Sealed beam-valot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja nixon, 18.6.2012.

  1. nixon

    nixon 3rd gear

    Olin tuossa rekisteröintikatsastamassa ja asemalla olivat sitä mieltä, että ovat laittomia ja umpiot vaihtoon. Mitä mieltä?
     
  2. Caideman

    Caideman 1st gear

    Riippuu autosta... Kyllähän noita saa suomessa käyttää.
     
  3. nixon

    nixon 3rd gear

    Kyseessä oli siis '74 mallisen maahantuontikatsastus. Umpioissa ei ole muuta tekstiä kuin se sealed beam ja jotain numeroita ylhäällä.
     
  4. Caideman

    Caideman 1st gear

    Just kävi kaverin '78 samaisessa katsastuksessa, enkä ainakaan kuullut et olis mainittu asiasta. Siihen nimittäin uusittiin just ennen leimaa yks umpio.

    Ja tuossa pystyn suoralta kädeltä muistamaan ainakin 5 - 6 autoa, jotka ovat liikenteessä sealed beameilla. Ajattelin omastakin autosta downgradeta H4:set SB:ksi.
     
  5. capri30S

    capri30S 1st gear

    Ainakin paikallisella konttorilla pitävät n. vuotta 1980 rajana, vanhemmat hyväksytään sealed beameilla, ja uudemmatkin jos valokuvio vaan löytyy, harvemmin vaan löytyy.
    Musse leimattu jo muutamaan otteeseen sealed beameilla, vaikka olis aika helppo vaihtaa 7" pyöreä h4 tilalle.
    Mutta nää on taas näitä konttori/katsastusmies/päivä -kohtaisia eroja.
     
  6. Mopar heppu

    Mopar heppu 2nd gear

    Ei mullekkaan ole sanottu niistä mitään, just eilen leimasin ton 69 chargerin niillä.
     
  7. Impala76

    Impala76 Gearhead

    katsastajan käsikirja sivu 73 sivun yläosa vuonna 90 tullut säädös. Dot 9006 ja 9007 merkityt ajovalot voidaan hyväksyä... Noita dot numeroita en nyt muista varmaks,mutta sieltä löytyy tieto.
     
  8. Ck

    Ck Gearhead

    Mutta oliko sealed beam dot hyväksytty?
     
  9. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Joo, ei ole sealed beam mikään laiton noin vanhaan vehkeeseen.
    Itseasiassa itse aion vaihtaa omiin autoihini joissa 4-valo systeemit kaikkiin sealed beamit takaisin ja nakata Saturn H4:t releineen hevon v... siis myydä swapissa kaikkien haluamat H4 klassikot :)
     
  10. testaaja

    testaaja Gearhead

    Mullekin rupes silloin kun Espoossa asuin ja Tbirdin vein katsulle ni yhdessä paikassa rupes rutiseen sealed beameista, vaikka auto oli katsastettu useita kertoja niillä valoilla, mutta eri paikkakunnalla.

    Seuraavalla kerralla vein eri asemalle, sealed beam oli siellä ok. :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!