Soodapuhallus

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja flw-65, 2.9.2011.

 1. El C

  El C 2nd gear

  Sorry, saattaa mennä vähän ot mutta onnistuuko peltikaton maalinpoisto / puhdistus soodapuhalluksella?
  Jos onnistuu niin missä hintaluokassa liikutaan?
  Jos halukas tekijä löytyy niin kohde ois Tampereella.
   
 2. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Vastasitkin juuri seuraavaan kysymykseen joka oli mielessä. Eli on mahdollista puhallella kaapissa. Jättää sitten isommat kappaleet ammattilaisille. Veikkaan että tulee sanomista jos menee rouvan puutarhaan puhaltelemaan :soosoo:
   
 3. TheVille

  TheVille 1st gear

  Kokeilin aikanaan, kyllästyin epävarmaan toimintaan ja tulokseen ja hain sen Motonetin kauppaaman kannun. Sitä ostosta en ole katunut, pärrästä puhaltelin takajousituksen alumiinilinkut ja etuteleskooppien kaikki alumiinikinkaleet uudenveroisiksi, kaasaristakin tuli oikein nätti.

  Viimeksi tohottelin Chevyn alla käsijarruvaijerien säätöjen tuhottoman pitkät ja paskaiset kierteet puhtaiksi, pari suihkaisua ja hienosti pelittivät. Samoin kulahtaneista puutarhakalusteista lähtee ylimääräiset maalit mukavasti.
   
 4. robin

  robin Gearhead

  Mulla on tollanen halpislasikuulapuhalluskaappi ja siinä sooda toimii tosihyvin. Kunnon imuri vain kaapin kylkeen, niin ei tartte joka liipaisimen vedon jälkeen odotella pölyn laskeutumista ;)

  Esim. tällaiset oli kaasarit ensin

  [​IMG]

  ja pöhistelyn jälkeen

  [​IMG]

  [​IMG]

  Jotkut ovat urputtaneet, että kaasari on tukossa, yms. soodapuhalluksen jäljiltä mutta huolellinen lämpöisellä vedellä pesu ja puhdistus, niin hyvää tulee. Jos kuivuneeseen osaan ilmestyy valkoista pesun jälkeen, niin se on merkki siitä ettei ole ollut tarpeeksi huolellinen :D

  EDIT: niin ja paineet on säädettynä noin 3-4 baariin, siinä on sweetspot eli pienemmänkään kompuran ei tarvitse huutaa kokoajan.
   
 5. Rässi66

  Rässi66 3rd gear

  Nuita kaappihommia miettiessänne ottakaa huomioon että sooda on kertakäyttöstä, hajoaa tomuksi eka osumasta.
  Robinilla hyvä meininki.
  Spräymaalia kovempia pinnotteita en Motonetin kannulla lähtisi vanteista poistamaan, voi tulla pitkä reissu.
   
 6. NUS-50

  NUS-50 2nd gear

  Jos Rässi viittasi tuohon mitä itse meinasin, niin ei toki mitään pinnoitteita ole tarkoitus ruveta poistamaan vaan ihan sellaisen perus hapettuman ja paskan mikä ei tunnu muuten millään irti oikeen lähtevän. Vesihiontaa ajattelin mutta saattaa mennä vanteet pilalle herkästi joten kokeillaan tätä, muutakin käyttöä sitten kyllä laitteelle on.
   
 7. robin

  robin Gearhead

  Itsekkin tuota "kertakäyttöisyyttä" vähän jänskätin mutta samalla säkinpuolikkaalla olen pöhistellyt kaikki edellisen projektin osat ja niitä oli paljon. Eka puolikas säkistä meni ulkolaitteilla alta puolen tunnin pitkin pihaa eikä mitään järkevää syntynyt :(

  Esim. sillä motonetin 5L kanisterilla soodaa puhaltaa kaapissa useammankin kaasarin, kun kaikki sooda ei ole heti pitkin pihamaata.
   
 8. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Selostatko Robin vähän tarkemmin sitä sun systeemiä tai jos vaikka kuva olisi. Ymmärsinkö oikein että sinulla on Motonetin soodapuhalluspönttö liitetty kuulapuhalluskaappiin? Rupesi kiinnostamaan juurkin noita paskaisia ja ruosteisia osia liuotinpesulla ja teräsharjalla rapsutellessa.
   
 9. robin

  robin Gearhead

  Siis mulla on sellainen omilla jaloilla seisova puhalluskaappi ja siinä käytän tilanteen mukaan lasia ja soodaa. Eli tuonne vain kippaan ämpärillisen jompaa kumpaa ainetta ja annan palaa. Kylkeen olen liittänyt tuhkaimurin missä riittää imuteho pölynpoistoon. Hinta-laatu on kohdallaan, samaa puhallusainetta kierrättää yllättävän pitkään ja puhallus onnistuu tallissa sisällä ilman sotkua. VW:n type 4 lohko on suurin objekti minkä olen tuolla puhaltanut puhtaaksi.

  Just samanlainen kuin tuo IKH:n vehje, itse tosin ostin jostain muualta yli puolet halvemmalla mutta nyt ei tule mieleen yhtään mistä sen ostin. Mutta jollain 200 euron hinnalla tuollaisia sai vielä pari vuotta sitten.

  http://www.ikh.fi/tuotehaku/puhallus#!tid8606

  EDIT: laita privaa, jos haluat käydä katsomassa luonnossa tuota viritystä.
   
 10. NUS-50

  NUS-50 2nd gear

  Vanteet puhallettu, tuli kyllä todella hyvät omasta mielestä. Harmi kun ei ole ennen ja jälkeen kuvia. Hyvä pönttö, vaati alkuun aika pitkään hakemista mikä on sopiva paine ja suuttimesta tulevan soodan määrä. Voin suositella.
   
 11. valpas

  valpas Gearhead

  Jos siitä esim. Motonetissa myytävänä olevasta Nordblastin pikkukannusta on kyse, niin minkälaisilla arvoilla pelas?
  Just semmosen hommasin.
  Minkälainen veden eroitin on, ja missä kohdassa. Ainakin hiekkapuhalluksessa kannattaa olla veden erotin, ja lähellä nimenomaan puhalluslaitetta.
   
 12. NUS-50

  NUS-50 2nd gear

  Tossa kompuran kyljessä on veden erotin, tosin viimeisen vanteen kohdalla alko tulemaan vesi läpi ja oli kyllä tuskaa. Että se pitää olla kunnossa, pienikin vesimäärä niin tukossa on pistooli. Jotain 8,5 bar vetelin ja aika sopiva oli. 5 litraa soodaa riitti yllättävän pitkälle.
   
 13. valpas

  valpas Gearhead

  Hieno juttu kiitos!
  Eli hyvä veden erotin on vielä tärkeämpi, kuin hiekkapuhalluksessa.
  Minulla ei ole hallissani vettä. Ajattelin, että tuolla soodalla vois osittain korvata veden puutetta.
  Kuumaa vettä on 100m:n päässä, että ei se varsinainen puute ole.....
  Jospa tuolla soodakannulla vois kaapissakin puhallella, kun laittaa keräys suppiloon esim. muovin sen alumiinisilikaatin päälle. Ei viittis välillä tyhjäillä, kun alumiinisilikaatilla pääasiassa.
  Mitenkähän toimis, jos sooda, ja alumiinisilikaatti olis sekasin?
   
 14. toyopet

  toyopet Gearhead

  Olisi ollut hyvä nähdä ne ennen ja jälkeen kuvat, itselläkin on aluvanteet vailla putsausta.
   

Kerro tästä muillekin!