Sohvapenkin niskatukien irroitus ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja B.B.Chevy, 19.2.2006.

  1. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Eli olisko kellään vinkkejä miten niskatuet pitäis irrota 60-70-luvun GM:läisen etusohvasta :eek: Joku niitä selvästi pitelee niin ettei ne lähde kokonaan pois pelkästään ylös vetämällä eli ei oo vaan jumissa mut mistään en oo löytänyt mitään lukitusta. Selvasti siis niillä on siellä penkin sisällä joku stoppari. Kyseessä on ton näköinen sohva:
    http://kotisivu.mtv3.fi/bbcruiser/oildropper_proj91.jpg
     
  2. janzamar

    janzamar 1st gear

    Johonkin suuntaan vinosti kampeamalla pitäis lähteä...
    ovat kyllä välillä uskomattoman tiukassa.
    Kai noi yleensä on kuskin oikean hartian puolella noi hahlot,mutta joo..
    paha sanoa varmaksi.
     
  3. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Kiitoksia ekasta neuvosta. Vinosti ei oo vielä tullut kovin rankasti kammettua eli sitäkin kannattanee sit kokeilla. Mut noin suoraan vedettäessä se nousee sieltä sen säätövaransa eli noin 10 senttiä ja sit "klang" eli joku stoppari siellä penkin sisällä on.
     
  4. 400 cid

    400 cid Gearhead

    Tästä sun vanhasta Impalasta kanssa verhoilua uusiessani niskatukia irrottelin ja ihmettelin aikani samaa asiaa. Viimein rassattuani sain toisen irti ja siinä raudassa joka menee penkin sisään on lovi jonka toinen reuna pyöristetty ja toinen tasainen siten, että niskatuki menee painamalla sisään, mutta ei tule enää pois. Ja penkin sisässä metallinen jousilipake joka painautuu loveen. Muistaakseni jollain taivutetulla hitsauslangalla tai vastaavalla sitä jousta sai sen verran kammettua, että niskatuki irtosi.
    Ja kun viimein sain ne irti niin rälläköin loven toisenkin pään loivaksi, niin vastaisuudessa on niskatuet helpot irrottaa.
     

Kerro tästä muillekin!