sivulaseja

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja juhhi, 16.11.2007.

  1. juhhi

    juhhi Gearhead

    Mistä autoon sivulasit? Täällä on mainittu Kuttilan autolasi.Sanoivat että onnistuu laminoitu lasi mutta ovessa pitäisi olla karkaistu lasi. Ja vielä tummennettu.
     
  2. lake ender

    lake ender Gearhead

    Lasiliikkeet pystyy kyllä yleensä leikkaamaan suorat lasit mallin mukaan. Jos sivulasit on kaarevat, niin homma hankaloituu.
     
  3. TTA

    TTA 1st gear

  4. juhhi

    juhhi Gearhead

    ok.kiitoksia vinkistä. Mulla on nyt autossa teetetyt tummat oven lasit jotka on laminoitua. Molemmat on halki. Kuttilan autolasissa sanoivat että ei mielellään tee sivulaseja juuri tästä syystä. Karkaistu lasi kestää paremmin.
     
  5. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Veneeseen oon teettänyt laseja ihan paikalisessa liikkeessä. Siellä leikkasivat ja käyttivät jossakin karkaistavana, ehkä juuri tuossa Jaakko-tuottessa. Karkaistu lasi on ymmärtääkseni ihan tavallista ikkunalasia ennen karkaisua. Ja karkaisun jälkeenhän sitä ei voi leikata.
     
  6. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    12 vuotta sitten Erikoistuulilasi Tampereelta hankki jostain noita uusia kaarevia karkaistuja sivulaseja. Toimitusaika oli pitkä. Itse odotin vuoden verran '74 Swingerin takasivulasia. Ensimmäinen väärä klasi tuli kyllä parissa kuukaudessa. Hinta tosin kolminkertaistui vuoden aikana (saatavuus heikkeni?). Jostain toisesta lasifirmasta ihmettelivät miksi Erikoistuulilasi lupaili toimittaa kun niiden saanti oli niin epävarmaa. Tiedä sitten mistä tulivat. Pitäisikin tutkia mitä merkintöjä lasissa on.

    Niin ja Erikoistuulilasi myytiin / meni konkkaan / lopetti tai jotain muutama vuosi sitten. Joku tunnettu liike hankki loppuvaraston jne....

    Edit: YTJ:n mukaan Erikoistuulilasi Majara & Salminen AY:n toiminta lakannut 7.11.2001 ja Autohuolto Auto-Kulta Oy:n aputoiminimeksi on 7.11.2001 tullut Erikoistuulilasi K & K.
     
  7. juhhi

    juhhi Gearhead

    Kylläpäs on vaikeeta. Lasit ollut Jaakko-tuotteella 9 viikkoa ja ilmoittivat ettei onnistu. Ajokausi pukkaa päälle ja vehjes ilman sivulaseja. Mistä porukat hommaa laseja autoihinsa?
     
  8. Buddy

    Buddy 1st gear

    Laminoituja en pistäis sivuikkunoihin, kun tahtovat halkeilla...
     
  9. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    se on lähdettävä kiertämään purkaamoita ja etsimään lähelle sopivia ellei jopa sopivia sivulaseja. :-?
     
  10. chevyukko

    chevyukko 1st gear

    mihin autoon laseja kaipaat?? kyl täällä jollain on kunhan kyselet vaa...
     
  11. depoteus

    depoteus 1st gear

    Nostetaan aihetta ylöspäi.
    Eli alkaa choppaus olemaan kohtapuoliin valmis, mutta karkaistut kaarevat etusivulasit puuttuvat! Eli tietääkö joku ketään joka valmistaa yksittäis kappaleita yksityis henkilölle? Kaikki tiedot kelpaavat.

    Kuttila / jaakko tuote ei valmista enää. Tamglas tekee vain isoja eriä. Ei jäis auto ajamattomaksi pelkkien lasien takia :(
     
  12. shark

    shark 3rd gear

    Toivoton tapaus jos on kaarevat lasit.
    Mitä voit tehdä on että lasit eivät todennäköisesti ole korkeat?
    Onko lasin ympärillä kehys?

    Jos on ja hyvät tiivisteet jotka estävät tärinöitä niin laminoitu kestää
    "rauhallisessa käytössä"mutta jos juopporemmi paiskii ovea kii niin takulla lopulta halkeaa eli.

    Soita Kuttilaan ja tee malli oikealla kaarevuudella niin tekevät sulle lasin ja säästät mallin niin ei ole seuraava lasi kallis.
     
  13. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    tuolla oli niistä kaarevista laseista juttua. ilmeisesti viime kevään jälkeen ei sitten enään saa kuttilanlasista?

    vai tarkoitatko tuota kuttila / jaakko tuotetta eri paikalla?
     
  14. juhhi

    juhhi Gearhead

    Kuttilan lasi ja Jaakkotuote eri firma. Jaakkotuote Harjavallassa Kuttila jossain Salossa päin. Kuttila tekee laminoituja laseja, Jaakko tuote karkaistua, mutta keskittynyt käsittääkseni rakennuslaseihin. Kysymällä selviää...
     
  15. juhhi

    juhhi Gearhead

    Niin elikkä, Kuttilan autolasissa valmistivat minulle uudet laminoidut lasit mallien mukaan.
     
  16. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Kuusjoella, eli nykyään SALOSSA.
     
  17. repecab

    repecab 1st gear

    Teettäkää laminoidusta samalla useammat niin on varakappaleet kun ne laminoidut tosiaan halkeilee helposti. Kiinnitystä kannattaa vähän miettiä ettei heti ekassa montussa räjähdä.Parempihan se on laminoitukin lasi kuin ei ikkunoita ollenkaan. :eek:
     
  18. HT

    HT Gearhead

    Uppis.

    Mikäs on tilanne tänä päivänä? Saako jostain teetettyä kaarevia tummennettuja sivulaseja?
     
  19. Mopar

    Mopar Gearhead

    Re:

    Jep, ovat eri firmoja. Jaakkotuotteen paikkakunta on nykyään Eura, sama paikka, mutta kuntaliitokset.
    Teetin siellä kesällä -61 plymariin 3 karkastua sivulasia mallien mukaa. Olivat tosiaan suoria, kaarevat ei käsittääkseni onnistu.
    Ne sai virallisella e-leimalla tai ilman(esim museoautot).
    kolme lasia oli vähän vajaat €80
     
  20. junkyard dog

    junkyard dog Gearhead

    Mitä jos tekisi polykarbonaatista väliaikaiset, jos kiire päästä ajamaan. Sitähän on jopa kylmänä muokattavaa mallia ja loivat kaarevuudet saa pysymään, kun antaa kevyesti lämpöä vaikka kuumailmapuhaltimella. Naarmuuntuu kylläkin varmaan lasia herkemmin pitkässä juoksussa.
     

Kerro tästä muillekin!