Sisustaan kiiltävää listaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Ace66, 7.10.2019.

  1. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Onko jollain hajua mistä saisi mm.ovipahveissa käytettävää kromilistaa?Muoviahan ne usein on mutta myös alumiini/rosteri olisi vielä parempi vaihtoehtoo_OOleellisinta olisi kunnollinen kiinnitys ovipahvin läpi takapuolelta eli mikään itseliimautuva teippihässäkkä ei käy.Saako näitä mistään vai pitääkö itse tehdä?
     
    1purehell ja Väpsy tykkäävät tästä.
  2. Carpenter

    Carpenter Double Gearhead

    Jostain rautakaupasta/putkiliikkeestä/biltema/venetarvike… u:n mallista listaa johon
    liimaa sisälle jonkun muovi tai vanerisoiron, johon sen voi sisäpuolelta ruuvata kiinni.
     
  3. Carpenter

    Carpenter Double Gearhead

  4. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Tässäkin voisi olla ideaa...Kyllähän nuo voisi itse tehdä vaikka alumiinitangosta johon poraisi pienet reiät ja vetäis kierteet ja kiillottelis hienoiksi mutta joku valmis ratkaisu viehättäisi nyt enemmän.
     
  5. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  6. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Nuo on vaan noita itseliimautuvia joiden pysyvyys verhoilussa pitemmässä juoksussa on aika kyseenalaista...tuollaista kun löytyisi sellaisena missä kiinnitys olisi kunnollinen niin oltaisiin aika lähellä sitä mitä etsitään.
     
  7. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Oon käyttäny noita tarralla olevia niin, että liuottanut pahimmat tarrat pois ja sitten liimannut jollain oikealla sopivalla liimalla
     
  8. f34

    f34 Double Gearhead

    Läpikiinnityksellä saa vähän aidomman näköistä, kun lista painattaa ja uppoaa hiukan verhousmateriaaliin.
     
    juko7 tykkää tästä.
  9. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Tämä on just se mitä haetaan.Verhoilu tulee aidosta nahasta niin ei haluaisi vaan liimata jotain huonosti pysyvää nauhaa päälle.
     
  10. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Minen jaksaisi edes kattella mitään valmiita, vaan suoraan alumiinitangosta itse tehden... eihän niitä nyt montaa tule. Haittapuolena että muut sisustuksen kiiltävät muoviosat (jos on) alkaa näyttä köppäsiltä.
     
  11. Carpenter

    Carpenter Double Gearhead

    Just siksi laitoin nuo vaihtoehdot että lista painuisi vähän verhoiluun ja pysyisi suorana...
    Mutta nehän ovat vaan "yksi" vaihtoehto. :)
     
  12. f34

    f34 Double Gearhead

    Tää puusepän vinkki voisi olla ihan varteen otettava, kannattaa vilkaista tuo linkki.
     
  13. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Laattakaupasta ostin T-listaa vai mitä se on, valikoimaa kultaa ja kromia. Se tulee periaatteessa saumaan, takana on täysimittainen harjanne sitä varten. Itse laitoin kitaravahvariin, jossa on paksua vaneria, sirkkelillä ura siihen pintaan ja lista sinne.
    Ovipahvia varten ehkä voisi leikellä sitä harjannetta pois ja jättäisi vaan sopiviin kohtiin kiinnitystä varten.
     
  14. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Jep,hyviä vaihtoehtoja.:)Ihan tarkkaa visiota ei vielä ovipahveihin ole mutta jotain krominkiiltoista pitää kuitenkin niihin saada kun muuten mennään mustalla nahalla.Auto on siis tuo avatarissakin oleva avo Catalina jossa ei alunperinkään kovin prameat listoitukset ovipahveissa ole ja melko simppelillä linjalla mennään myös uusien kanssa eli sikäli mitään vaikeita muotoja ei ole tarvis listoihin saada.
     
  15. Poke

    Poke Gearhead

    Pelkkä musta nahka on kyllä tylsä. Ja tylsä olisi tosiaan jokin bulkki tarranauhakiiltokin.

    Niittirivistö ei olisi niin tylsä. Riippuu tietenkin autosta minkä tasoinen custom se on. Niitti ei käy entisöintiin ollenkaan. Voi olla myös aika ällön näköinen.
    https://hoopee.fi/irtoniitit/6847-bullhead-kromattu-niitti.html

    Alkuperäinen olisi hienoin. Tuo näyttää olevan Parisiennen ovipaneelien korjaussarja. Ei paha.
    https://new.opgi.com/catalina/PDK060/
     
  16. Poke

    Poke Gearhead

  17. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Joo,kustom tästä ei tule vaan vähintäänkin alkuperäistä mukaileva kokonaisuus.Jos tuollaiset originaalit kromilistat kunnollisella kiinnityksellä saisi niin tekisin todennäköisesti alkuperäisen kaltaiset.Etupenkkeihin on jo alkuperäiset uudet kromikoristeet olemassa kuten myös muita nippeleitä ja ruuveja sisustaan joita tuossa Poken linkittämässä kitissäkin on mutta koska haluan myös ovipahvit nahkaverhoilulla enkä vinyylillä niin nuo valmispahvit ei käy vaikka hienot ovatkin.Noita kittejä ovipahveihin ja penkkeihin saa myös Ames Performancelta mutta pelķkiä krominauhoja pahveihin ei luonnollisestikaan saa.
     
  18. Ace66

    Ace66 3rd gear

  19. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Jos tekis listan mallisen pellin, johon heppais pultteja tai muita kiristysnysiä ja siihen liimais sit päälle sen muovisen korviketavaran? Pitäs kyl olla vähän paksumpaa, tai tiuhassa niitä kiristimiä.
     
  20. Poke

    Poke Gearhead

    3M tekee kyllä sievää nauhaa. Kun olisi käyttöä tai edes uskaltaisi...
    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!