vain oma valinta. Ja ylipäänsä ihan kaikki yhteiskunnassa on lopulta vain kiinni yksilön omista henkilökohtaisista valinnosta. Valitset vain sinäkin tulla raharikkaaksi. Talouden jumalaksi. Ei se sen kummempaa ole 200 k€ superautojen ostokaan. Valinta vain.
   
  Muokattu: 25.1.2023
 12. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Kuulkaas pojat.. Ette myöskään ilmiselvästi ole koskaan olleet missään muissa piireissä kuin autojonoissa..;):):(
  Hhmmm
   
 13. Harri S

  Harri S Double Gearhead

  Aika kryptistä tekstiä asioista jotka ei näihin harrastepiireihin kuluu oikein ollenkaan.
  En kyllä ymmärrä Vettemieheksi sun juttuja muutenkaan.
  Mulla kun oli itellä niitä Ferkun aikana kaksi C4:sta avona ja yksi C3.

  Tuolta voit käydä kattomasta esim. minkälaisesta Katrina hirmumyrskyn mereen hukuttamasta raadosta mä sen C4 -87:kan reilussa kahdessa kuukaudessa leimakuntoon rakensin, kun keskityin siihen tekemiseen enkä muiden rahuloihin, saatikka omistuksiin.
  Ihan vaan töiden jälkeen, ilta- ja viikonloppuhommina.
  Samalla saattaa selvitä syy miksi niitä autoja toisilla on ja ehkä sitten toisilla ei ole.

  http://finnshark.com/forum/showthread.php?t=26814
   
  Muokattu: 25.1.2023
  c8manez, Rihma ja Stang_81 tykkäävät tästä.
 14. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  On noista sun muistakin projekteista kyllä käynyt ilmi, miten ne autot hankitaan. Olet valmis tekemään työtä, että ne autot on ajokuntoisia. Ei ihan jokaisen hommaa.
   
 15. KohtalainenPaja

  KohtalainenPaja 2nd gear

  Sähköauto-uskovaisuuteen liittyen välillä. Onko joku seurannut Vintage Voltage
  tv-sarjaa? Mitä vähän klippejä katsonut niin vaikuttaisi ihan uskoa voimaannuttavalta
  sarjalta. Nikola Teslan elämänkertaa tässä lueskellessa:)
   
 16. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Tollahan sais jo kohtuu makeen sähkiksenkin.

  Kuinka moni tietää millanen avain teslaan on?
   
 17. Catiska

  Catiska Gearhead

  Juu, kun kävin Keski-Suomessa mutkan niin siinä ajaessani tajusin että ilmaisin ajatukseni huonosti ja se varmasti ymmärretään väärin. Ja ihan aiheestakin ymmärretään väärin.
  Tarkoitin lähinnä näitä viime vuosien muskeliautoja, valtaosaa niistä. Vanhemmat on oikeutetusti muskeliautoja ja arvostan niitä. Niissä oli omana aikanaan voimaa ja kulkupuolta reilusti verrattuna tavallisiin kauppakasseihin. Eli ei pelkkää ääntä.
   
  Rihma tykkää tästä.
 18. C4vettester

  C4vettester 2nd gear Bannattu

  "Rehellisyys maan perii" kuuluu suomalainen sanonta.

  Björn Wahlroosin lasten on täytynyt olla poikkeuksellisen rehellisiä kun perivät n. 130 miljoonaa.

  Harri S:n tyhmyys ja luetun ymmärtämisen vaikeudet ei kun jatkuu. Hupelihan tuossa nimenomaan ihmetteli miksi hänellä ei ole Ferraria tai Lamboa ja katseli tähtiin missä mättää.

  Suoralla vastauksella Hupelille (auto-ostovalintoihin liittyen) kerroin, että kaikki on elämässä ja yhteiskunnassa kiinni vain niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin omista valinnoista. Jopa ennen syntymää suoritetulla isän valinnalla on hyvin hyvin merkittävä merkitys. Jokaisen vielä syntymättömän immeisen kannattaakin keskittyä huolella valitsemaan oma siittävä isänsä oikein.

  Hupelin täytyy siis vain valita olla raharikas ja keskittyä omiin valintoihin ja siten hän ne 200 k€ saa kasaan superautoon. Omilla valinnoilla. Ei tähtiin katselemalla.
   
  Muokattu: 25.1.2023
 19. Harri S

  Harri S Double Gearhead

  Kaikkea se leipä ja kateus elättää.
  Toivottavasti et tuu pimeällä vastaan.
   
  Väpsy ja Rihma tykkäävät tästä.
 20. Concarne

  Concarne 2nd gear

  Näin se menee. Ei se muuta vaadi. Täytyy vain ryhtyä. Jotkut saa lahjaksi mutta loput joutuvat tekemään omia valintoja. Aina joku on jossain vaiheessa laittanut työtä sen lahjaksi annetun rahankin taakse. Eikös tuo Wahlrooskin ollut kommunistihippi nuorena mutta alkoi sitten tekemään toisenlaisia valintoja. En ole hänen rahoihinsa tarkemmin perehtynyt mutta julkisuudesta olen ymmärtänyt että itse on työllään ja valinnoillaan kaiken tienannut. Itsestään se pinkka ei ole ilmestynyt.
   
  Stang_81 ja Rihma tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!