slingshot kilpurin teko?

Ketju osiossa 'FNRA Nostalgia Racing', aloittaja spychobilly, 25.9.2010.

 1. spychobilly

  spychobilly Gearhead

  eli jos tuossa alkais tekemään ns. hauskanpitoon tollasta kulkinetta/ Wanhojen rakentelu säännöksien mukaista kilpuria, niin voikos tuollaisella kisailla jossain luokassa (tyhmä kun oon niin kysyn) :oops: [​IMG] onkos tuollaisia rakenteilla par aikaa?!
   
 2. Putte

  Putte 1st gear

  Taitaa kilpailemiset jäädä kilpailematta ellei täytä tämän päivän turvamääräyksiä.
   
 3. spychobilly

  spychobilly Gearhead

  åll right... tuota nuin mitäs luokkaa tollasella sit vois ajaa (ajatuksena olis viri 302) tai 302 6/71 ahtimella? edelleen kilpa asioista TÄYSIN TIETÄMÄTÖN :oops: :lol: :odroll:
   
 4. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Parhaiten sopis Super Comp ja Super Pro ET.
   
 5. Putte

  Putte 1st gear

  Noihan ne lähinnä olisi, tietysti myös Comp on tuollaisella mahdollinen. Itseasiassa Ruotsissahan noita vastaavia Topolinoja oli muutama ja ne ajoivat aninakin 80- ja 90-luvuilla Compissa.
   
 6. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  No, mites sitä Comppia enää Suomessa ajaa ja sen tasokin on nykyään hippasen eri kuin 20 vuotta sitten.

  Heiskasen kaveriksi SPET:iin vaan!
   
 7. Putte

  Putte 1st gear

 8. lordC

  lordC Gearhead

 9. Hesus

  Hesus 1st gear

  ..ja lisäksi olis varmaan syytä olla SFI runko speksit.

  SFI speksit on "jumala":kertoo mitä putkia tulee kuljettajan ympärille, FHRA sääntökirja on "jumala": muilta osin ja kuvasta näkee suuntaa antavasti minkä näkoisen siitä olisi tultava.

  timo
   
 10. Jonimac

  Jonimac Gearhead

  vielä minä jokupäivä ostan metrisotalla putkea ja mutkia ja alan hitsailemaan enkä ajele kilpaa :lol: huvin ja urheilun vuoksi voisi tuollasen väsätä itselleen 8)
   
 11. C-barge

  C-barge Gearhead

  Huvin vuokshan voi tehdä mitä vaan, ja tehdäänkin, mut kun siinä on about sama vaiva tehdä se niin, että on sääntöjen mukainen, ni ainakin itteä se houkuttais. Siin on parikin pointtia, ensinnäkin on se, et kun rakenneratkaisut on koettuja niin ei tarvi miettii et kestääks ja toimiiks se, ja toiseks, se laajentaa sitä käyttömahdoliisuutta vähentämättä lainkaan sitä "omaks huviks" aluetta jos ei sitä sitte haluakaan muualla käyttää kun himapihassa.
   
 12. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Aika hyvin ammutaan alas ja tapetaan tämmönen harrastelu. Hambin kautta voi tutustua HA/GR-luokkaan, jossa ollaan liikkeellä vähän avarammalla asenteella. :odroll:
  http://www.jalopyjournal.com/forum/foru ... y.php?f=38

  Mullakin on ollut Anglia odottelemassa parempia aikoja, mutta ihan turhaa rakentaa siitä yhtään mitään Suomessa.
   
 13. rusty rocket

  rusty rocket Gearhead

  /\ Totta puhut, hyvin latistellaan suunnitelmat juu... Eipä tainnu aivan hotroddingin alkuaikoihin olla mitään suurempia säännöksiä, että minkämoisilla mörkömoottorisilla hetekoilla sitä suoraa ajettiin 8)

  Jos haluaa ja tahtoo, niin kyllähän tuommosen saa rakennella kuka haluaa :D Jos tarpeeksi rakentelijoita tuommosille löytyy, niin eikös niille voisi järjestää jotain ihan omia "outlaw" kuutamo kisoja jossain syrjässä, teillä tietämättömillä,täysin omalla vastuulla ja niinpäin pois, täysinm irtaallaan tästä virallisesta fhran, tms järjestämästä kisasirkuksesta :D

  Tuli vaan mieleen, kun tuolla omalla pihallakin pötköttelee kanssa yksi sopiva koppa aihio, joka on joskus ollut piikkinokka-mosse :lol:
   
 14. shark

  shark 3rd gear

  Jos tollasissa "kuutamokisoissa" sitten sattuu jotain ,se on moneks vuodeks moro muullekkin kiihdytysurheilulle :odroll:

  Täällä pelaa hyvin toi nostalgia juttu ja kasvaa joka vuosi.Ambulanssi ja palokalusto plus vakuutus, jos jotain sattuu.

  Kaikkihan me olemme kuolemattomia ja rohkeita, eikä meille mitään satu,mutta ehkä muille.. :wink:

  Just noi tanan säännösten muuttelut yhtenään repii.Putkea saa vaihtaa ja lisätä joka toinen Talvi plus päivittää muita SFI osia ,kun päiväykset menee umpeen kuin maitopurkissa ,vaikka käyttöä ei olis edes ollut.

  Ajettais vaikka vaan 201 metriä ,jolloin nopeudet ei päätä huimais,mutta samalla olis säännöt sopeutettu vanhalle kalustolle ,jota muuten mätänee joka paikassa.

  Koittakaa nyt puhaltaa yhteen hiileen siellä ,kun kerran on näinkin lähellä näyttöä ,miten pelaa.

  http://rodnkustom.se/RKS2010/RULESMOSR10.html
   
 15. Rinnewood

  Rinnewood 3rd gear

  Jos tuollaista kalustoa olisi riittävästi niin kyllä niille joku luokka saatais varmaan luotua esim näissä West Coast Cupissa!? C-Barge tosin tiivisti hyvin että jos alkaa putkesta tekemään jotain läjää niin miksei sitten heti virallisten sääntöjen mukaan? Olisi edes jotakin jälleenmyyntiarvoa jos innostus hiipuu, ettei tarvi alle kilohinnan laittaa kiertoon.
  West coast cupissa on ainakin nähty ennakkoluulottomia rakennelmia jotka ovat yleensä ehdottomia yleisömagneetteja, esim takatuuppari Skoda ahdetulla isolohkolla, gasser-Opel ym.
  1/8 mile voisi olla hyvä ihan tätä nostalgialuokkaa varten? Ja sen mukaisesti ehkä hiukan väljemmät säännöt?
  :wink:
   
 16. Degenerated

  Degenerated Gearhead

  Joo, äkkivilkaisulla noissa hamb säännöissä ollut mitään avarampaa kotimaisiin sääntöihin verrattuna, rajoituksia kyllä. Ja miksei niillä vois ajaa Camaroita vastaan vaan jäädään mieluummin kotiin surkuttelemaan kun ei oo muka luokkaa missä ajais? Onhan tuolla nytkin ajamassa esim etumoottoridragstereita.
  Siis tä? 20 vuotta suunnittelua ja oot huomannut ettei kilvanajo sovi sun tyyliin. Jep...
   
 17. Rinnewood

  Rinnewood 3rd gear

  ...nii yleisön puolellahan sitä aina ne voittajat on? :lol:
  Joskus on hauskaa hiippailla siellä yleisön seassa kuuntelemassa selostuksia! Mutta, tosiaan jos parikytä vuotta oot suunnitellu Fedin tekoa/hankkimista nii kai lajiin on alemmissa ryhmissä tullu otettua tuntumaa?? Oikeasti hieno laji jota olis mukava harrastaa laajemminkin. Jotenkin on ite jämähtäny näihin toimitsija/kuvaushommiin, mutta niistä pitäis päästä irti ennenkun on liian vanha...
  :wink:
   
 18. shark

  shark 3rd gear

 19. shark

  shark 3rd gear

  Jos nyt sattuu sydäntä lähellä olla tollaset Nostalgia pelit,niin ei kai sitä tartte aloittaa heittämällä rahaa johonkin "jokamiehenluokan" aerodynaamiseen lootaan ekaks.

  Kyllä yleisökin ennen kattelee jotain savuttavaa,kiemurtelevaa,runko väpättäen kulkevaa hässäkkää, kuin noita "karikatyyrikavennettuja hiilikuitu kurpitsoja".

  Samaan sarjaan kuin junnu dragsterit eli kiinnostaa itse osanottajia,mutta ei paljoa anna sirkushuvia maksavalle yleisölle.

  Ja taas tuli paljon ystäviä :oops:

  Oon vaan pyörinyt kisoissa -77.stä asti ja nähnyt mistä porukka puhuu kisoissa ja sen jälkeen.
   
 20. Degenerated

  Degenerated Gearhead

  Sun kanssa samaa mieltä. Mut jos ei sitä vehettä koskaan rakenna/osta ja radalle tuo, niin ...?
   

Kerro tästä muillekin!