Sisäkaton verhoilusta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja -TAPSA-, 13.6.2002.

  1. -TAPSA-

    -TAPSA- 1st gear

    Elikkä mikä olisi paras tapa laittaa uusi sisä katon verhoilu capriini:.menin tyhmyyksissäni jo purkamaan entisen kun luulin tota uuden laittoa mitättömäksi hommaksi..vaan eipä se sitä ollut:D
    Katossa on kolme rauta puikkoa joitten läpi nahka pitäisi pujottaa ja sitten reunat pitäisi pistää vielä tiivisteitten alle...vaan eipä tunnu onnistuvan! ..joten jos jollakulla kokemusta niin saa neuvoa!!
     
  2. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Käsittääkseni sisäkaton laitto on vaativa urakka kokeneellekin verhoilijalle, koska se on saatava kiristettyä tasaisesti joka reunasta ettei jää poimuja tai roikkuvaa kattoverhoilua... hommaa helpottaa valtavasti jos saa takalasin ja tuulilasin pois, koska useissa tapauksissa verhoilu kiristetään lasin listojen väliin.
     
  3. -TAPSA-

    -TAPSA- 1st gear

    No voe he......!
    Tähän voisi sanoa että tuli tehtyä kerralla kärpäsestä härkänen!
    Pitänee ruveta ihan suosiolla metsästämään verhoilun ammatilaista oulusta ja teetättää tuo homma!
     
  4. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Joo, yleensä verhoilu tulee lasien alle. Olen kyllä laittanut kattoverhoilun paikalleen irroittamatta laseja mutta työllistää se mukavasti enemmän.

    Ajatus on kiristää verhoilu eteen-taakse suunnassa tiukalle, sitten rautalangat reikiinsä ja lopuksi sivut kireälle. Takatolpan juureen meinaa aina jäädä ryppyjä, muuten homma on ihan ok.
     
  5. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Niin, eihän se mahdoton tehtävä ole toteuttaa "tee-se-itse"-periaatteellakaan, jos vaan ottaa työtavoista selvää etukäteen ja on riittävän huolellinen.

    Mutta valitettavasti useimmissa tapauksissa harrastelijoiden puuhastelu johtaa hätiköidyn urakan ja väärien keinojen seurauksena roikkuvaan, vinoon tai aaltoilevaan kattoverhoiluun...
     
  6. Pave

    Pave 1st gear

    Itse otin Rollasta ikkunat pois ja ostin plyyssiä ja teetin verhoilun "tutulla". Mikä parasta työ oli ilmaista ja jälki hyvä. Nyt pitää vain asentaa se takaisin ja ikkunat paikalleen.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    No Woe he...toistamiseen...
    Itellä kanssa stw jossa katto on sisäkatto on kangasverhoiltu ja sen verran wanahaa alkaa kai tavara olla, että kangas on sieltä täältä löystynyt ja tehnyt "kuplat" jotka kohta roikkuvat otsalla. Monasti olen meinannut ruveta sitä "paikkaamaan" mutta onneksi ei ole tarvinnut alkaa tunaroimaan, mikäli se ei aivan heittämällä tehty olekaan.
    Ilmeisesti koko p*ska kannattaa jokatapauksessa purkaa, vaikka vain laittaisi saman vanhan verhoilun uudestaan kattoon?
    ..vai pitäisköhän lähteä mukisematta ammattilaisille...heh
     
  8. -TAPSA-

    -TAPSA- 1st gear

    Kyllä sen verhoilun saa sinne ilman lasien irrotusta..mutta ei helppo homma tosiaan,,itsellä tuhraantu "muutama" päivä ennenkuin sain sen pingottetua niin että itselläki oli hyvä miele.
    Aaltoa oli ensin vähän joka paikassa ja kun yritti kiristää yhdestä kulmasta niin ryppyjä tuli toiseen..:-x
     

Kerro tästä muillekin!