sbm comp cams keinujen numerointi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja amalo, 27.7.2011.

  1. amalo

    amalo Gearhead

    Onkos kukaan asentanut itselleen joskus kuvanmukaisia keinuja mopen pikkulohkoon?
    Keinuissa on numerot "1" ja "2", mitäs nuo merkkaa?
    Nyt nuo on vähän miten sattuu, on ykkösiä vierekkäin ja kakkosia vierekkäin ja 1 & 2 pareja. Pitäiskös olla joku tietty järjestys? En hoksaa päälleppäin mitään eroa noissa.. joku öljyreikä eri kohdassa?

    [​IMG]
     
  2. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Luulisin että numerointi liittyy valmistukseen pesä numerointi tai jotain muovikappaleissakin on numerointi että tiedetään heti missä muottipesässä on vikaa
     
  3. F-body

    F-body Gearhead

    Tai sitten offsetissä on eroa kuten vakio peltisissäkin. Itsellä näkyy offsetti eri valmistajan alukeinuissa ainakin selvästi. Työntötankojen pitäisi olla keskellä kansissa olevia reikiä jos keinut on oikeilla paikoillaan.
     
  4. amalo

    amalo Gearhead

    Yritin offsettia mittailla työntömitalla paikallaan, mutta samankokoisia nuo äkkiseltään näytti olevan joka suuntaan.. pitänee käyttää irti ja mitata kunnolla. Tuo muottinumerointi kävi itselläkin mielessä.
    Ei kellään ois asennusohjetta tallessa tai muuten samoista kokemusta?
     
  5. cuda69

    cuda69 Gearhead

    minunki muistin mukaan pikkulohkossa on epäsymmetriset nuo vipat ja nuo näyttää ns isolohkon vipoilta.
     
  6. C-barge

    C-barge Gearhead

    Kyllä pikkulohkon tehdasmekaaniset vipatkin ovat symmetrisiä, sen sijaan isolohkossa on kaikissa offsettiä työntötangon puolella. Peltikeinuissa on oikee ja vasen jothuen niiden leveydestä, noi rautaset mekaaniset ja comp camsit on kapeempia ja käyttää spacereita. Eli ei kannata siitä numerosta välittää, ne on symmetriset.
     
  7. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Mä taas muistaisin että isolohkossa on offsettiä
     
  8. amalo

    amalo Gearhead

    Juu isolohkoisen vastaavista löysin netistä kuvan, niissä on selvä offsetti... Kaippa se on sitten vain jokin valumuotin numero. Pitää varmaan hioa pois niin ei häiritse :)
     
  9. iikka-

    iikka- 3rd gear

    Itsellä samat vipat ja mietin samaa asiaa, mittailin ja mitään eroa ei löytynyt, kaikenlisäksi paketissa oli muistaakseni 9 numerolla 2 ja 7 numerolla 1. Ajattelin että on joku valmistukseen liittyvä tarkistukoodi ja siellä ne nyt on ihan sekasin.

    Olis kai tuosta mainittu ohjeessa, comp camsilla yleensä kohtuulliset ohjeistukset.
     
  10. amalo

    amalo Gearhead

    Hieno homma! Voipi nyt ton unohtaa, kiitos.
     

Kerro tästä muillekin!