slingshot kilpurin teko?

Ketju osiossa 'FNRA Nostalgia Racing', aloittaja spychobilly, 25.9.2010.

 1. shark

  shark 3rd gear

  Se kynnys voi olla siitäkin kiinni ,ettei ole käyttömahdollisuutta unelmallaan.

  Onhan se "Vain muutaman sekunnin tähden" koko dragrace ja kaikki ei voi voittaa,mutta jos säännöt heittää sun tiiliskiven jonkun aerosedanin viereen viivalle ,niin aika turhauttavaa pitkänpäälle :wink:

  Itte aloin aikanaan tekee GS:stä sekä radalle että kadulle peliä ,kun ei kiinnostanut joku lasikuitu Nova ,joita oli "jokamiesluokka"pullollaan.

  Tilasin Art Morrisonilta häkin.Kun sitten parin vuoden päästä valmistui vähän,niin olivat muuttaneet putken kokoa ja olis pitänyt olla Euromitoissa 40 mm halkaisija,mulla tuumaputket ja vain 38 mm.Arvaa rupesinko repii hienosti tigattuja putkia irti....

  Se siitä urheilu-urasta ja siirryin taas katsomoon kattelee vesisadetta
   
 2. Degenerated

  Degenerated Gearhead

  Eikäoo! Kun mielenkiintoista kun kalusto on kirjavaa.
   
 3. shark

  shark 3rd gear

  /\ Juu katsojalle,muttei ehkä sen tiiliskiven rakentaneelle :wink:
   
 4. Degenerated

  Degenerated Gearhead

  On mulla ollut ihan kivaa... voin jopa suositella muillekin kokeilemista.
   
 5. spychobilly

  spychobilly Gearhead

  täytyypäs sinisetprintit laittaa tilaukseen 8) turvallisuus on POP! mutta olishan se mukavaa että ns. wanhoilla kilpureilla millä noi hommat on joskus aloitettu olis tosiaan joku oma alahaara.. kyllä kait tollanen kevyt häkki liikkuis pikkulohkollakin sen verran että sais menohalut tyydytettyä :rotfl:

  wanhaa viteota:
  http://www.youtube.com/watch?v=8lgELwHx ... re=related

  ilman ahtimia,pikkulohkolla ja tehoraja? oliskos siinä näin alkuun mausteet johonkin? :odroll:
  vai onkos jo jotain vastaavaa? (täysin maalikko/ummikko näissä race hommissa) :oops:
   
 6. bbford

  bbford Gearhead

 7. Putte

  Putte 1st gear

  Tuokaa nyt ensin niitä vanhoja ja vanhan tyylisiä autoja radalle ja kun niitä on riittävästi, niin pyytäkää sitten autoille omaa ryhmää. Turha sitä on pyytää ryhmää, jos kaksi autoa on ryhmään valmiina. Kuitenkin turvallisuussäännöt on ajoista riippuvaisia ja vanhan tyyliset seköä vanhat autot käyvät jo nykyisellään useampaankin ryhmään.
   
 8. C-barge

  C-barge Gearhead

  Ihme ruikuttajia täällä, ei mitenkään hämmästyttävää, ettei ne kahessakymmenessä vuodessakaan saa mitään aikaseks. Jos se idea lpullisesti kaatuu esimerkiks mun ihmettelyyn siitä, et miksei tekis sitä autoa ihan virallisten sääntöjen mukaseks, ni kovin on ohuessa. Ihan vinkkinä; se oli mun mielipiteeni ja perustuu omiin empiirisiin kokemuksiin. On mun mielestä paljon kivempaa kun on joku laite mill on haluttaessa myös käyttöä kun sellanen jolla ei oo. Ja mitä tulee tohon väitteeseen,et "ottaa kantaa jotkut jotka ei ikinä tuu nostalgiakilpurilla ajamaan", niin mikäli se oli muhun kohdistettu väitän et meni vähän metsään. Vuos-pari, ja saattaa allekirjottanut puikottaa yhdellä alkuaikojen suomikatiskalla ihan nykysäännöt täyttävänä FHRA:n kisoissa. On siin sit tyylii tai ei; mun mielest kuitenkin enempi kun himassa valittamisessa ja seuraavan 20 vuoden kulumista odotellessa.
  Ruottin säännöthän käsittääkseni eroo sillä lailla, et jos joku vehjes on aikoinaan runkokatsastettu, niin se runko kelpaa ilman päivityksiä maailman tappiin ku vauhti pysyy niissä rungon rajoissa. Uudet rakennelmat menee nykysääntöjen mukaan.
   
 9. Uba

  Uba 1st gear

  Ruotsi

  Vanhojen runkojen jatko-aika Ruotsissa loppuu 2012 joulukuussa.

  2013 voimassa samat säännöt, kuin Suomessa.
   
 10. C-barge

  C-barge Gearhead

  ....Joo, eiköhän se toiset 20 vuotta...., mut sithän se on sitäkin nostalgisempaa.
   
 11. wj

  wj 3rd gear

  Sain tossa käsiini Mark Williams blueprintit ja homma alkoi kiinnostamaan.
  Tällähetkellä taitaa ainoa sopiva luokka olla SPET? Jarruluokat ei kiinnosta..

  Näille kokonaan omaluokka olisi aika mielenkiintoinen. Nuo kuvat ovat vissiin sfi 2.2c eli kovaa saa mennä. Mutta onko mitään valoa tälle ajatukselle tullut?

  Ps. Runkoja voidaan valmistaa ja blueprittejä saa kysyä jos kiinnostaa ;)
   
 12. Cadillac390Man

  Cadillac390Man 3rd gear

  Brakettiluokassa voi sillä tiiliskivelläkin voittaa. :lol:

  Nimin. Kokemusta on. :soosoo:
   
 13. Putte

  Putte 1st gear

  Nykysääntöjen mukaan vaaditaan vähintään kahdeksan koko kaudelle ilmoittautunut, jotta ryhmä saisi SM-arvon eikä uusia ryhmiä ole tulossa. Jos haluatte etumoottoriautoille oman ryhmän, niin ensin pitää niitä radoillakin olla riittävä määrä eli vähintään toi kahdeksan. Uskoakseni ennen tuota määrää ei edes harkita uutta ryhmää. Kyllähän tolla etumoottorivehkeellä voi ajaa Spetin lisäksi SC:ssä ja Compissa, eikä tarvii jarrutella, kun tekee SC:hen koneen sen mukaan, että se kulkee tasasesti ton 8,9. Eihän Suomessa muuten edes ole jarruluokkia, on vain täyskaasuryhmiä ilman tasoitusta ja tasoituksen kanssa, jos tarkkoja ollaan.
   
 14. HM

  HM Gearhead

  Kaikki muut luokat on jarruluokkia paitsi heads up.
   
 15. triniemi

  triniemi Gearhead

  En mää tiedä kuinka te oikein ajatte, mutta mä oon tarvinnu jarrupoljinta aina vasta maalin jälkeen.
   
 16. Jza

  Jza Gearhead

  Niin, ainahan sitä voi toki nostaa kaasunkin jos alkaa pahalta näyttämään :wink:
   
 17. Hate

  Hate 3rd gear

  Kun tuota vittuilua jarruttelusta on tällä palstalla jonku kerran tullu havaittua, niin en tiedä kuka sillä jarruttelulla viime vuonna pärjäsi esimerkiksi SPET:ssä?
  Tervetuloa kokeilemaan.
  Finaaleis Alastaros mestaruus tuli omalla enkalla.
  Repikää siitä. :wc:
   
 18. -31

  -31 Gearhead

  Joo! Oon ajanu tuota Hate nimimerkkiäkin vastaan jonkun lähdön. On tullu "turpaan" ja joskus saatu päänahkakin.
  Meeppäs näitä vastaan jarruttelemaan, nii jää pelkäksi turpaan tuloksi.
  Sitten "selittäjille" (itekkii tässä selitän :oops: ) Voittaa pitää ensin ihtesä, eikä surkutella ettenmävoitollamunvessallakujokuvoikattoo, ja sitten tulla radalle.

  Spet 1447
   
 19. Jza

  Jza Gearhead

  Onpas herkkänahkaista kansaa liikkeellä :eek:

  Taitaa joka ikinen täällä jarruttelusta kommentoinut olla myös itse noita ryhmiä ajellut jonkun verran :lol: Myös HM...

  Ja onhan se selvä, että jos lähdet hitaamman perään spetissä ja tältä hitaalta jostain syystä esim. irtoaa pito (kuten mulle kävi mm. triniemeä vastaan joskus) ja joutuu nostamaan, niin täytyy tavallisen hullu olla tämän nopeamman, että vetää silti täysillä maaliin ja ottaa mahdollisen breikkausriskin, kun voi nostaa ja olla turvallisesti muutaman metrin edellä?
   
 20. supo

  supo Gearhead

  Helppo homma eli autot sääntöjen mukaan eli Timo Heiskanen kavereineen näyttäneet että voi tehdä hienon vanhan näköisen(nostalgia)kilpurin ja sillä voi useissa eri luokissa vetää kumit soikeena kukkaron mukaan!!!Eipä tiälläkään tarvittu jarrutella ja neljän kauden aikana ennätys parantui 15.2s-11,504s ja vauhtia 150km/h-193km/h!!!Joka talvi ja kesä pientä parantelua autoon ja ikkunaan uutta ennätyslukemaa!!!kahdella viimeisellä 200m. kisassa parantui ennätys 7.42s-7,23s ja olisi parantunut tuo 400m aika todennäköisesti 10.99s tai jotain mutta vaihdettiin uusi kilpuri kehiin kun kuski tumpeloi mitallimahdollisuudet!!!Ai niin tiältähän ne kaikki parhaat löytyy!!! :rotfl: :rotfl:
   

Kerro tästä muillekin!