sbc nostajat öljyä vai ei?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja plymouth 71, 16.4.2009.

  1. plymouth 71

    plymouth 71 1st gear

    juu tästä aiheesta on ollu monta kommenttia,mut kertokaapa nyt mielipiteitä että kasaus vaiheessa uudet nostajat ni kannattaako täyttää etukäteen vai laittaa tyhjänä paikoilleen ja miten se vaikuttaa tuohon keinujen säätöön ku seki vaikuttaa mielenkiintoiselta hommalta. eli jos täytän ne ni kiristetäänkö silti samal taval mitä täältä jostain luin ettei tönärit enää heilu? on tuo letukka uusi tuttavuus ni pitää kysellä muilta.
     
  2. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ei niitä tarvii täyttää, mutta ei siitä haittaakaan ole. Vähän suttusta puuhaa. Preload kannattaa säätää ilman imusatsia niin näkee koska tönäri rupee painamaan nostajan "säätö"osaa alaspäin.
     
  3. speedy

    speedy Double Gearhead

    Oman kokemuksen perusteella kannatan täyttöä! säätötyö helpompaa ja käynnistäessä heti siisti käynti, ei tarvi kuunnella sitä ikävää räklätystä hetkeäkään :)
     
  4. kime2

    kime2 Gearhead

    Kannatan samaa!
     
  5. Ck

    Ck Gearhead

    Ei tartte täyttää, en oo täyttäny, enkä täytä.

    Mun mielestä preloadin säätäminen on vaikeampaa jos nostaja olis jo valmiiks täynnä?
     
  6. elcamino0365

    elcamino0365 3rd gear

    talvella tein kone remontin ja EN täyttänyt nostajia. jouduttiin pitkään sahaa käyntiin ennenkuin lähti. ajelin ehkä noin 500 kilsaa niin joku nostaja alkoi jo pitää ääntä, liekö ehkä vauroitunut siinä käyntiin sahauksessa..... Nyt vaihdoin taas uudet kaikki nostajat ja täytin ne, heti lähti käyntiin ja juuri ilman sit ärsyttävää naputusta ja rapinaa.... Että mä kyllä jatkossakin ne aion täyttää, ja mä en ainakaan millään tippakannulla niitä täyttänyt, laitoin ne vaan pystyssä öljy kannuun pari päivää ennen asennusta....
     
  7. Lintta cruiser

    Lintta cruiser Gearhead

    en erikseen täytä nostajia. preloadin säätäminen on tosi helppoa kun on imari irti ja nostajat tyhjät. Siinähän ne nostajat täyttyy kun ennen käynnistystä pyörittelee öljynpaineet vanhasta jakajasta tehdyllä työkalulla.
     
  8. Ylli

    Ylli Gearhead

    Vaihdoit varmaan nokka-akselin, Suoritithan nokalle sisäänajon?
     
  9. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Ei nostaja kyllä sillain hajoo ettei enää tasaa välyksiä vaikka sitä oliskin vähän kiivaammin tarttaa ennen käyntiinlähtöö. Nostajan pohjassa/nokassa oleva mämmi vaan tod.näk. lähtee pois joka ei ole etu sisäänajolle.
    Pohjiaan myöten siellä on aina muutama nostaja jos kone ei käy hetkeen, esmes kahteen minuuttiin.
     
  10. elcamino0365

    elcamino0365 3rd gear

    joo. kyllä mä puoli tuntia käytin noin reilu tuhannessa-1500 kierroksessa.
    Näinkin täällä jollain sivulla kuvia miten nokalle ja nostajille käy jos ei malta kunnolla ajaa sisään....
     

Kerro tästä muillekin!