Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
  1. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Tuossa on se riski että paikalliset on kolaroinu moottoritiet tukkoon, ja matka tyssää. Ite vietin yhden yön autossa Erie-järven rantaa menevällä motarilla. Jossain seitsemännen tieltä kauas luiskaan suistuneen rekan jälkeen lopetin niiden laskemisen. Lopulta kaikkien matka tyssäsi loppuyöksi vasenta kaistaa aiemmin mun ohi porhaltaneen traileri-idiootin vedettyä yhdistelmänsä keskelle tietä linkkuun.
     
  2. Catiska

    Catiska Gearhead

    Sama juttu, minä olen yhden yön nukkunut Kanadassa autossa. St. Johnsista länteen jokunen sata kilsa, tie tukossa ja huolella. Lunta kinosti siinä talvimyrskyssä mukavasti joten aikani odoteltua, unta palloon.

    Ymmärrän myös hyvin että kaikki ei halua jättää kotiansa vaan jos mahdollista, nukkuvat pahimmat yöt lämpimässä autossa. Kodin jättäminen noissa oloissa on aina riski, monellakin tavalla.

    Muutoinhan olisivat ajaneet sillä Teslallakin vaikka naapuri osavaltioon. Sähköauto kun on kotona yleensä akku 90% täynnä kotilatauksen vuoksi. Keskiverto Teslalla se tarkoittaa monen sadan kilsan ajomatkaa ja jopa noiden sähkökatkojen ajan valtaosa Superlatureista oli toiminnassa ja normaalilla hinnalla, eli sen suhteen ei ongelmaa.
     
  3. Catiska

    Catiska Gearhead

    Jaquar siirtyy lähivuosina sähköiseksi... https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...almistajaksi-jo-vuonna-2025/8065472#gs.ub6nl1

    Range Rover tekee saman hieman myöhemmin.

    Ford myy autonsa Euroopassa viiden vuoden päästä vähintän sähkömoottorilla varustettuna, 2030 kaikki myytävät ovat jo ilman polttomoottoria: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...sahkoinen-brandi-euroopassa/8067166#gs.ub6mf4

    Maailma muuttuu kuten se muuttui aikoinaan hevosista autoihin, ja vaikkapa lankapuhelimista kännyköihin. Joka muutoksessa on pieni vähemmistö joka koettaa harata vastaan, osa on visionäärisempiä ja siirtyy etuajassa, suuri yleisö siinä välissä. Nyt alkaa olemaan se murros jolloin siirrytään siihen suuren yleisön vaiheeseen.
     
  4. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Nyt on helppo puhua vuodesta 2030, mut asiat voi muuttua matkan varrella. Jos sähköautot ei teekkään kauppaansa, eli hinnat on liian korkeita, ei niitä osteta. Voi olla että polttomoottorin kanssa olevia erilaisia hybridejä on vielä myynnissä vuonna 2030. Kun kuitenkin isoja määriä autoja myydään kuitenkin aasian maissa ja etelä-amerikassa, jossa tuskin infra kykenee kehittymään sähköautoilua suosivaksi.
    Joka tapauksessa, on suomessakin vielä aikamoinen työ edessä sähköautoilun lisääntyessä. Nyt hereillä oleva huoltoasemayrittäjä tekee ainakin yhden laturin pihalle per vuosi, jos on näkemystä tulevaan.
     
    Swinger tykkää tästä.
  5. AnHie65

    AnHie65 2nd gear

    Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, kuinka kaasuautot lisääntyisi, jos niitä hypetettäisiin samalla tavalla kuin sähköautoja. Toisaalta potentiaalia on nyt Gasumin availlessa asemia myös uusille alueille. Kaasuinfran teko "hieman" helpompaa kuin sähköautoinfran...

    Toisaalta nykylainsäädäntö suosii vissiin näitä singereitä autonvalmistuksessa. Liekö VAG:n lisäksi muita tekijöitä enää olemassakaan? Meillä tuommoinen kakkosautona ollut kohta vuoden päivät ja mainio peli kaikkiaan.

    AHi
     
    Naketti, north, Desoto57 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  6. Naketti

    Naketti 3rd gear

    Mukava olis kyllä joku vanhempi kulkine, jonka askartelisi kaasuautoksi. Tarttis vaan vielä sen gasumin omallekin kylälle. :oops:
     
  7. dd64

    dd64 Gearhead

    Mielenkiinnolla seurannut tätä. Vaimo otti syksyllä työsuhdeautoks pitkän mietinnän jälkeen Hyundai konan täyssähköauton. Puhtaasti siks et on halvin vaihtoehto käyttää. Duunimatkaa 45km suuntaansa. Auto sinänsä on ollu jopa yllättävän hyvä. Mun mielestä paljon parempi/mukavampi kun edellinen BMW hybridi.
    Ja tästä en oo lukenu missään: ongelmat Alko kylmien kelien mukana. Nimittäin lataaminen kotona. Talossa on 3x25A pääsulakkeet. Lämpösillä keleillä pysty lataamaan 20 ampeerilla, jolloin latautuu yön yli. Mut ku tuli - 20 Alko pääsulake paukkuu. Vaikka laski latauksen 8 ampeeriin, paukahti sulake. Tietysti saunan lauteilla istuessa. Ja taulu on autotallin kyljessä 50 metrin päässä...
    Ilmeisesti noilla keleillä akkuja lämmitetään ladatessa, koska latautuminen kesti yli kolme päivää... Onneks tekee etätöinä. Muuten ois töihin pääseminen vaikeeta...
    Muilla vastaavia kokemuksia?
     
  8. hantta

    hantta Double Gearhead

    Kaiketi sen hyvä olisi jotain ääniä päästellä, voisin kuvitella, että on aika turhauttavaa ajaa vaikka jotain pihakatua satoja metrejä, joko kävelyvauhtia, tai nopeampaa torvea soitellen :d
     
  9. J.J.

    J.J. Gearhead

    Ihan vastaavaa kuullut. Ei vaan saa virtaa akuille kun enemmän pakkasta.
    Onhan se vähän latistava fiilis kun aamulla olet lähdössä liikenteeseen ja range näyttää lähes nollaa.
    Yhden sähköautoilut jäi kahteen viikkoon, pakko oli luovuttaa ja vaihtaa uusi auto pois taas uuteen autoon. Oli kallis kokeilu.
     
  10. pantera

    pantera Double Gearhead

    Sähkölämmitteinen talo ja sauna? Mihin se kaikki teho eli 6kw per vaihe yht 18kw kuluu?
     
  11. jänis2

    jänis2 3rd gear

    Kesärenkailla?
     
  12. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Mullakin oli tässä talossa 4 kuution varaaja ja siinä 4kpl 7,5kw vastuksia, pääsulakkeet 63A et kyllä sai sähkömittari kyytiä kun yösähkö napsahti päälle.
    Nyt on 25A pääsulakkeet ja ilmalämpöpumput, mut jos joskus pitäs sähköautoa alkaa lataan oikeen isolla virralla niin pitäs varmaan 63A pääsulakkeet vaihtaa takas.
     
  13. pantera

    pantera Double Gearhead

    eikain noi 25a nallit kestä jos noi 4X7,5kw vastukset menee päälle samanaikaisesti
     
  14. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    huomioi sanamuoto oli ja nyt on
     
  15. dd64

    dd64 Gearhead

    Auton lataus on yhden vaiheen takana.
    Pointti onkin et tää on todennäköisesti aika normi tilanne suurimmalle osalle ja voi tulla aika yllätyksenä. Ja paska tilanne jos ainoo auto. Vois tietysti hankkii kolmivaihe laturin ja isommat nallit, mut en todellakaan oo hankkinut sähköautoo pelastaakseni maailmaa. Joten hirveesti en oo valmis sijoittamaan siihen. Varsinkaan kun auto ei edes ole oma. Onneks omat ajot hoituu g20 bensavanilla. Ja tilanteesta johtuen vähän vaimonki ajot.
     
  16. Vermilion

    Vermilion Gearhead

  17. MudMax

    MudMax Gearhead

  18. elektro

    elektro 2nd gear

    3x25A liittymästä saa tehoa 17kwh.
    Sauna 6kwh, lämminvesivaraaja 300l 3kwh,sähkölämmitys
    laskennallinen teho 70w/m2, 100m2=7kwh,siinä yhteensä 16kwh.
    Ei siinä ole enää paljon annettavaa,toki ei näin käytännössä
    useinkaan tapahdu.
    Lämpöpumput ja takat vähentävät tehon tarvetta.
    3x25A liittymästä sais yön hiljaisina tunteina otettua tehoa
    lataukseen mutta se edellyttäisi älykästä latauslaitetta ja sen
    lisäksi virtamuuntajia mittauskeskukseen.
     
  19. dd64

    dd64 Gearhead

    Sauna on puulämmitteinen. Ilppi talossa ja tallissa.
    Tarkoitus oli vaan tuoda tämä puoli esille, kun en oo siitä nähny missään puhuttavan. Et jos sähköautoo miettii, miettii kans missä sen lataa. Sähköö tulee töpselistä, jos tulee...
    Nyt täytyy lähtee lyömään bensakrematorio tulille, kun patteriautos on akut edelleen vajaat, et pääsee kauppaan.
     
    Inlinee, Poni -69, Desoto57 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  20. Buick462

    Buick462 Gearhead

Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!