Saratogan 91 etujarruongelma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja kd0264, 24.7.2008.

  1. kd0264

    kd0264 Gearhead

    Jeps, olen pähkinyt tuon muijan rakkineen etujarrujen kanssa kun tuppaa apumiehen puoleinen jarru jumimaan jarrutuksen jälkeen. Jarru on kiinni kuin tauti eikä meinaa "löysääntyä" millään. Jarrusatula on purettu ja putsattu sekä tiivarit ja mäntä uusittu, ilmattu on mutta jumittaa, eikä vasta vaihdettua automaatti lootaa viittis rikkoa. Ilmausruuvia kun löystää (letku kiinni ja neste valuu purkkiin) niin sitten vasta jarru aukeaa. Jarruletkukin näyttäisi olevan kunnossa. Jarrulevy on kulahtanut sisä puolelta, urainen ja kulutuspinta minimissä.

    Oisko vinkkiä kellään, mistä vois alkaa vikaa etsimään? Huomenna vaihdan jarrulevyn uuteen, mutta voiko kulunut jarrulevy aiheuttaa tuollaista vikaa?? :eek:
    Letukoissa ei ole tarvinnut etujarrujen kanssa leikkiä, takajarrut ovatkin sitten eri juttu! :rotfl:
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    ilmeisesti on 1 mäntäinen satula.

    liukutappi jumittaa. jarruttaa vain sisemmältä puolelta ja jää jumiin. uudet tapit kehiin ja ehkä satula...

    voi olla turhaa vaihtaa se levy siihen, menee samanlaiseksi hetken päästä. vaihtaa se pitää kuitenkin
     
  3. kd0264

    kd0264 Gearhead

    1 mäntäinen on. Ei jumita liukutappi, jarrusatula on hoonattu ja uusi mäntä sisällä. Lykkään ...tana varaosa autosta jarrusatulat, jotka pelaavat, eivät ainakaan jumittaneet ollenkaan.

    Kiitos vinkistä kuitenkin.
     
  4. Kauko

    Kauko Gearhead

    Jarruletku voi myös turvota sisäänpäin, aiheuttaen juuri kuvaamasi kaltaisia oireita, ja saattaa silti näyttää terveeltä päällepäin.
     
  5. audiq

    audiq Gearhead

    Eihän siinä sitten voi muuta olla kuin jarruletku tai varauksin pääsylinteri. Vaihda se letku eka.
    Jos ei auta,niin löysää jumijarrusta pääsylinterin kyljessä oleva juntturi.
    Jos jarru nyt löysääntyy, niin pääsylinteri on viallinen tai säätö väärä.
    Itse uskoisin vian olevan letkussa, koska kyllähän siellä pitäisi saman piirin toinenkin jarru jäädä laahaamaan.
     
  6. kumikeisari

    kumikeisari 1st gear

    letku rikki-> jarrutat letku "turpoaa" ja kun päästät jarrun letku "litistyy", näin ollen jarru jää päälle kun neste ei pääse pois vasta kun avaat ilmaruuvin.

    eipä oo eka kerta. :pinup:
     
  7. kd0264

    kd0264 Gearhead

    Illalla vaihdoin jarruletkun ja siinähän se vika oli. Jarruputken pää tosin oli sitten ruostunut putkeen niin, että meni putki poikki, mutta korjattua tuli sitten sekin. Ei jarru enää jumita. Letku oli ehjän näköinen päälle päin ja näytti melko uudelta, joten en heti uskonut siinä olevan vikaa, mutta "moni kakku päältä kaunis", kuin toi varaosa Saratogakin, ihan läpimätä pohjasta
    :rotfl:.

    Kiitos kaikille pähkäilyavusta!
     

Kerro tästä muillekin!