Sähköjohtimien paksuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja jukkanum, 25.2.2004.

  1. jukkanum

    jukkanum 1st gear

    Onko kaavaa olemassa miten lasketaan såhköjohtimen paksuus?Meinasin uusia Cadillac -55 taka johtosarjaa.Vanhoista kyllä näkee suunnileen paksuuden.Piisaako esim. takavaloille 1.0 neliön johto vai tarviiko 1.5 neliön johdon.Näyttää cadillacissa olevan silmä määräisesti melko ohuilta johdoilta.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    minkäs verran siin käkkylässä nyt onkaan niitä valoja siellä takana (watteja)?? tietysti mitä paksumpia sen parempi! tietysti kohtuuden rajoissa. käytä vaan suosiolla 1,5 neliön johtoo oli alkuperäset sitten mitä tahansa. ajovaloille virransyötöksi sitten 2,5 neliön johdotus ja asiallinen releistys niin johan toimii paremmin. susittelen juottamaan litokset ja suojaamaan kutistesukalla niin tuleepi siistiä jälkeä. jos käyttää "abiko" tyylisiä liittimiä niin kannattaa heti suosiolla unohtaa halvat pihdit ja liittimet ja hommata kunnollisia!
     
  3. jukkanum

    jukkanum 1st gear

    -Takavalot on 2*5w jarruvalot ja vilkut 2*21w.Sillä meinasin että riittääkö 1neliön johto kun siitä löytyisi samoja värejä kun alkuperäisessä sarjassa.Onko muita hyviä sähköjohtojen osto paikkoja kun rompetorit jos meinaa löytää mahdollisimman monenlaisia värejä?
     
  4. jviirret

    jviirret 1st gear

    Jos laskis kuten valovirta puolella: 10A sulakkeen jatkoksi 1.5mm2 johdin, 16A jatkoksi 2.5mm2 johdin ja 25A jatkoksi 4mm2 johdin niin varmasti riittää. Tuosta 1mm2 johtimesta sais näin ollen meneen aika häviöttömästi 6A:n virran, eli yksi johdin jaksaa ruokkia 72Wattin polttimoita.

    Jukka
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ylärivistä kohta sähköt ja sieltä johdon mitoitus...
     

Kerro tästä muillekin!