Sekoitetun 2k-epoksin säilyvyys

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja vtormane, 17.6.2012.

 1. vtormane

  vtormane 3rd gear

  Jäi tänään yli epoksia. Pistin kuppiin ja suljin teipillä. Pystynkö käyttämään loput huomenna jos ei siis ole kovettunut?

  Sit toinen kysymys, löysin debeerin epoksi primeria purkin pohjan ja kovetteen sille. Käykö sille normi akryyliohenne ohenteeksi? Tohon epoksiin mitä olen käyttänyt nyt niin siihen ainakin käy...
   
 2. Jza

  Jza Gearhead

  No jos sen kovetteen työnsit sinne sekaan, niin se kyllä kovettuu vaikka merenpohjaan upottaisit.
   
 3. vtormane

  vtormane 3rd gear

  Kovettuu toki aikanaan, kysymys kuuluikin että voiko käyttää seuraavana päivänä jos ei ole kovettunut.
   
 4. Jza

  Jza Gearhead

  Riippunee varmaan aika paljon tavarasta. 3M:n epoksit kun viimeksi sekoittelin, niin teki tiukkaa että ehti kiskoa veneen pohjaan paikaksi, ennen kuin jymähti. Viidessä minuutissa oli jo kivikovaa. Mutta väittäisin että niin hidasta epoksia ei olekaan, etteikö se olisi kovettunut huomenna?
   
 5. vtormane

  vtormane 3rd gear

  Itseasiassa mulla jäi jo aiemmin vähän yli, tarkoitus oli maalata saman päivän iltana loput mutta unohtui kuppiin jonka suljin. Ei ollut seuraavana päivänä vielä kovaa, vähän tahmeampaa oli kyllä...
   
 6. vtormane

  vtormane 3rd gear

  Hei, tuli mieleen että käsittikö nyt kaikki että epoksi-maalista on nyt kyse. Ja primeristä..tuli mieleen että jotain muutakin epoksia on...
   
 7. f34

  f34 Gearhead

  Itse huomasin yhtenä talvena kun maalailin ja jäi sekoitettua epoxia yli, niin nostin purkin pihalle pakkaseen ja kas se oli vielä seuraavana aamuna ihan käyttökelpoisen oloista.
  Ilmeisesti kovettumisreaktio on tosi hidas kylmässä.
  Eli voisi kokeilla pakastinta. Liuotinepoxit ei ilmeisesti säikähdä jäätymistä.
  On kyllä olemassa vesiohenteista lattiaepoxiakin, joka ei saa jäätyä.
   
 8. Beornegar

  Beornegar 3rd gear

  Liotinepoksin voi laittaa jääkaappiin, niin ei välttämättä kovetu ihan heti. Pakastamista en suosittele, voi ominaisuudet heiketä.
   
 9. f34

  f34 Gearhead

  No jos on molempien komponenttien alkuperäiset purkit tallessa, niin valmistaja on laittanut varoituksen, ettei saa jäätyä tai säilytettävä lämpöisessä.
   

Kerro tästä muillekin!