sähkövinssi nostoon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja laakkius, 17.2.2019.

  1. laakkius

    laakkius Gearhead

    Onkos kellään kokemuksia näistä vaijeri käyttösistä sähkövinsseistä, joita marketit myy hintaluokassa alle 300€. Miten on pelittänyt ja miinukset ja plussat käytön suhteen.
    Meinasin rakentaa sellasen 3m korkean ja 3m leveän pukkinostimen, jossa nostin tulee kelkkaan kiinni.
    [​IMG]
     
  2. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Meillä on esitystekniikan alan firmassa noita muutama pyörinyt, muistaakseni 250kg luokassa, apunostimiksi kelpaavat kyllä jotenkin mutta oikeat nostot tehdään isommilla Lodestarin ketjunostimilla.
    Erityisesti tosi raskas poka päällä laskeminen on epätarkkaa välityksen, releiden ja vähän "joustavan" vaijerin vuoksi. Voisi kuvitella et esim. moottorin laskeminen kohdalleen on vähän epätarkkaa. Yhtään ei ole meillä ole noita hajonnut mutta henk.koht. suosittelisin mieluummin parin tonnin perinteistä ketjunostinta (noin 100euroa) varsinkin jos kuorman alla pitäisi vähääkään oleskella tai pitää ruumiinjäseniä.
     
    peltsi ja laakkius tykkäävät tästä.
  3. laakkius

    laakkius Gearhead

    Ei tuu moottorin nostoon varsinaisesti, vaan sellaisten isompien kappaleiden kääntöön joita ei yksin käsin saa käännettyä. Ajatus oli ylimitoittaa nostin tarpeeseen nähden.
     
  4. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Varmaan semmoiseen soveltuu ihan hyvin.
     
    laakkius tykkää tästä.
  5. f34

    f34 Double Gearhead

    Minä ostin tuollaisen max250kg.
    Kun pitää yksin asentaa vastamaalattuun buickiin ovet, konepelti ja takaluukun kansi. Ja painaa puskuritkin ihan tarpeeksi.
    En ole ehtinyt ripustaa paikoilleen.
     
    laakkius tykkää tästä.
  6. Anza

    Anza Gearhead

    Motonetin sähkövinssistä, joku 100e hintainen on kokemus. Pidän enemmän ketjutaljasta, vaikka kenties työläämpi käyttää.
    Sähkövinssin huono puoli on sen levoton käyttö. Rykäsee nostaessa ja samaan tapaan alaspäin "tipahtaa" sen mitä napista painaa. Kalliimmassa laitteessa olis varmaan hidastus/kiihtyvyys paremmin hallittavissa.

    Mun vähät nostelut onnistuu just ketjutaljalla, mutta seinään kiinnitetyllä sähkövinssillä saa esim romut sisälle.
     
  7. ogland

    ogland 3rd gear

    on ollut tollanen 500/1000 vinssi i-palkissa 2-pilariin verrattuna poikittain.
    hyvä vehjes on tarkka,johtuu kai välityksestä että on (HIDAS) sillä saa yksin nosteltua moottoripaketin paikoilleen ja nostelemaan
    kaikkea raskasta esim kun valmistelee metallirakenne häkkyröitä.
    viime viikolla nostin lumilingon pöydälle huoltoon
     
    laakkius tykkää tästä.
  8. laakkius

    laakkius Gearhead

    Mulla on kans yks 12V vinssi U-palkissa kiinni jonka laitan autonosturin tolppien taakse ja vedän sillä työntöpelit halliin sisälle. Helppo nostaa pystyyn hyllyn nurkkaan kun ei tartte.
     
  9. laakkius

    laakkius Gearhead

    Jotain tällästä meinasin askarrella...
    [​IMG]
     
    juko7 tykkää tästä.
  10. Anza

    Anza Gearhead

    Tuossa kun on pyörät alla, kannattaa rakennella lukitus nostimeen. Ettei pääse I-palkkia pitkin liukumaan jos lattiassa onkin kaatoja jossain kohtaa.
    Painon kanssa kun liukuu palkin päätyyn saattaa kaataa/nyrjäyttää koko rakenteen.
     
    laakkius ja onoff road tykkäävät tästä.
  11. urho3

    urho3 Gearhead

    Torista löysin algol demac ketjunostimen 1000kg 1/4m min 150e. Kannattaa seurata.
     
  12. J-P-A

    J-P-A 1st gear

    Rakensin ittelleni vastaavan A-pukin viime kesänä. Tein tavarasta mitä nurkissa oli, tällä kertaa 3,5" putkee 4mm seinämällä. Oliskin ollut palkkia. Edelleen vaihtaisin I palkin tonne keskipalkiksi. Varsinaista kissanpäätä taljalla ei ole kun liukuu jotenkin tuossa pyöreessä putkessa. Korkeus on 3m, leveys 3m. Ei ole pyöriä alla. Kehitysversio tuosta olis sellainen missä pyörät alla mallia auton etunavat. Kattelin mallia mm. Yhdysvaltojen romupihoilta
    http://image.jpmagazine.com/f/40514..._08 junkyard_dreams junkyard_engine_hoist.jpg

    Laitetta tarttee niin kauan kun pohjolan tallissa rakentaa ja rempaa. On kätevä kun otta auton lavalta raskaista tavaroita pois.
     

Kerro tästä muillekin!