Sora rallia V8.lla ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja Ralliperuna, 26.9.2011.

  1. Ralliperuna

    Ralliperuna 1st gear

    Noniin, ennenkuin puurot ja vellit menee pahasti sekaisin selvennän itse itseäni.
    Kyse on nyt kokoajan ollut Harrasteralli ry.n kiinnostuksesta ajattaa V8 luokkaa omissa ralleissaan. Luokkaa, mitä ei ole vielä edes olemassa! Luokan autot eivät tarvitse luokitustodistusta. AKK.n Katsastuskortti lienee pakollinen...? Eli jos siellä ladon takana seisoo wanha varaosa Camaro ilman papereita, niin putket sisään ja paanalle !?!?

    Tuo historic ralli luokat loppuu Suomessa -81 vuoteen. Nykypäivänä tämä 3.0 moottori sääntö kummittelee n-ryhmän säännöissä josta se vaikuttaa suoraan A sekä F-ryhmään. Eli jos haluaa rakentaa autoaan innovatiivisesti, ja harrastaa rallia, on "isomoottoriset" r.F :wc: bimmerit ainoa vaihtoehto... :cry:

    Mutta lähdetäänpä Suomen rajojen ulkopuolle mihin suuntaan vaan, niin kasilla voi harrastaa.
     
  2. unknown

    unknown 3rd gear

    Ferrari ajoi 308:lla rallia, siinä on V8 ja alle kolmilitrainen. Tehot pyörii siellä 300hp:n liepeillä, nimenomaan kaasutin malleissa.
     
  3. jknR

    jknR Gearhead

    Todella hieno homma jos tuo V8 mahdollistava luokka tulee sinne harrasteralliin! Olisihan se hienoa nähdä IIIgen Camaro ja Fox koppanen Mustang roiskimassa soraa suomalaisessa sorarännissä!

    Edit. Luvassa leveetä luisua... Historiciin joku on tekemässä Monzaa.



    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. Korpisoturi

    Korpisoturi 1st gear

    Rokkirallissa ainakin pääsee ajamaan V8:lla. Super rock luokassa ainakin on osoittautunut kovaksi peliksi Toyota Corolla DX 350cid V8:llä.

    http://rokkiralli.info/index.html

    Niin joo, eihän tuo ole perinteistä erikoiskoe rallia, mutta soralla mennään suurimmaksi osaksi.
     
  5. karra

    karra Double Gearhead

  6. Make2

    Make2 3rd gear

    Ensi vuonna pitäisi tulla historiciin kansallisesti mukaan J1 joka päättyy vuoteen -85 eli B ja A mutta Historic trophy pisteitä ei varmaankaan ensialkuun jaeta uudelle luokalle.

    Tuo Monza on hieno. Olen seurannut auton rakentelua facebook kaverina pitkin vuotta ja kuskin tuntien sladejakin on sitten luvassa ....
     
  7. tht

    tht 1st gear

    muistanko väärin ,vai oliko se niin että akk lisenssin omaavilta oli noi ns."villit" rallit ,eli ei akk:n piiriin kuuluvat kisat jotenki kielletyllä listalla,lisenssin epäämisen uhalla :eek: .tiedä sitte onko toi rokkiralli tai tuleva v8 ralliluokka sellasia? rataleima tutkinnon yhteydessä muistaakseni oli asiasta puhetta ? siitä on tosin jo vuosia aikaa joten voi olla että muistikin temppuilee :odroll:
     
  8. Make2

    Make2 3rd gear

    Tuo ajoi muistaakseni H-vakioautoissa rallia. Mersu on luokitellut 450SLC 1-ryhmän vakioautoksi vuonna -74 luokkarilla 5551 eli sillähän voisi ajaa radalla vaikka vakio/GT luokassa. Toki siellä on sitten vastassa myös 3-ryhmän urheiluautot mutta eihän se voitto historicissa olekaan se pääasia vaan kilpailumatkat :D
     
  9. FA18

    FA18 3rd gear

  10. Ralliperuna

    Ralliperuna 1st gear

    Tämän asian kanssa tuntuu kaikki olevan varpaillaan. Kukaan ei vielä tiedä mitä tulee tapahtumaan. Seurataan jokkis porukan touhuja, he tuntuvat olevan edelläkävijöitä tässä asiassa.
    Mutta JOS tälläisen luokan Harrasteralli porukka hyväksyy mukaan, millaisilla säännöillä sitten ajettaisiin?

    Kaikki kahdeksan tai enemmän mukiset tietysti yhdessä luokassa, lisenssiin katsomatta.
    FIA-passilliset oman luokkasäännön mukaisena?
    Roadsport oman luokkasäännön mukaisena?
    Ne jotka ei kahteen edelliseen sovi, käyttävät Roadsport sääntöjä?
    Ajovarusteet?

    Ehdotuksia ?? Nyt ei olla tekemässä vielä mitään lopullisia sääntöjä. Mutta jotain tarvis tehdä, että hommat menis eteenpäin...
     
  11. Putte

    Putte 1st gear

    Ei temppuile muisti. AKK:n lisenssin omaava ei saa osallistua noihin villeihin kisoihin tai lisenssi lähtee. Kuinka tarkasti tuota valvotaan ei ole tiedossa, mutta ilmiantojen perusteella ainakin menee tapaukset käsittelyyn.
     
  12. Uba

    Uba 1st gear

    AKK

    http://www.autourheilu.fi/tiedotteet/ha ... 28718.aspx


    Hallituksen päätöksiä 1/2011
    AKK-Motorsport ry:n hallitus on päättänyt 15.2.2011 pidetyssä kokouksessa seuraavaa:

    Lajiliiton ulkopuolinen autourheilutoiminta

    AKK-Motorsport ry ei rajoita jäsenistönsä osallistumista autourheilutoimintaan, joka noudattaa autourheilun turvallisuudelle ja tasapuolisuudelle asetettuja keskeisiä periaatteita. Periaatteet on määritelty vuosittaisessa Autourheilun Sääntökirjassa. Liiton myöntämät kilpailija- toimitsijalisenssit sekä niihin liittyvät vakuutukset ovat voimassa vain liiton alaisessa toiminnassa.

    AKK-Motorsport ry:n jäsenyhdistysten järjestämissä autourheilukilpailuissa noudatetaan lajiliiton määrittämiä autourheilun sääntöjä ja kilpailun järjestämiseen vaaditaan sääntöjen mukainen kilpailulupa. Mikäli näitä sääntöjä rikotaan, voi se johtaa jäsenseuran erottamiseen liiton jäsenyydestä. Mahdollisesta jäsenyyden erottamisesta päättää liiton sääntöjen mukaisesti hallitus.
     
  13. TR7V8

    TR7V8 1st gear

    Huima homma! Jos tämä toteutuu niin Triumph pyritään kyllä saamaan viivalle. :) Onkohan homma miten edenny.
     
  14. Ralliperuna

    Ralliperuna 1st gear

    Kaks kisaajaa on jo lähes täys sarja ! :D
    Kaikkeen sitä tuleekin sekaannuttua... nooh, jos vaan löytyisi näin alkuun muutama harrastaja, jotka olisivat valmiita lähtemään ihan viivalle asti kurmoottamaan vehkeitä niin olisi varmaan paikoillaan kokoontua jossain kohtaa juom... lyömään päitä yhteen mitä / miten ajaminen harrasteralli.ry kisoissa toteutetaan. Kaikki on nyt itse harrastajista kiinni.
    Ite lähen ens lauantaina pyöriin muitten kisailijoiden kiusaksi Parkano sprinttiin Mustangilla, voi tulla nyppiin hiasta mutta paremmin olisi varmasti aikaa höpötellä marraskuun viimeinen vk.loppu Messukeskuksessa VM-motorsport messuilla. Meillä on "kilpuri" siellä näytillä koko vk.lopun perätielle osastolla ja itse koitan olla myös, esillä... :eek:
     
  15. harrasteralli

    harrasteralli 1st gear

    Meilä olisi tarkoitus järjestää alussa "ajotapahtumia" Ja jatkossa kilpailuita.

    Ajotapahtumat ovat luonteeltaan vähän kuin pienoisrallit, esim. ajamme 2ek:ta kahteen kertaan, kilometrejä tulisi noin 15-40km. Tarkoituksemme on luoda juuri sitä harrastamisen mahdollisuutta mahdollisimman helposti. Näihin "ajotapahtumiin" ei tarvitse lisenssiä tai luokiteltuu autoa. Tämä mikä teitä varmaa kiinnostaa eniten on juuri V8 moottorilla olevat autot.

    Teitä ketä tämä kiinnostaa toivottaisiin sääntöehdotuksia, vaikka tälle palstalle tai sähköpostiin ja aina voi myös soittaa. marraskuun viimenen viikonloppu, lyömme asiat paperille. Tammikuussa olisi ensimmäinen tapahtuma tarkoitus järjestää ja helmikuun lopulla toinen.

    Ps. Olemme hyvää pataa akk:n kanssa.

    T.Juha Korhonen Harrasteralli Ry

    Harrasteralli@gmail.com

    0505502979
     
  16. harrasteralli

    harrasteralli 1st gear

  17. Ralliperuna

    Ralliperuna 1st gear

    Tyrkkäsin yyveetä... :D
     
  18. Ralliperuna

    Ralliperuna 1st gear

  19. *mape*

    *mape* 1st gear

    Kyllä ton Falconin menoa oli kiva katella viime viikonloppuna Rantarallissa ja hyvinhän tuo näyttää tällä videolla mutkaan "taittuvan" (5:s auto)

    http://www.youtube.com/watch?v=4yDstlip ... re=related

    Sen ainoan pätkän minkä näin (huoltoautolla kun liikenteessä oltiin), niin kyseinen peli tuli sen kohdan "kovempaa" kun moni muu ns. "ralliauto".

    Kattelishan noita muitakin veekaseja soralla :p
     
  20. Henkseli

    Henkseli Gearhead

    Onko Mustang isompi kuin 240 Volvo?

    Vääntöä Mustangissa pitäisi olla ihan riittämiin, korikin saatu kohtuu kevyeksi? Renkaiksi tuoreet ja niihin paineet kuntoon, sitten alustan herkkyyttä pohtimaan.

    Komiata on meno ja varmasti saa monet innostumaan, oikia jalka tulipellin läpi vaan saatana.
     

Kerro tästä muillekin!