Seksi vie ja taksi tuo.. Yleinen pirssiketju

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Miguelos Poropeukalos, 15.1.2022.

  1. Kun satuin eilen linkkaamaan amerikan raitin kuviin kuvia taksipököteistä, niin mietin että ehkä takseissa olisi aihetta enempäänkin. No tässä se eilinen viesti viesti ja samalla lähtölaukaus tähän ketjuun, johon voi linkkailla kuvia ja juttuja takseisista:

    Huomasinpa, että Peugeot on tehnyt takseja New Yorkiin. Ensin 504:ia:

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Ja sitten 505:ia:

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Pökötillä oli oma värikin tähän: Peugeot 1352 Jaune Taxi New York
     
    Kustom STW ja isalmela tykkäävät tästä.
  2. Ja hah..Saan hyvän syyn linkkailla kuvia mun viikolla ostamasta vanhasta taksista:

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    tooke, esmi ja isalmela tykkäävät tästä.
  3. juhi71

    juhi71 3rd gear

    Rovaniemen seudulla virkaa toimittaa myös tämmöinen..

    [​IMG]
    [​IMG]
     
    kamarro, Peeaa, jknR ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. Kaivelin pari kuvaa netistä vähän isommasta:

    [​IMG]
    [​IMG]
     
    esmi ja juhi71 tykkäävät tästä.
  5. juhi71

    juhi71 3rd gear

    2011 ACS Oulun parkkikselta kännykällä räpsityt kuvat. Muistelen silloin kuulleeni juttua, että kyseinen auto olisi tosiaan vanha taksi. Peitetty kyltti ei siis ilmeisesti vain rekvisiittaa...

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    esmi, malvasto ja isalmela tykkäävät tästä.
  6. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Aika makeesti Soviet Finland maatunnuski hävitetty takapuskimeen. Eikä muutenkaan yhtään hassuman näköinen auto.
     
  7. Samaa mieltä ja pirun hien0 väri.:cool:
     
  8. Kun tämä ketju alkoi epäortodoksisesti ranskiksista ja pienoismalleista, niin nämäkin kuvat sopii tänne:

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    leivonharri tykkää tästä.
  9. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Minut kuulemma toi Lahden synnytyslaitokselta Chevrolet Impala jota ajoi pieni vanha ukko. Silloin oli energiakriiseilty jo vuosia eli luultavasti suurin osa taksista oli jo pienempiä dieseleitä ja tuollainen auto varmaan erottui joukosta. Liekö vanhemmilla Overdriveläisillä mitään muistikuvaa?
     
  10. hantta

    hantta Double Gearhead

    Joskus vuosituhannen vaihteessa oli hetken laki, jonka perusteella sai taksiajoon käyttää n.s. vara- autoa, niitä oli sitten aika vekkulisti, harmillista, että käytäntö loppui lyhyeen, täällä Turussa näkyi mm. -64 Fairlane, 123 Mese, -70 luvun Caprisea ja Deltaa, ihan markkinointikikkanakin toimisi vielä ;)P.s, tämä Fairlane näkyi myös Alastaron varttimaililla, tietysti juusto katolla
     
    isalmela ja redneck1 tykkäävät tästä.
  11. redneck1

    redneck1 Gearhead

    En tiedä mikä laki joskus on ollut, että onko joskus saanut käyttää vara-autoja samaan aikaan. Tuli vaan mieleen että käyttäähän ne vieläkin vara-autoja jos varsinainen ajoauto leviää. Se vara-auto vaan pitää konttorilla katsastaa ammattiajoon, että periaattessa silloin siitä tulee se varsinainen auto sillä aikaa kun oikea makaa korjaamolla, jonka jälkeen palautetaan ajoon. Ilmeisesti ainakaan ennen uudistusta ei saanut olla molemmat samaan aikaan ajossa, koska taksilupa saattoi olla vain yhdessä autossa kerrallaan.

    Tuli siis mieleen kun joskus olen joutunut ala-asteella kulkemaan kouluun Mersu taksilla joka oli vähän väliä korjaamolla, jonka seurauksena yrittäjällä oli sen vanha Mersu ajossa sen aikaa.


    -------------------------------------------------------------
    Vielä asiaan liittymättömänä. Ensimmäistä kertaa elämässäni näin tammikuussa amerikkalaisen taksin. Vaikka Teslaa amerikkalaiseksi onkin hankala ajatella. :lol:

    Kyllä liikkui äänettömästi. Sähköauton lisäksi huomioni kiinnitti erikoinen sähköinen kupu, jossa liikkui teksti "Meneva taksi". Monesti miettinyt myös että miksi useissa kuvuissa lukee "taksi", koska "taxi" olisi myös ulkomaalaisille helpompi ymmärtää.

    Tesla oli vähän ennen kuvan ottoa parkkeiltuna invaparkkiin laittomasti, vaikka se olikin nähtävästi tilapäinen parkkeilu. Mitä ilmeisemmin kuski näytti olevan hukassa ja oli kysymässä neuvoa toisesta rakennuksesta. Järjestelyjä muutettu, mutta ehkä se asiakas sieltä sitten lopulta löytyi.
    [​IMG]
     
  12. hantta

    hantta Double Gearhead

    Taisi olla -90 luku se, jolloin Suomessa oli eniten taksikäytössä Amerikkalaisvalmisteisia autoja, ainakin Turussa oli useita Oldseja, Deltaa, Cutlasia, Caprisea, Cadillaceja, Luminaa, Chrysleriä eri muodoissa, kosolti vaneja, muutama limo.
     
    redneck1 tykkää tästä.
  13. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Ehkä oli invalidi noudettavana? Varsinkin, jos päiväaikaan bongattu.
     
  14. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Jaa, sitä en tiedä kun en nähnyt kuka sieltä tuli. Hammaslääkärin ovista se kuski kyllä paineli sisään.

    Pitäisiköhän se asiakas ensiksi olla paikalla ennen kuin invaparkkia käyttelee, koska ennen sitä ei ole näyttöä jos joku aikoo sakottaa. Olen kyllä ennenkin nähnyt kuinka taksit käyttää invaparkkeja ja jalkakäytälle parkkeilua väärin, vaikka niillä ei ole eri vapauksia. Paitsi jos se asiakas on inva, kuten nyt oli vielä mahdollista.
     
  15. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Muistatko minkälaisia Cadillacejä? Oliko 90-luvun Sevilleä? Vaiko kasarimallin etuveto DeVilleä/Fleetwoodia? Vaiko uudempaa 90-luvun DeVilleä tai peräti takaveto Fleetwoodia? Tai 80-luvun korimallista takaveto Fleetwoodia/DeVilleä.

    Uskomattoman paljon ollut jenkkejä taksissa joskus ajossa. Kuitenkin siinä 80-90-luvun taitteen V8 magazinessa kirjoiteltiin siihen tyyliin että alkoivat olla vähissä. Syynä aina luotettavina pidettyjen amerikkalaisten vähenemiseen väitettiin olevan Oldsin diesel.
     
    impala67 tykkää tästä.
  16. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Ainakin Reagan -mallisen Fleetwood Broughamin muistan nähneeni jossain TRE:en suunalla.
     
    impala67 tykkää tästä.
  17. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Ettei vaan ollut Town Car kun sellaisiakin siellä suunnin on joskus liikkunut ja liikkuu varmaan edelleen?

    Tai noh, Reagan ajan Cadillacit oli kyllä kasari mallia ja nuo Tampereen Town Carit on tainnut olla ysäriltä aina 2000-luvulle.
     
  18. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Kasari-Lincolneja ei tuohon aikaan ollut kun Fryckmannilla ja moottoripyöräjengillä.
     
    redneck1 tykkää tästä.
  19. Sattuipa Ylen sivulla tämmöinen juttu vastaan:

    Amerikasta saapui kolhittuja laatuautoja takseiksi 1951

    Kauan odotetetut Checker-autot olivat suomalaisvastaanottajilleen pettymys. Kovia kokeneet autot saivat Helsingin autokatsastusmieheltäkin murhaavan lausunnon.

    Jälleen uutta -ohjelmassa (1951) kamera kulkee Helsingin Satamassa, jonne laatuautoiksi mainitut amerikkalaiset Checkerit saapuivat vuokra-autoilijoiden arvioitaviksi. Pettyneet autoilijat mittailivat vaurioita, joita autoihin oli tullut. Korit olivat kuhmuisia, moottorit ruosteessa, lokasuojat eriparia ja kädensijoja puuttui. Pitkä merimatka Yhdysvalloista oli aiheuttanut huomattavia vaurioita, myös lastaaminen ja purkaminen olivat vaikuttaneet autojen kuntoon.

    Selostajan mukaan tulevaisuus näyttää, tuleeko autoista ajokelpoisia. Katsastusmies oli jo antanut murhaavan lausunnon.


    Jutun videosta tuli mieleen, että Checker Ry Finlandin sivulla on sellainen entisöitynä. Ei taida olla montaa Amerikkassakaan, kun ne meni siellä suoraan romuttomolle ja paalin uran jälkeen.
     
  20. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Model 3 taitaa olla ihan aidosti "Made in China". TM:ssä oli joku pitkäkestokoeajo ja siinä jutussa alkuperämaa oli noin. Detroitilaisia oli takseissa määrissä viimeksi silloin kuin 5.7D oli voimissaan.

    Eipä nyt aloiteta taas vääntää, kuinka hyvä se Oldsin diesel oikein käytettynä olikaan.

    Toi-saal-ta autojen alkuperämaita on muunneltu aiemminkin. Esimerkiksi rättikatto-Saabit on laitekilvessä "Made in Sweden" ainakin silloin, kun ne on laivattu amerikkaan. Ja kuitenkin ne kaikki tehtiin Uudessakaupungissa.
     

Kerro tästä muillekin!