Seosmittari

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 3964, 27.3.2020.

 1. anbazone

  anbazone Gearhead

  Kiitos, laitetaan laajempi tilaukseen!
   
 2. Procharged Vette

  Procharged Vette 2nd gear

  "Performance Electronics" näyttää myyvän bluetooth versiota. Ihan kiinnostava hintaan 325 usd.
   
 3. impala-63

  impala-63 Double Gearhead

  Nyt hajosi oma innovate mtx laajakaista mittari. Mikä olisi sellainen järkevä mittari puhtaasti säätämiseen? Ei siis jatkuvaan mittaamiseen.

  Toki jos jollain jäänyt tollanen innovate mittari niin sekin kelpaa. Anturi ehjä mutta mittari
  hajosi kun kytkin molemmat johdot maihin vahingossa.
   
 4. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Mulla on Innovaten boksissa säädettävä jännitekäppyrä, niin olen ohjelmoinut sen 0.8 lambda = 0.8 V ja 1.2 lambda = 1.2 V, ja käyttänyt sitten mittarina välillä kiinalaista muutaman Euron LED-jännitemittaria, tai yleismittaria tilanteesta riippuen.
   
 5. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Mulla on kaksi Innovaten MTXL mittaria ja molemma reistailee välillä toimii ja välillä ei. Taitaa kaikki noi olla ihan paskoja. E8 erroria ja jää ajossa välillä paikalleen ja sitten alkaakin toimia jne.
   
 6. impala-63

  impala-63 Double Gearhead

  No tuntuu olevan herkkiä hajoamaan. Laitoin vahingossa plussan puolan miinukseen ja toisen maihin niin herjasi E9 ja sen jälkeen kun starttasin pimeni mittari. Mulla pienillä hauenleuoilla noi virta johdot koska tosiaan on vaan säätelyn ajan kiinni. Ei ota yhteyttä tietokoneellakaan mittariin.

  Toimiiko sulla tietokoneella miten toi mittari? Oisko halvalla myynnissä toinen?


  Kun ei ole boksia ja mittariin ei saa edes tietokoneella yhteyttä
   
 7. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Ei ole ollu kumpikaan seos mittari kiinni tietokoneessa. Molemissa Boschin Lambdat mukana vielä...
   
 8. Procharged Vette

  Procharged Vette 2nd gear

  Vuosia jo toiminut hyvin täällä. Kahteen autoon olen asentanut, ei mitään vikoja ole laitteissa ollut. Viimeisessä oli alussa pätkimistä ja siihenkin syy löytyi vessan peilistä eli huolimaton asennus. Väitän että näiden kuten monen muunkin asennustyön kanssa vika on usein vessan peilin jäbässä eikä laitteessa. Peilin hahmo yleensä aina kuitenkin haukkuu laitteen paskaksi, ei koskaan myönnä omia virheitään. Minä ainakin myönnän tehneeni monia virheitä ja hajottanut moottoreitakin sen vuoksi. Enpä muista että omissa haavereissa olisi koskaan vika ollut autossa vaan miehessä. En syytä tässä ketään ihmistä mutta vuosia olen ihmetellyt myös työelämässä sitä miksi on niin vaikeaa myöntää omia virheitä vaikka peli on ihan selvä. Puhumalla musta ei muutu valkoiseksi.

   
  Herje ja rotax tykkäävät tästä.
 9. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Mulla on vaan yksi laajakaistamittari. Joku Innovate PLX Plus tms se on. Se on irtonaiseen boxiin asennettu jonka boxin saan ripustettua moottoripyörän tankin päälle tai autossa jonnekin, silloin kun on säätö käynnissä.

  Erroria tulee melkein aina käynnistettäessä. Mittari lähtee "buuttaamaan" ja lämmittämään lambdaa välittömästi kun virrat tulee päälle ja kun starttaan, niin mittari on vikatilassa josta sitten alkaa toipumaan ja lämmittää taas uudelleen sen lambdan. Toiminta voisi olla mieleisempi, jos se mittari saisi sähköä vasta kun moottori on jo käynnistynyt. Toki sillä kestää silloinkin aikansa boottailla, mutta jäisi se E8 näkemättä.

  Jos noita erroreita tulee kesken käytön, niin näillä kokemuksilla katselisin sen sähkönsyötön olevan kunnossa. Jos ajoneuvossa vaihtelee kovin paljon jännite käytön aikana, niin se voi olla syy ja seuraus tommosen mittarin oikkuihin. Huono mittari tietysti, jos se on ainoa, joka niistä sähköistä sekoilee.
   
 10. impala-63

  impala-63 Double Gearhead

  Mulla on kanssa boschin lambda vielä putkessa kiinni kun se mittari hajosi. Riittäisi melkein kun saisi edes tietokoneen kiinni ja näkisi arvot sieltä mutta omaani en tosiaan saa yhteyttä.
   
 11. Ihan vaan uteliasuudesta, että mitä moottoria mittailet? Jos ei rodin, niin oletko sitä ajatellut mittaila?
   
 12. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Jos on jännitesekoiluja ja käyttää lambdaa vaan säätämiseen, niin ite kytkisin se kokonaan erillisen virtalähteen perään...pieni akku, varavirtalähde tms.
   
 13. impala-63

  impala-63 Double Gearhead

  Rodia meinasin mittailla. Hitsasin nipat molempiin putkiin just säätöjä varten. Käy rikkaalla tyhjäkäynnillä ja luulen että saisi rikastaa vedoilla.

  Tykkään säätää noi kaasarit nykyään kuntoon niin ei haise vaatteetkin ja toimii pelit kunnolla ja kiva ajella. Nyt vaan kun rikoin ton laajakaista mittarin niin ärsyttää. Olin just aikeissa rodia alkaa säätelemään kun se hajosi. Anturi on vielä putkessa kiinni että kohta katson yleismittarilla...
   
 14. impala-63

  impala-63 Double Gearhead

  No kun ensin vielä kalibroin mittarin suoraan akulta mutta otin johdot sieltä pois ja se oli virhe. Olisi pitänyt jättää sinne johdot kiinni testailun ajaksi. Mulla pienet hauenleuat johtojen päässä helpottamassa kytkentää ja pois ottamista
   
 15. impala-63

  impala-63 Double Gearhead

  Oliko kaupan edullisesti vai ostanko kokonaan uuden mittarin?
   

Kerro tästä muillekin!