Sotakoneet taivaalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

 1. WBBC

  WBBC Double Gearhead

 2. muthafukka

  muthafukka 1st gear

  Vähän ennen Savannah, GA, ysivitosen varressa on 8.ilma-armeijan tms. museo, siellä kokeilin B-17 kylki-ampujan hommaa, simulaattorissa tosin..Oli niiku rungon pätkä missä oli semmonen kylki-aukko ja k.k., joltain a-v laitteelta tuli kuvaa ja joku miehistön jäsen aina huusi luureihin että mistäpäin 109 tai 190 tulee,kaikkia paukkuja ei saanu lasettaa ainakaan kerralla menee..taisin saada hyväksyttävän tuloksen mutta juuri sillon ei kuitenkaan ollu tarvetta ampujalle....hyvä niin sehän olis ollu kylmää hommaa, lennossa korkeella lämpötila jotain abouttiarallaa -50c..toi 8.ilma-armeija oli juurikin näitä angliassa notkuneita.
   
 3. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

 4. max

  max Double Gearhead

 5. DD6

  DD6 Gearhead

  Olkiluodossa ollessani saksalaisilla ei ollut pahaa sanottavaa, vaikka taustakuvina vilahteli Focke-Wulf FW-200 Condoria, Ju-87 Stukaa, Blohm&Voss BV-222 Wikingiä ynnä muuta, mielenkiintoisina välillä vilkaisivat, mikä tällä kertaa.
  Vähän silmät pyörivät päässä, kun esittelin Ilmavoimien lippua, mutta nauruksihan se lopulta meni.
  Yhden vanhemman parran kanssa keskusteltiin mm. Lapin sodasta ja hyökkäyskäskyistä, NL:n painostus tuntui tulevan uutena asiana.

  Norjastahan on ilmeisesti jo BW-222 paikannettu? Upotettiin ruuma täynnä varaosia, milloinkahan nostavat....
   
 6. ari vw

  ari vw Gearhead

 7. Tumi

  Tumi 3rd gear

  Just tuosta vuosikymmeniä kasatusta syyllisyydentunnostahan niillä on kyse, melko turha niitä yksittäisiä ihmisiä kiusata, pahentaa vaan tilannetta. Ensin voittajavallat painoi kaiken pahan sakemannien niskaan ja sitten alkoivat hoitaa syyllistyksen ihan omin voimin, jotta pääsisivät muitten silmissä takaisin sivistysmaitten joukkoon ja sillä omatoimisella nöyristelylinjalla ovat edelleen, nykyaikana jo mielestäni turhaan. Saakohan siellä vieläkään olla hakaristin kuvaa edes historiankirjassa. Eikö jo Churchill sanonut aikoinaan että neuvostokommunistien kanssa yhteistyöllä mentiin ojasta allikkoon ja jonkinlainen varasuunnitelma oli jenkeilläkin 50 - 60 luvuilla Euroopan vapauttamiseksi tällä kertaa venäläisistä, mutta laskivat että länsiliittolaisten voimavarat eivät olisi riittäneet.
  Just äskettäin lähetin Australiaan sikäläiselle tutulle linkin tähän Soviet Story- traileriin. Sanoi että filmi avasi silmiä, ettei siellä ole paljoa tiedetty minkälainen liittolainen heillä oli. Neuvostokommunismi aikaansai vähintään saman tason kärsimykset ja julmuudet, silti viettävät vuosittaisia voitonpäiviään ja kutsuvat vielä kavereita mukaan myhäilemään.
   
 8. muthafukka

  muthafukka 1st gear

  toi Rovaniemen polttajat ei ole mun keksintö vaan on ihan vanhan kansan sanonta, varmaankin käytetty kuvaamaan ns. fiiliksiä sotien jälkeen..poltetun maan taktiikkaa on varmaan käytetty melkein heti sen jälkeen ja ehkä vähän ennenkin kun ihmis-apina nousi kahdelle jalalle..
   
 9. DeS

  DeS Gearhead

  Täytyisikö topikin nimi muuttaa sotakoneet suossa,.. Asiaan, huomenna ne jotka sattuvat olemaan Porin lähistöllä, päivällä on aikaa ja muuten asia kiinnostaa, niin, Porin lentokentällä on huomenna puoliltapäivin historian siipien havinaa ja nykypäivän jyrinää, kun ilmavoimat juhlistaa 60-vuotista suihkukoneaikaansa lentonäytöksessä
   
 10. DeS

  DeS Gearhead

  Sympaattinen vempelehän tuollainen Vampire on, mutta kuullosti enemmän pölynimurilta kun vertasi siihen äänimaailmaan jonka Hornet tarjosi lentonäytöksessään
   
 11. muthafukka

  muthafukka 1st gear

  Koskue, vanhan tien varressa, huolto-aseman pihassa, pylvään nokassa on tai ainakin oli Vampire.
   
 12. rane58

  rane58 Double Gearhead

  Vampirehan on vaneria jos siitä tulee erillainen kaikupohja... :rotfl:
   
 13. Tumi

  Tumi 3rd gear

  :oops: Niin noh, minä olen tuohon OT:n kohtalainen osasyyllinen. Toisaalta, johan noissa WWII sotakoneissa on jo ehtineet lisätankitkin tyhjentyä ja kuskeille tullut eläkeikä vastaan, pakkohan niitten on ollut jo tulla taivaalta maahan tähän mennessä, laskeutumistapoja on vaan ollut monenlaisia..
   
 14. rane58

  rane58 Double Gearhead

  Otsikko on ihan hyvä. [​IMG] -Ressu taas..... :oops:
   
 15. muthafukka

  muthafukka 1st gear

  Burman Spitti-juttu taitaa olla sittenkin vain legendaa, valitettavasti.
   
 16. rane58

  rane58 Double Gearhead

 17. challenger500

  challenger500 Gearhead

 18. MrBubbles

  MrBubbles 1st gear

  Hetkinen, miksi mulle ei oo kukaan kertonu että täälä käsitellään tällästäkin aihetta? mikäänhän ei oo niin mielenkiintonen kun lentokone :odroll:
   
 19. M-ajuri

  M-ajuri 2nd gear

 20. saresks

  saresks Gearhead

  ^Olipa hurja nopeus ... potkurikoneella. Kysymys: jos tuollaisella lähestytään äänennopeutta, pitääkö potkurin kehänopeus rikkoa äänennopeus, eli onko kehänopeus aina suurempi kuin koneen nopeus?

  Tiedän, että purjeveneelläkin päästään tuulta nopeammin, onko tässä sama analogia eli kehänopeus on kuitenkin pienempi vs koneen nopeus?
   

Kerro tästä muillekin!