Sähköauto-uskovaisuus

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

 1. Catiska

  Catiska Gearhead

  Siinä valtionjohdon "tiekartta" pohdinnoissa ei ole varsinaisesti lähdetty siitä että yksityisautoilu vähenisi merkittävästi. Olikohan luvut jotain 2045 -4% vs nykytilanne, eli varmaan sen verran mitä kaupungistuminen vähentää yksityisautoilua.
   
 2. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Veronkorotukset menee paremmin läpi kansan riveissä kun ne on olevinaan ohjaavia ja tavoitteeltaan niin yleviä. Vaikka ainoa tavoite on kerätä lisää rahaa.

  Kyllähän poliisikin oli huolissaan kun ylinopeusakkoja jälleen suurennettiin niin rajusti että tuloksena ylinopeudet väheni niin paljon että sakkotulot romahti. Meni sakkojen ohjaavuus liian hyvin maaliin.
   
  Imusihti tykkää tästä.
 3. mcmies

  mcmies Gearhead

  On.

  Sehän tässä autoverokeskustelussa on iät ajat ollut pähkähullua, että autoveron poiston väitetään maksavan koko autoverokertymän verran, eli öpaut miljardin. No ei muuten maksa. Ei se miljardi kansantalouden kierrosta mihinkään häviä, ilman mitään dynaamisia vaikutuksia siitä suurinpiirtein kokonaisveroasteen verran palautuu joka tapauksessa valtion kassaan. Mahdolliset dynaamiset vaikutukset päälle, niin ollaankin jo lähellä +/-0 tilannetta.
   
  1purehell tykkää tästä.
 4. Stang_81

  Stang_81 Gearhead

  Onhan rattijuoppoudetkin tilastollisesti vähentyneet, kun niitä puhallusratsioita on vähemmän. Sama koskee ylinopeuksiakin, jos vähemmän valvotaan, vähemmän niitä sakkojakin annetaan.
   
 5. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  [​IMG]
   
  Desoto57, north, artsiracing ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  päästöt nolla,ja kaksikolmas osaa sähköstö tehdään fossiilisilla eli eniten hiilellä.on se propaganda hienoa,köppels sanoi aikoinaan että kun valhetta toistetaan monta kertaa se muuttuu todeksi.
   
 7. simeoni

  simeoni Gearhead

  Se mitä tulee "putken päästä" lasketaan, eihän bensa-auton päästöihinkään lasketa raakaöljyn kuljetuksia, jalostamon päästöjä tai polttoainejakelun päästöjä. Pelkkiä numeroita joita voi laittaa mieleiseen järjestykseen.
   
 8. Catiska

  Catiska Gearhead

  Jotta ei ihan noin paksut valheet mene läpi niin tuolta löytyy oikeat luvut jotka ovat päinvastaisia propagandaasi verrattuna: https://www.stat.fi/til/salatuo/2019/salatuo_2019_2020-11-03_kuv_001_fi.html
   
  isalmela tykkää tästä.
 9. peto

  peto Gearhead

  Sitten vielä muistetaan, että koko sähkönkulutuksesta 15-20% on tuontisähköä.
  Eli ei noi stasin eikun statin tilastotkaan kerro koko totuutta...
   
 10. Catiska

  Catiska Gearhead

  Meille tuotava sähkö ei ole tuotettu fossiilisilla eikä tuo 15-20% muutenkaan kykenisi kääntämään tuota niin että 2/3 tuotettaisiin fossiilisilla. Se on aika paksua paskaa.
   
 11. mcmies

  mcmies Gearhead

  Jos tarkastelunäkökulma laajennetaan Suomen ulkopuolelle, niin paksu paska ohenee. Taitaa maailmalla olla suhdeluku 2/3 fossiilisilla lähempänä oikeaa. Suomessa toki kuten mainitset, valtaosa muilla kuin fossiilisilla.
   
 12. Catiska

  Catiska Gearhead

  Suomestahan tässä on puhuttu. Jos heittää jonkin epämääräisen heiton sekaan mikä ei koskekaan Suomea, siitä kannattaa mainita. Muuten se on lähinnä harhaan johtamista.
   
 13. ak72

  ak72 3rd gear

  Mitkä helvetin vihervassarit tänne foorumille on pesiytyny? Voisitte mennä sitä ilmastopropagandaa levitetään ihan muualle!
   
  Vermilion ja Desoto57 tykkäävät tästä.
 14. peto

  peto Gearhead

  En jaksanut kaivaa noita stasin sivuja auki. Kun puhutaan uusiutuvista energiasta niin ilmeisesti ne kattaa vesi/tuuli/hakevoimaloiden tuotannon?

  Eikös se ole niin, että pienemmästä vesivoimasta ollaan luontoarvojen nimissä luopumassa tai ainakaan uusia voimaloita ei rakenneta? Kattaako uusiutuvista kuinka suuren osan tuulivoima? Jos korvataan vesivoima niin mistä saadaan säätövoima?
   
 15. Poni -69

  Poni -69 2nd gear

 16. jänis2

  jänis2 2nd gear

  Eli valehdella saa, mutta jos kertookin totuuden niin saa haukut..
   
  Catiska ja isalmela tykkäävät tästä.
 17. peto

  peto Gearhead

  Eli vesivoima on käytännössä uusiutuvan energian lähde..... Vesivoimaa ei voi lisätä. Tuuli ja aurinko on marginaalia.

  Eli vaihtoehdot sähköntuotannon lisäämiseen, jotta saadaan liikenne sähköistettyä on ydinvoima, tuontisähkön lisääminen tai polttavien voimaloiden käyttö.
   
 18. ak72

  ak72 3rd gear


  Höpö höpö, vihervassareita saa ja pitää haukkua. Harrasteautofoorumi ei ole oikea paikka tällaiselle paskanjauhannalle.
   
  jänis2, Desoto57, Poni -69 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 19. Poni -69

  Poni -69 2nd gear

  Vihreä idiootti-ideologia kieltää fossiilisten avulla tuotetun energian, ydinvoiman lisääminen, no, se on jo nähty kuinka kauan niiden voimaloiden kyhääminen kestää. Ja maksaa.
  Tuontisähkössä on riskinsä ja se ei varmasti oo vihreää, varsinkaan Venäjältä tuotu.
   
 20. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Veikkaukselle hyvä pitkävetokohde. Milloin Olkiluoto 3 työntää sähköä waltakunnan werkkoon ?
   
  1purehell tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!