Seka(la)ista rakentelua ja konservointia tjn.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja DX, 26.1.2016.

 1. DX

  DX Double Gearhead

  Alotetaan nyt sitte tämmönenkin topikki niidenkin kiusaksi jotka ei välttämättä yleisessä keskustelussa vieraile syystä tai toisesta.

  Tuli tommonen ööö... joskus -82 jossain jenkkinäyttelyssäkin käynyt musse konservoitavaksi, "hottentottilookki" on päätetty säilyttää mm. koska autolla on nykyisen omistajan hyvin tuntema historia ja omistajan käytyä tekniikka ja sisustus läpi uudenveroiseen kuntoon (mielestäni), koitetaan saada pelastettua maalipinta korjaamalla sitä kolhujen yms. jäljiltä.

  kärpiäisen kokoista hippua siis pitämän levittää sinne tänne, eikä mulla ole minkäänlaista kokemusta hommasta (hullua edes tarjota ja vielä hullumpaa ottaa homma vastaan, otin kumminkin :lol: ),
  takaluukusta tänään aloitin ja kerrostin parin lakkakerroksen väliin (alkuperäisen mukaan) sateenkaarimirraa lidlin hiekkapyssyllä (tarjouksesta 8,90), "vain" yhden karmean hippukeon sain aikaseksi, mutta sain sen yllätyksekseni ihmeenkin hyvin hukattua pisartamalla pohjavärimassaa, eli mustaa semisatunnaisten yksittäisten hippujen peitteeksi.

  Videokin turailusta lataantumassa, valitettavasti pussahtaneen hippukasan kanssa sekoilu ja sen piiloon rappaaminen ei tullut talletetuksi koska oli ns. tilanne päälle, päällimmäisenä suorituksesta kumminkin jäi mieleen melkoinen tuskanhiki ja vähintään yhtäsuuri helpotuksen aalto kun olin tovin jo pörrännyt luukkua ympäriinsä valova heijastellen ja saatoin todeta, että en välttämättä löytäisi jos en tietäisi, joten ehkä se ei mennytkään aivan keturalleen (kuvassa vasemmalta katsottuna ensimmäisen ja toisen neljänneksen rajalla ja pystysuunnassa noin keskellä).

  sateenkaarimirra on nimensä veroista

  [​IMG]
   
 2. DX

  DX Double Gearhead

 3. kotr

  kotr 3rd gear

  Hienon näkönen on! kaveri maalaili motskarin osia samaan tyyliin mutta pienemmällä hipulla.Eka luonnollisesti pohjamaali,"pinta"väri,hionta ja sen päälle 1k lakka minkä seassa hileet oli.Muutaman päivän päästä lakkas kirkkaalla 2k lakalla ja siisti tuli.Kauanko sulla kesti tuo lakan ja hileen maalaus? annoitko välillä asettua/haihtua? Nousiko hileet pystyyn? Minkä kokoista tuo hippu oikeen on? näyttää kyllä oikiasti kärpiäsen kokoselta!!
   
 4. DX

  DX Double Gearhead

  Juu, onhan se aika vinha

  tein eka normi hinkkapohjat, siitä eteenpäin märkää märälle,
  ensin musta base, 2k tarralakka, varvi hippua, 2k märkälakka, hippua, ohut lakka ja hippukasamokan paikko mustalla basella, sitten kävin sapuskalla ja luin lehden kahteen kertaan et hiput liimaantuu kunnolla eikä lähe uimaan lakkaa lisää lutatessa,
  muutama paksu varvi lakkaa reiluilla haihdutustauoilla, ihan reunapartaa valuttamalla sitä saikin lutata, että sai kapilloitua lakkasillat kärpiäisten ylitte, eli hukkumaan ne, hylki meinaan tosissaan.

  olisko menny ite pinnan värjäämiseen 4 tuntia tähän mennessä?, pohjiin saman verran tai vähän enempi, olihan siinä pieni klommokin uudessa orkkisluukussa.
  oikohionta vielä ja ehkä ohkonen lakkaus ja jokatapauksessa myllytys, sitten on samanlainen wetlookki ku muissakin pinnoissa.
  pari työpäivää kuulostaa likimain totuudelta, että luukku on valmis ja ruuvattu paikoilleen.

  en tiedä hipun kokoa tarkasti, mut ei toivookaan et tulis käytössä olleen ruutan 1,5mm suuttimesta läpi ja koska muukin auto on värjätty hippu lappeellaan niin senkin vuoksi tehtiin leijuttamalla eikä harkittukaan lakkaan sekoittamista.
   
 5. DX

  DX Double Gearhead

  pikkasen haittaa kaverin välihommamussen laittamista kun sen välihommina kaverin kuplaan romulavalta pelastettuihin persiin peltiosiin oikomisten ja hiekkapesujen päälle askarrellut väriä ja toisen kaverin isoäiteen koivua halannutta kierosilmärokollaa kuplan välihommina elvytellyt siinä tahdissa mitä faijan tuoreimman mökkihankinnan, eli välihommamönkkäriltä ja muulta tasavuosisynttäriryyppäämiseltäni olen kuluneen reilun viikon aikana keriinnyt, jotenkin näin.

  [​IMG]


  sen mönkijänkin voi kuvitella tuonne nokkapellin ja puskurin taustalta kurkkivan peitteen alle
  [​IMG]


  luulen et tosta tulee ihan bueno kunhan vanhaan lakkapintaan klanssaa uuden kiillon niin sekin hippu antaa värinsä kunnolla esiin
  [​IMG]

  joskus sillon "ku ite vielä leikin hiekkalaatikolla" asiallisesti hitsatut helmat sai vihdoinkin silottelubondot ja hinkat päällensä, käytin mustaa hinkkaa niin se antaa mahikset hiukan tiukempiin häivytyksiin,
  josko loppuviikosta tai alkuviikosta pääsisi urheilemaan niihinkin sateenkaariefektiä ja kernaasti ilman sateenkaariefektiksi kutsuttua paikkamaalausvirhettä.

  [​IMG]

  Edit: kuula ja mönkkärin takavalokin näemmä möllöttää taustalla
  [​IMG]
   
 6. javi64

  javi64 Gearhead

  Komiaa tulee.....ja on sulla vielä se mini Mussekin väliprojektina.....kaikenmaailman välijuttuja...ei vaiskaan turha kiire pois.
   
 7. javi64

  javi64 Gearhead

  Ja seurannu sivusta kun se hemmo laahaa vielä kaikekenlaisia irto-osia välihomma lakkauksiin....
   
 8. DX

  DX Double Gearhead

  heh, "ihme" välitouhua kun autokauppakin on talvihorroksessa, juu turha kiire tämmösistä pois, maltti on valttia vaikka sormet syyhyääkin ja oikeestaan just silloin, nytkin otan "pikkasen" vergiä etten vahingossakaan ole jo aamutuimaan pilaamassa rokollan nokkapeltiä paikalleen.

  tuli just mieleen, että alkuviikkokin on suhteellinen käsite, nimittäin maanantaina iltapäivällä tulee ducato hitsattavaksi, voi äiti
   
 9. DX

  DX Double Gearhead

  Tämmöset rojektit on mieltä ylentäviä kun ei tarvi kakkan päälle askarrella kermakakkua, eli onnistuessaan se myös maistuu hyvältä.

  vastaavasti sellaset lannistaa kun kysytään, että viittiks maalata tämän, vain pellit puuttuu, paskan päälle värittäminen vituttaa eniten,

  kun vastaavasti ex-ruosterotteloon haluaisi oikein hyvin tehdyn pellityksen jatkeeksi antaa sen maalauksen kaupanpäälle.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 10. Vani76

  Vani76 Gearhead

  Pitäis ruveta käyttämään hattua jotta vois nostaa sitä tässä, täytyy kyllä ihailla tollasta kädentaitoo.
   
 11. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  hieno homma että tämä stangi legendakin saa pientä fiksiä.. eikä ihan helpoin homma tehdä uusiksi tuollaista pintaa.

  olen joskus miettinytkin katsellessani noita vanhoja flake ja efekti maalauksia että saakohan noita koskaan "korjattua" edes välttävästi.. vai onko siinä vain kaksi vaihtoehtoa: anna ikääntyä. tai tee kaikki täysin uusiksi.
  ------
  sivujuonteena.. ookkos tehnyt koskaan muita erikoismaalauksia? lace/pitsi kuvionteja, candy värejä tms muita mehicano lowrider osastoa? liekkejä ("tavallisia", feidattuja tai "oikeita"..) straippauksia ja lehtikultauksia, airbrush?

  itseä himoittaisi kokeilla joskus noiden tekemistä. (vaikka en ees maalata osaa! hahaha)


  ----
  itsehän olen sitä mieltä että auton "meikkaus" on ihan hyvä asia jos kyseessä on kuitenkin joku joka haluaa sen auton itsellään pitää, eikä mikään myyntiin maalilla pestävä tapaus.. on se kuitenkin huomattavasti siistimpi ja kauniimpi uudella maalilla (ainakin jonkin aikaa) vaikka olisikin ruosterottelo alta. eli mielummin hieman edes yrittäisin tehdä siistimmän näköisen eli meikkaisin kuin että vain mattamustaisin. tai antaisin ruosteen edetä täysin rauhassa.
   
 12. DX

  DX Double Gearhead

  Onnistuu ne näköjään ainakin jotenkuten

  --------------------------------

  Mää olen suosista luovuttanut erikoismaalaukset sellaisille jotka osaa piirtää, tai tietty jos haluat soutuveneitä ja tikku-ukkoja autos kylkeen niin eimuutaku ääntä kohti ja aletaan färjäämään ja sen lupaan tehdä kännissä. :lol:

  kännykänkuoriin sillon villityksen aikaan tuli kokeiltua jotain pitsikuvioitakin ja joskus prätkiin levitellyt cändejä ja helmiäisiä ja läpikuultolakkauksia yms., mutta mitään rutiinia noihin ei oo muodostunut.

  --------------------------------

  sain kumminkin taas potkastua mussea etiäppäin, nyt on hiput kyljissä aplarilakat niskassa, seuraavaksi oikohionta ja paneelien ylilakkaus

  pähkäilin pitkän aikaa että miten hitossa saan hukutettua puhalletut hiput pystypintoihin ilman että joudun valuttamaan lakat kauttaaltaan koska noi hiputhan hylkivät lakkaa aika rehvakkaasti,

  toisaalta lakan joukossa ei huvittanut levittää hippua koska hiput kasaantuu pahoin maalisuuttimeen kun tollanen paikkamaalaus on enempi äimistelyä ja hyvin vähän sitä ite ruiskuttamista.

  tein sit silleen, et hippu lakan joukkoon, mutta jätin sen pahvimukiin jota pyörittelin kaiken aikaa toisessa kädessäni ja josta kaadoin ruuttaan vain just sen verran tavaraa minkä ruuttasin heti mahdollisimman vähän lakan kera että hiput eivät jää kellumaan kirkkoina vaan kaatuvat lappeelleen, tuntui onnistuvan.

  viimeistelin tuon edellisessä viestissä näkyvän hinkan siten, että tietty hioin sen ja lisäsin ohkosesti mustaa värimassaa ja jonka häivytin räkäsumulla vanhan hipun päälle et sai "pohja"hippuun liukumaa, siihen päälle vielä ohkonen kirkaslakka tarraksi.


  ainakin kun jaksoi kikkailla kameraa hyvään asentoon niin ei siihen yhtäkkiä katsoen tullut minkäänlaista epäjatkumoa, ekassa kuvassa hippuraja kulkee tota keskisikkiä pitkin ja sen kärjestä noin 45 asteen kulmassa alas kaareen, siitä ylöspäin on karkureita lukuunottamatta pelkkää lakkaa ja hemmetin hyvin uus märkä pinta toi tuon vanhankin hipun värin esiin.

  kyllä mä varovasti jo uskallan luulla, että tästä saadaan ihan kelvollinen lopputulema

  [​IMG]

  tuohonhan on vaihdettu tuo helmaosuus ja hiputus häipyy aabbout sikissä, kaarta pitkin ylempänä, vinkkiä häippäalueisiin tosiaan antaa edellisen viestin hiontavärikuva ja joista on tultu pikkasen takasin sen hionnan myötä.

  [​IMG]
   
 13. javi64

  javi64 Gearhead

  Nyt näyttää hyvältä..!!!!
   
 14. palontie

  palontie Double Gearhead

  Upeeta mahtavaa!
   
 15. DX

  DX Double Gearhead

  tacktack, nyt kaikki joukolla päätä särkemään, ainakin ite oon ottamassa "pienet" tuon kunniaksi

  Tietoisesti ja osin tietämättänikin väistelin ja hauduttelin tuota vaihetta kun tosiaan olin kärpiäismirraneitsyt,
  ehkä se muiden hommien haaliminen kesken kaiken sitten kannatti ettei suinpäin lähtenyt söhläämään,
  ei se ainakaan ihan vituralleen mennyt ja nyt sitten on kärpiäishippunoviisiksi ylennyksen saaneella aika vahva olo (vodka) :lol:
   
 16. palontie

  palontie Double Gearhead

  Otetaan sille,mullakin on aamulla tukka kipee.
   
 17. DX

  DX Double Gearhead

  Otetaan, kippis :lol:

  ja ohessa voidaan vaikkapas hekotella kun sälli sekoaa velipojan synttärilahjakällistä
  "vitun huulipuna-auto, nyt ne kaikki luulee että me ollaan jotain vitun homoja"

  https://www.youtube.com/watch?v=TMnQSWCL4zE

  aika tyly pila

  tulee mieleen, kun kaverini jätti rumanvihreän kadettinsa yhteisen kaverimme maalaamon pihaan viikonlopuksi parkkiin kun lähti saunaillan jatkeeksi kylille jatkoille,
  sunnuntaiehtoosti kadetin tasopinnat olivat postioranssit ja kyljet sitruunankaltaiset,
  sitten se vasta ruma olikin, mutta onneksi ismo vaan hekotteli ettei heti tarvinnut sitä alkaa uudestaan värjäämään joksikin järkevän väriseksi,
  kehui sitten myöhemmin, että nykyään kaikki tutut ja vähemmänkin tutut morjestaa ja jo kaukaa. :lol:
   
 18. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  tuollainen pinkitys olisi aivan liian törkee temppu sanosin.

  ...
  hah. joo. tuuman mittainen (vai oliko se "niminen" tauko) on hyvästä kun uutta aikoo kokeilla. harjottelithan ensin helpommalla osalla ja kerkesit hieman miettimään miten edetä seuraavaksi.

  muistan lukeneeni erään meksikaano maalarimestarin sanoneen että hän on aikoinaan tiettyjä maalipintoja maalannut maaten tai roikkuen tallin kattohirsien päällä samalla kun auto on ollut alapuolella ns. grillissä pyörimässä. sai kaikki pinnat maalattua ns päältäpäin.

  eli en tiedä olisiko tuossa sullakin helpottanut urakkaa jos olisi edes tunkannut autoa hieman ylöspäin kyljelleen..?
   
 19. palontie

  palontie Double Gearhead

  Aika härski pila :rotfl: Muistelen tuolta -80 luvulta Viertolasta,Vantaalta että yksi vkl maalari oli pikku kaljoissaan maalannut kuplan keltaiseksi ja maalauksen lopulla oli avannut kännissä säiliön ruiskusta,ja maalit olis ollut valunut takaloksun päälle.Maalarimestari oli vetässyt kauheet pultit,mutta jätti asian siihen ja painunut nukkumaan :lol: Aamulla oli mennyt katsomaan niin hienosti oli ylimääräiset maalit valuneet lattialle ja pinta oli ollut suht ok.Oli sitä pari mun kaveria käynyt katsomassa ja kuulemma näin oli.Jos muuten Ilmosen Pera näillä sivuilla käy, niin samalla tienpätkällä asuit :)
   
 20. palontie

  palontie Double Gearhead

  Ja sama sulle jos Nyströmin Toni täällä ehtii joskus notkua,asuitte lähes vastakaisissa taloissa.Ripeitä jätkiä asunut samalla tienpätkällä.
   

Kerro tästä muillekin!