Se Olavi Virran Crown Vic

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja blt4spd, 22.4.2017.

 1. blt4spd

  blt4spd Gearhead

 2. Kalu

  Kalu Gearhead

  Tästä aiheesta muistaakseni on täällä jo joku vanha keskustelu, kuin myöskin siitä, että onko ne kaikki lasikattoset viisvitoset Olavin vanhoja, mukaanlukien tuo hurreissa oleva...
   
 3. raggar

  raggar 3rd gear

  Virralla ei ollut lasikattoista, vaan -55 Fairlane sedan ja -56 Fairlane 4d ht työsuhdeautoina. Näitten jälkeen oli pari omaa -58 Letukkaa.
  Mobilistin numerossa 2/2008 oli juttua aiheesta, löytyy myös heidän nettisivuiltaan.
   
 4. Rusty

  Rusty Gearhead

  Muuten vois ostaa mutta kun on manualväxellåda.
   
 5. xp

  xp Gearhead

  Kirjoittihan V8 Magazinekin jotain tästä joskus 78-79 tms. Muistaakseni oli Crown Vic.
   
 6. mr.X

  mr.X 1st gear

  Mobilistin tarina valottaa hyvin asiaa eli kaikki vanhat 55/56 Victoriat ei todellakaan ole Olan vanhoja.
   
 7. tinareki

  tinareki Gearhead

  Tässä olisi autohistorioitsijalle tai tutkivalle journalistille tutkimuskohde. Ei varmastikaan nykytietojärjestelmien aikakaudella edes vaikea homma selvittää Virran autojen valmistusnumerot.
  Mobilisti/Jan Enqvistin jutusta lainaten: "Todellisuudessa Olavi Virralla oli kuitenkin vain viisi autoa: ’52 Ford Customline (AY-856), ’55 Ford Fairlane, ’56 Ford Fairlane Victoria (BK-768), ’58 Chevrolet Bel-Air Sedan (BT-601) ja ’58 Bel-Air Hardtop Sedan (AO-843)."
  Noiden rekisteritunnusten perusteella ARK/Trafin rekisteristä löytyy valmistusnumerot, joten aidot Kuninkaan autot voidaan varmuudella tunnistaa ja trokareiden väitteet kumota.

  [​IMG]
   
  KajS ja eilhik tykkäävät tästä.
 8. dodgeman

  dodgeman Gearhead

  Toi kuvassa oleva auto tais olla Pekka Puugeubags elokuvassa :)
   
 9. westfalia

  westfalia 3rd gear

  Juu ei ole Tukholman auto Olavi Virran, mutta Mobilistin jutussa on kyllä paljon puutteita Olavi Virran autojen suhteen. Hannu Nyberg valoittaa hieman lisää asiaa kirjassa "Olavi Virta hurmiosta turmioon". Nybergin kirjassakin on tosin puutteita ja virheitä, mutta on se selkeästi pidemmälle viety tutkimus.
   
 10. westfalia

  westfalia 3rd gear

  Eikä muuten löydy noita Virran autojen valmistenumeroita ARK/Trafin rekisteristä eikä mistään muualtakaan, niiden (kuten monen muunkin) kantakortit on tuhottu jo 1960-luvulla
   

Kerro tästä muillekin!