Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

 1. jahnu

  jahnu 3rd gear

  Katotaan nyt kun saadaan noi vibraattorit siihen ikään että ne on niitä ns keskihintaisia autoja millä suomalaiset ajaa. 3600€ . Ja liikkuuko semmonen enään lainkaan. Toisaalta kun kotona ja töissä ei voi ladata niin ei sekään helppoo oo. Varsinkin kun range on romahtanu iän myötä.
   
 2. jänis2

  jänis2 3rd gear

  Harrasteauto ja käyttöauto on eri juttu.
   
 3. jänis2

  jänis2 3rd gear

  Viime vuonna käytettyjen autojen keskihinta oli 15100 euroa..

  https://moottori.fi/ajoneuvot/jutut/autokauppa-kaytettyjen-henkiloautojen-keskihinta-laskussa/

  Siis sen hintaisia ostetaan keskimäärin.
   
 4. jahnu

  jahnu 3rd gear

 5. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Toivottavasti ei katoa vaan kehitetään joku riittävän ekologinen litku mitä noissa voi polttaa. En tiedä onko se mahdollista koska ainakin typen oksideja syntyy aina kun ilmassa jotain poltetaan. Tulee muuten isoja projekteja kun pitää muuttaa harrastevehkeet toimimaan sähköllä. Pakkohan se on jos ei muuta ratkaisua löydy.
   
 6. malvasto

  malvasto 3rd gear

  Hui saatana, kauhee ajatus:confused:
  Näin ei tule käymään ainakaan mun kohdalla
   
 7. Swinger

  Swinger Gearhead

  Aika paljon ovat suomalaiset alkaneet sijoittamaan autoihin keskimääräisesti lisää jos käytettyjen auton keskihinta ollut joulukuussa 2018 3600€, kuten Jahnun laittamassa linkissä kerrotaan ja Jäniksen linkki kertoo että 12/2022 käytettyjen autojen keskiarvo ollut 15100€.
  Suomessa nähtävästi menee hyvin tällä hetkellä.
   
 8. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Metanoli syntyy vielä jollakin vaivalla, metaani (maa-, biokaasu) paljon helpommin. Mutta sitäkään ei kannata vedystä tehdä, kun sen vedyn voi käyttää sellaisenaankin. Ja vetyäkään ei kannata polttaa. Laittelee vanhuksiin kaasuvehkeet ja ajaa biokaasulla, joka on tehty jätteistä. Se on aika hyvä.
   
  juko7 ja Catiska tykkäävät tästä.
 9. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  15100 oli J. Rinta-Joupin myymien keskihinta. Veikkaampa että kaikkien myytyjen keskihinta oli alempi.
   
  Swinger, Isamu ja isalmela tykkäävät tästä.
 10. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Halvimpien autojen hinnat jää tilastoista pois. Aina ei tehdä kuittiakaan kun auto vaihtaa omistajalta omistajalle. 15100 eurolla saa jo aika paljon autoa.

  Mä maksoin maaliskuussa Rinta-Joupilla 8900 plus kulut 2018 mallisesta.
   
  Swinger tykkää tästä.
 11. Swinger

  Swinger Gearhead

  Huomasin sen kyllä ku taidettiin ekassa lauseessa puhua jo rinta joupin myynti tilastoista. Lieneekö tälläisen tiedon levittäminen alkuperäiseltä henkilöltä juurikin tämän topicin otsikon mukaista toimintaa..
   
 12. faikku66

  faikku66 Double Gearhead

  Miksi?
   
  Swinger tykkää tästä.
 13. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  No voi vit... kumpikohan mulla sit on jos joku kysyy :D
   
 14. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Ei olisi tällaista sähköautoakaan jos ei olisi harrastusta takana. Pärjäisin huomattavasti halvemmalla autolla jos olisi vain tarpeen mukaisena käyttöautona. Toisaalta harrastevehkeet on kesällä mitä suuremmassa määrin käyttöautona ja sähkäri seisoo pihalla. Sitten on vielä tuo Chevyn K1500, mikähän se on? On hyötykäytössä sekä harraste- ja käyttöautona.
   
 15. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  Mulla on vain pelkkiä harrasteautoja ja ajan niillä käyttöajotkin.
   
  faikku66 ja Swinger tykkäävät tästä.
 16. Voi olla tai voi olla että ei ole.

  Itsellä on pihalla harraste ja käyttöautot keväästä syksyyn ja ajan niillä useita kertoja päivässä. Harrasteautojen takakontit täynnä tavaraa kun käyn tukussa tai muuten asioilla.
  Onhan se nyt paljon hienompaa ajaa harrasteautolla vaikka päivittäin liikkeiden pihoille kun demarit siellä yrittää kinnata hybrideillään tai töpselivatkaimilla.

  eli mitä tästä opimme. Harrasteauto on käyttöauto.

   
  Swinger tykkää tästä.
 17. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Mulla on pari harrasteautoa, toinen ollut 5 vuotta eikä ole vielä ollut kilvissä. Ainoa motivaatio kilvittämiseen on se, että helpompi myydä pois. Toinen on poistettu liikennekäytöstä, ehkä jossain vaiheessa kesää otan ajoon. Käyttöautolla on mukavampi ajella, on ilmastoinnit sun muun vimpaimet.:D Ja prätkällä hupiajelut. Mitä sähköautoihin tulee, niin ajelen nykyisellä dieselpakulla muutaman vuoden, sen jälkeen kun eläköitymisen myötä pakun tarve loppuu niin varmaankin hommaan sähköauton, vaikkapa harrastusmielessä. Muunlaiset uudet/uudehkot ei kiinnosta yhtään.
   
 18. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  Olisko se harrasteauton ja käyttöauton ero siinä ettei käyttöautolla pääse harrasteauto parkkiin tapahtumissa ?
   
 19. 1320

  1320 Gearhead

  Hyvin on itse ainakin päässyt käyttöautolla harrasteparkkiin aina. Miksi se käyttöauto pitäisi olla joku tylsä nykykippo? Mä olen hoitanut päivittäiset ajot viimeiset 2,5 vuotta '64 Rambler Americanilla ja en keksi mitä sellaista jossain nykykotterossa olisi että ajelisin sillä mielummin.

  Niin, joku kumminkin kysyy, kilsoja on tullut tuona aikana reilut 60 000 ja auto on ihan alkuperäinen, ei modernisoitu muuten kuin valot on releistetty ja vaihdettu H4 polttimoille.
   
  viikinki75, Swinger ja faikku66 tykkäävät tästä.
 20. mcmies

  mcmies Gearhead

  Kyllä maar näin on justiinsa.

  Käyttöautona Oikealla Harrastajalla (c) on Tesla tai joku muu sähkökäkätin, jolla ajetaan kaikki arkiajot, koska se on halpaa ja kaikin puolin muutenkin parasta ja ylevintä.

  Harrasteautollaan Oikea Harrastaja (c) käy kaksi kertaa kesässä Vanda Cruisingissa pönöttämässä ja syvästi paheksumassa niitä, jotka erehtyvät kumia laulattamaan.
   
  FuryIII '71 ja Swinger tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!