Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

 1. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Ei ole siitä kyse. Mikäli kukkaro ei tuota kestäisi niin ei olisi varaa tamagotchiinkaan. Minulla on käyttöautot ja harrastepelit erikseen. Harrastevehkeillä minulla on tyyli sama kuin sinulla.
   
 2. MadMike

  MadMike Gearhead

  Edelleen väität että Camarossa ei ole resursseja A. sähkisten peittoamisen B. 200 ylittämiseen? Taitosi ruuvvata on mun kirjassa ohi kuin paska vitusta...
   
 3. MadMike

  MadMike Gearhead

  Selvästi se ajatusmallina kaatuu kuten sanoin. 10-4.
   
 4. mpower

  mpower Double Gearhead

  Teollisuudella on tietysti omat sopimuksensa. Mutta siitä huolimatta sähkön kulutus ei voi heitellä satoja prosentteja.
  Sähkö on perushyödyke jonka hinta pitäisi olla ennalta arvattavissa, kuitenkin liiketaloudellisiin näkökohtiin perustuen. Oisko semmonen voitto keskimääräinen 10 prosenttia sopiva?:rolleyes:
   
  MadMike ja C4vettester tykkäävät tästä.
 5. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Niin siis tarkoitatko kulutusta vai hintaa? Aika paljon kulutus heittelee siihen vuodenaikaan kun hinnalla on jotain merkitystä sählkölämmitteisessä talossa. Päivällä olen töissä, kulutus on hyvin pieni, lämpötilan pudotus käynnissä ja ilmanvaihtoa vähennetty. Talvellakin pystyn käyttämään sähkölämmitystä yöaikaan painottuvana osittain varaavana. Eikä tarvita hienoa ohjauselektroniikkaa, ajastin riittää. Ainakin omat laskut ovat olleet selvästi alle pörssisähkön keskihinnan kun halvimmat tunnit on käytössä käytännössä yrittämättä ja aivan itsestään.

  En ole perillä sähköyhtiöiden ansaintalogiikasta tarkemmin mutta hyvää tiliä näyttävät tekevän.
   
  MadMike ja kerkko tykkäävät tästä.
 6. Concarne

  Concarne 3rd gear

  En väitä vaan totean tosiasiat minun Camarosta ja minun Penarista minä kuskina.

  En halua lukea sitä kirjaa mutta pitäisiköhän vähän rauhoittua?
   
  isalmela ja Isamu tykkäävät tästä.
 7. mpower

  mpower Double Gearhead

  Sekä kulutusta ja hintaa tarkoitin, vuodenajasta riippumatta.
  Onhan nyt todettu monesti kesälläkin olevan hirmuisia hintojen vaihteluja!

  Heitänkin kysymyksen, onko mitään muuta kulutushyödykettä kuin sähkö, joiden hinta heittelee viikkotasolla ja päivittäinkin satoja prosentteja!?:rolleyes:
   
  C4vettester tykkää tästä.
 8. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Kaikki on tietysti suhteellista ja miten kukakin asiat näkee. Ei ne nyt kovin hirmuisia ole. Hyvin lyhytaikaisia ja päivä- tai tuntikohtaisia. Tänä kesänä on ollut poikkeustilanteita mikä on aiheuttanut normaalia isompia piikkejä. Pörssisähkö ei selvästikään sovellu sellaiselle jonka on tarvetta vahtia hintoja jatkuvasti eikä ymmärrä, että hetkellinen piikki ei tarkoita paljon mitään. Vastaavasti tulee myös niitä hetkellisiä laskuja. Pääsääntö on, että päivällä on kallista, myöhään illalla ja yöllä halpaa.

  Ei tule mieleen muuta vastaavaa kulutushyödykettä mikä näin noteerattaisiin pörssissä kysynnän ja tarjonnan mukaan. Aika vähän on vastaavia hyödykkeitäkään. Vesi on sinne päin mutta sen tuotanto ja välitysporras toimii aivan eri tavalla.
   
 9. mpower

  mpower Double Gearhead

  Juu, juu! Päivä ja tuntikohtaisia on niin juu! Ajatella, nyt banaanit ja kurkku ilmatteksi klo 7.00-10.30! Illalla banaanit ja kurkku 5 euroa kilo. Mitä tapahtui banaaneille ja kurkulle?Höh, noh, banaanilaiva ajoi karille ja Närpes Gurgan iso rekka meni mettään ja kurkut siellä sun täällä!:D

  Edellä kerrottu olisi uskottava selitys hinnoille! Mutkun sähkön tuntihinnoittelu nyt perustuu kai jonkinlaiseen pörssipeliin?
  Siinä käydään mielestäni varsin kyseenalaista kauppaa kuluttajan kukkarolla maksimaalista voittoa tavoitellen?

  "On tyyni nyt, ei tuule nyt, on tuulikin jo tyyntynyt"!:D
  Semmosta se 0n nykyään. Onneksi vesi virtaa vielä ja uraani halkeaa, tuottaen Suomeen valkeaa! Eppu!:)
   
 10. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Eikä pelkästään jonkinlaiseen vaan täyteen pörssipeliin mikä perustuu kysyntään ja tarjontaan. Kuten kaikki pörssipeli.

  Ei se kyllä käsittääkseni noin ole (en väitä olevani asiantuntija), sähköyhtiö saa yleensä kiinteän provikan pörssisähköstä. Omassa sopimuksessa se taitaa olla 0,2 snt/kWh. Varmasti eroa on paljonko tienaavat esim. jos tuottavat sähköä itse tai pelkästään myyvät sitä.
   
 11. C4vettester

  C4vettester 2nd gear

  Taistelu kiinteiden sähkönhintojen kohtuullisuuden puolesta on alkanut:


  Yleensä yritykset ovat kunnioittaneet kuluttajariitalautakunnan ratkaisuja. Yhteiskuntaa kyykyttävät terroristiset sähköyhtiöt eivät. Se kertoo niiden johtoportaan edustamasta "aatemaailmasta" sekä omistajapohjasta melkolailla paljon. Tai kaiken oleellisen. Millään muulla ei ole väliä kunhan omalla sähköfirmalla menee rahamittarilla mitattuna messevästi.

  Mikä tahansa immeisten perustarpeiden (välttämättömyyshyödykkeiden) ympärillä pyörivä business saa tarvittaessa koko yhteiskunnan polvilleen jos jollain kriittisellä osa-alueella irtaudutaan kohtuudesta. Kuten sähköyhtiöt ovat nyt tehneet.

  (PS. Asiaa YLE:n artikkelissa kommentoineilla proffilla sekä sähköfirmojen dirikoilla menee tod. näk. henkilökohtaisissa elämissään taloudellisesti sen verran hyvin ettei tällä sähkönhintariidalla tai sähkönhinnoilla ole heidän henkilökohtaisiin elämiinsä mitään käytännön merkitystä. Tällainen asia on hyvä pitää mielessä kun kuullaan "korkean profiilin asiantuntijoita tai johtajia" jotka hyvin usein itse asiassa puhuvat tavallisten immeisten säällisiä elämänpuitteita ja -arkea vastaan.)
   
  Muokattu: 16.9.2023
 12. mpower

  mpower Double Gearhead

  Nythän pörssipelin ollessa kyseessä,tässä käydään kauppaa ihmisen perustarpeista joihin kohtuuhintainen, ennalta arvioitavissa oleva sähkökin mielestäni kuuluu.

  Sen sijaan muu pörssipeli on vapaaehtoista. Ei sinun tarvitse ostaa ja omistaa vaikkapa Applea, Teslaa, Lockheed-Martinia, Rheinmetall ja mitä noita maailmanlaajuisia suuryrityksiä nyt onkin.:cool:

  Jos on rahaa ja haluu sijoittaa, se on kuitenkin eri juttu kuin päivittäinen sähkön hinnan pörssipeli!:rolleyes:
   
  3964 ja C4vettester tykkäävät tästä.
 13. mpower

  mpower Double Gearhead

  Ja lisättäköön vielä edellämainittuun viestiini semmonen!
  Mää oon ymmärtänyt pörssin silleen, yritykset ja yksityiset voivat ostaa osakkeita,arvopapereita yms. Sen sijaan termi "pörssisähkö" on harhaanjohtava.

  Et voi ostaa yksityishenkilönä sähköä tiettyyn hintaan tiettynä ajankohtana!Koko sähköhomma on pienen piirin suuri kusetus kuluttajalle! Mukamas pörssi! Sähkön kyseessä ollen,sana "pörssi" saa aivan uuden merkityksen!

  Noh, toisaalta on sanottava se, voithan ostaa sähköä määräaikaisella sopimuksella! Se ei kuitenkaan pörssiä oo!

  Mitäs tykkäisitte, jos teiän operaattorin kännykkäliittymä pantais pörssiin, nyt puhelut halpoja, illalla kymmenen kertaa kalliimpia? Hirmuinen haloo varmaan nousisi!?:D
   
  C4vettester tykkää tästä.
 14. C4vettester

  C4vettester 2nd gear

  Teknisesti ideasi on täysin mahdollista toteuttaa. Paljon asioita voidaan toteuttaa "teknisesti". Eri asia on kuinka järkeviä tai immeisten normaalia arkea aidosti hyödyttäviä ne lopulta ovat. Ja kuka niistä nettoaa ja keiden kustannuksella.

  Joskus huonoja ideoita täytyisi kyetä myöntämään ääneen ja myös purkamaan poijjes yhteiskunnan rakenteista. Tällä hetkellä sähkönhinnoittelu vie immeisiltä pelimerkkejä pois kaikesta muusta kulutuksesta. Jos tavoitteena on talouden taantuma tai lama, niin se kyllä saadaan aikaseksi pelkästään korkeilla sähkönhinnoilla.

  Mutta sitä on taas saatu laajoille kansankerroksille mitä on tilattu. Sähkön hintavakaus on mennyttä ja ennakoitavuus niin ja näin. Ainakin yksityskuluttajille. Yrityksille räätälöidyistä sähkösoppareista en tiedä.

  Jäljellä ovatkin vain lähinnä paskaa jauhavat "korkean profiilin johtajat" jotka selittävät eivätkä toteuta korjausliikkeitä. Eivät tietenkään toteuta, koska tämä ei oikeasti ole dirikkatason tienisteillä olevien, "titteli/tatteli"-johtajaelämän ulkopuolisuuden henkilökohtainen ongelma. Se on tavallisten immeisten arjen ongelma, ei "valkoosen uljaan soomi-sähkövirimajohtajien".

  (PS. Siinä missä on olemassa paskoja, johonkin tiettyyn työnkuvaan sopimattomia duunareita niin samassa mitassa on Suomi täynnä paskoja johtajia. Ei "johtaja"-tittelitattelit heistä itsessään viisasta tee. Inhimillisyydestä nyt puhumattakaan.)
   
  Muokattu: 16.9.2023
  MadMike tykkää tästä.
 15. -late-

  -late- Gearhead

  Mua tympii toi pääkaupunkiseudun tuloväylien hidastelu aamukasin ja ip neljän kieppeillä. Miks ihmeessä ei tehdä ja ylläpidetä sen verran kaistoja ettei kenenkään tarvis hidastella.

  Sähkön tuottoon ja ylläpitoonkin maksimikuormalla on tehty niin miksei pääväylille? Kehäkolmosen ulkopuoliset vois maksaa kun mäkin maksan niistä siirtoverkon osista joita en käytä.
   
 16. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Lankapuhelinaikanahan asia oli juuri noin ja taisi olla myös ainakin NMT:ssä. Ei nyt ehkä noilla kertoimilla mutta hinnoittelu oli eri viikonpäivästä tai kellonajasta riippuen.
   
 17. Concarne

  Concarne 3rd gear

  On se, ei vain näy kuluttajalle.
   
 18. C4vettester

  C4vettester 2nd gear

  Älä huoli. GPS-paikannukseen pohjautuvat liikenteen ruuhkamaksut tulevat tod. näk. jo valmiiksi kiinteän GPS-paikannuksen omaaviin sähköautoihin.

  Saadaan hallittua laajojen kansankerrosten "virheellistä laumakäyttäytymistä" kun eivät osaa olla aiheuttamatta liikenneruuhkia.
   
 19. mpower

  mpower Double Gearhead

  Aha! Mun mielestä normaali pörssikauppa on niin KULUTTAJILLE kuin yrityksillekin!:rolleyes: Kukka voi mittä vaan ostaa päivittäiseen kurssiin! Ei yksityishenkilö sähköä kuitenkaan!:D
   
 20. -late-

  -late- Gearhead

  Meinaatko että tien käytön hinta tulee riippumaan siitä millon sitä käytän? Meinaako ne rahalla ohjata tien käyttöä sähkön käytön tapaan?

  Voinko ostaa kiinteään hintaan ja ajaa niitä kaistoja pitkin mitä pörssikuskit ei saa käyttää? Kai ne kaistat kuiten tehdään ja ylläpidetään.

  P.S. en usko gpsään ihan aluksi, oletan kameroita käytettävän niin saadaan satasen autolla ajelijatkin maksamaan

  Mikrofonilla ja kameralla poimivat nyt niitä nastarenkailla ajelijoita tsadissa.
   
  Muokattu: 16.9.2023

Kerro tästä muillekin!