SMEC Dodge Ran Van B250 V8 5.9l vm1989:n etsinnässä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Jenkki-Mimmi, 25.1.2012.

 1. Jenkki-Mimmi

  Jenkki-Mimmi 1st gear

  Antakaa armoa arvon foorumilaiset jos nyt kysyn tätä ihan väärässä paikassa...yritin kyllä löytää aiheesta juttua mutta en onnistunut joten päätin olla reipas ja aloittaa ihan uuden kyselyn asiasta.

  Ja juu, olen ollut täällä kyselemässä tyhmiä nimimerkillä Jenkkimimmi, nyt en vaan sillä päässyt enää sisälle joten siksi on uusi nimimerkki. Tarkoitus ei ole käyttää montaa nimimerkkiä samaan aikaan, tiedän ettei se ole suotavaa.

  Armas ihana iäkkäämmän puoleinen Dodgeni tuumasi että vuonna 2007 siihen laitettu SMEC on nyt sitten huono ja auto tahtoo uuden. Minä sitten tekemään tilausta jenkeistä ja aina vaan tulee tietoa että "sorry mutta osaa ei enää valmisteta".

  Canadastakin tuli samanlainen viesti; minä en maalaisena käsitä miksi sitten osa R4557393 löytyy jatkuvasti niin Mopar:in kuin muidenkin sivuilta ja se on olevinaan tilattavissa mutta sitten sitä ei kuitenkaan olekkaan olemassa.

  Hiukkasen alkaa jo harmittamaan, auto sai uuden maalipinnan kolme viikkoa sitten eikä oikein innostaisi viedä sitä rommarille nyt kun juuri tuhlasin siihen rahaakin :(

  Mistä ihmeestä löytyy autooni tuo osa vai onko jollakulla tietoa kuka voisi "ehjätä" olemassaolevan osasen ?
   
 2. outroadrebels

  outroadrebels Gearhead

  Tarkastin työpaikkani kautta kaikki mahdolliset kanavat mistä meille osia tulee, ja todella ei moparilta enää ole saatavana tätä osaa italiasta eikä jenkeistä, suomessakaan osaa ei ole, ja tuo varaosanumero ei vaihdakkaan numeroa uudempaan yms. eli aika huonolta näyttää, toivottavasti jostain löytyisi purkuautosta ehjä käytetty.


  Outroadrebels/Jouni.
   
 3. ramman

  ramman Double Gearhead

 4. Paasikivi

  Paasikivi 1st gear

  RockAutossa näyttäisi olevan mahdollisuus korjauttaa tolla numerolla oleva poksi, suora lainaus:

  A-1 CARDONE Part # 997902 More Information About this Part [Engine Control Computer] Reman. - Return and Rebuild Service Only - By ordering this service you are agreeing to send your original part to the manufacturer to be rebuilt. Rebuild time is approximately 3-5 business days. You will be contacted with directions once the order is placed. For more information please contact Customer Service.
  w/M.T.; w/OEM #4379907
  w/A.T.; w/OEM #4379831, 4557393, 4379901
   
 5. guru

  guru Gearhead

  taitaa suomessa olla harvassa 5,9l pannulla olevat ramit muistutan vielä että 90 mallinen ei käy
   
 6. Jenkki-Mimmi

  Jenkki-Mimmi 1st gear

  Kiitän kovin paljon avustanne !

  Meillä on parikin noita vanhoja bokseja täällä, kai ne on sitten lähetettävä jenkkilään ehjättäviksi jos ei nyt ihan ihme tuuri käy osan etsinnässä. Olen sitkeä ja jatkan etsintää, en oikein jaksa uskoa etteikö missään peräkylän pajalla jenkkilässä olisi tälläistä lootaa hyllyssä ostajaa odottamassa.

  Joku viisas oli tänään puhelimessa sanonut miehelleni että ei usko ongelman olevan tuossa boksissa mutta eipä oikein innosta lähettää autoa yli 300 kilometriä hinausauton lavalla jollekulle "arvelijalle" mietittäväksikään.
  Saattaapi olla sen verran tyyris liftaus että ei riitä omat eikä varastetut varat moiseen leikkiin. :odroll:

  Lisää vinkkejä vastaanotetaan...
   
 7. ramman

  ramman Double Gearhead

  Näinhän se useesti taitaa olla. Suomenmaassa on varmaan aika monta ramvania johon on ihan turhaan vaihdettu tuo.

  Onhan siitä teidän autosta putsailtu kaikki antureiden liittimet ja tietokoneen töpseli kunnolla ettei olis jotain anturivikaa ?
  Mulla ainakin teki vaikka mitä tuo oma auto joskus kun oli tietokoneen liitin hapettunu.

  Tai jos sellasta hyvinkin yleistä ramvan vikaa on, että rupee puutumaan tasakaasulla ajellessa niin sitten vaan pensasuodatinta vaihtoon ja fortet tai stp total cliinerit melkeen tyhjään tankkiin ja ajoa. Tuolleen on muutamakin dodgen ram vani herätetty henkiin.
   
 8. outroadrebels

  outroadrebels Gearhead

 9. Jenkki-Mimmi

  Jenkki-Mimmi 1st gear

  Heips,
  jostain syystä minulle ei ollut tullut tietoa että tänne on rustattu uusia viestejä. On kiva huomata että täältä saa asiallista apua eikä naisihmistäkään mollata tyhmäksi (vain siksi että on tyhmä kun ei tajua mitään autoista... :lol:

  Juu, on tuosta autosta putsattu "aina ja vähän väliä" sitä sun tätä kohtaa ja mielestäni kaikki mahdolliset ja mahdottomat suodattimetkin vaihdettiin viime syksynä.

  Nyt kuitenkin tilanne on se, että sain tuon smecin tilattua jenkeistä. Onnistuin surffaamaan itseni sellaiselle sivustolle kuin Partspool ja sieltähän sitten löytyi osa. Parit sähköpostit vaihdeltiin myyjä-firman kanssa ja eilen posti toi boksin kotiin.

  Saas nähdä nyt herättääkö tämä vekotin Wanhan Rouwan liikkumisinnon vai jatketaanko pähkäilyjä.

  Tulen kertomaan tilanteesta jahka ukko-kulta on ennättänyt vaihtamaan boksin.
   
 10. Jenkki-Mimmi

  Jenkki-Mimmi 1st gear

  No teinkin sitten uuden kysymyskohdan kun vika ei ollutkaan smec:issä (eli se tietäjä kaukana oli oikeassa). Loppuviimeksi selvisi että katti oli tukossa.

  Nyt Wanha Rouwa on kunnossa ja pääsee taas tienpäälle esittelemään uutukaista maalipintaansa ilman noloja röhinöitä :lol:
   
 11. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Nyt meni multa jotain ohi...

  Siis autoon vaihdettu moottorinohjaukseen ja muualle kasa palikoita... Ja vika oli tukossa olevassa katissa?
  Se kyläseppä joka oli sitä mieltä että vika on jossain ohjainyksikössä voidaan polttaa roviolla :mad:
   
 12. Jza

  Jza Double Gearhead

  Samasta syystä omassa kiulussa lakkasi matkanteko taannoin.
  Aika paljon paloi rahaa, ennen kuin oikeasti uskoin että katti voi mennä niin tukkoon ja tajusin testaa repimällä etummaiset lambdat mäkeen :lol:
   

Kerro tästä muillekin!