Sotakoneet taivaalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

  1. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Eikös se vaikeus ollut lähinnä nousussa ja laskussa, kun on kapea laskuteline, ja suurikokoinen potkuri, joka pyrki kokoajan kampeamaan konetta kyljelleen.

    Mutta tosiaan, kateeksi käy….
     
  2. max

    max Double Gearhead

    Jos sen virheen teki nousua aloittaessa,että avasi kaasun äkisti selälleen,niin olit senjälkeen matkustaja moottorin hyrrävoiman sekä potkurin yhteisvaikutuksesta,sivuperäsinhän ei pure vielä pienestä nopeudesta millä kompensoida em.ominaisuudet.

    Mersun kapea laskuteline on mielestäni vähän kaksipiippuinen juttu; muunmuassa ässät Juutilainen,Wind,Luukkanen jne. eivät tainneet koskaat valitella laskutelineestä.Oisko niin,että jotka eivät päässeet Mersun kanssa sinuiksi,haukkuivat juuri esim.laskutelinettä?

    Mersuja taisi Suomessa tuhoutua enemmän onnettomuuksissa,kuin vihollisen vaikutuksesta.
     
  3. ramman

    ramman Double Gearhead

    http://www.maailmapalaa.net/kirjat/kalu ... t-tulevat/
    Aiheeseen liittyvä kirja ja aika hemmetin mielenkiintoinenkin jos aihe kiinnostaa.
    Just alkukesästä tuon luin. Jotenkin oli aikaisemmin jäännyt lukematta vaikka on tullu noita sotalentokirjoja luettua aikamoinen läjä.
     
  4. ari vw

    ari vw Gearhead

    [​IMG]

    Vielä yks kohtuullinen kuva löyty lentokoneesta.

    Ja näitähän me mentiin katsomaan: ainut oikea toimiva tiikeri:[​IMG]

    ps.sori ot. mutta kestänette.
     
  5. Gottlieb

    Gottlieb 3rd gear

    Moottoripellitystä on mahdoton feikata, koska alkuperäisessä DB601/605 moottori on asennettu ylösalaisin sylinterien osoittaessa alaspäin ja Merlin taasen konstruoitu asennettavaksi kuten autossakin kannet ylöspäin. Em. johtuen alkuperäisessä potkurin akselilinjakin (alennusvaihteen jälkeen)on paljon alempana kuin espanjalaisissa. Tämä puolestaan mahdollisti tehokkaan aseistuksen potkurinavan läpi..

    DB-moottorisia lentäviä yksilöitä on jälleen ilmassa.
     
  6. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Ensimmäinen päivä Flying Legendsiä nähty, olihan näytös! Sää suosi koko päivän, ja show aloitettiin vaatimattomasti 11 Spitfiren voimin... Ei noita soundeja voi sanoin kuvata, ne on koettava!
     
  7. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  8. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Juu, on pikkusen erilainen soundi, tietty siksi kun on tähtimoottorilla eikä turbiinilla kuten esim. Huey. Lennossa varmaan roottorin ääni peittää moottorin aika tehokkaasti. Ihmeen vähän tuo savutti käynnistäessä, yleensä tähtimoottori pukkaa ihan miehekkäät savut startissa:

    https://www.youtube.com/watch?v=v3MBmS3APP0
     
  9. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Hyvä soundi! Hey ARI VV, kerro kun olit Brysselissä talon katolla kun Apachet lensi matalalla ohi millaiset soundit niistä lähti?
     
  10. ari vw

    ari vw Gearhead

    Nojoo...ei ihan brysselissä mutta Belgian rajan lähellä Beekse-bergenissä. kuin top-fuelit..ei ihan yhtä kovaa mutta koko ruhossa tuntui jytinä myös...
     
  11. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Spämmätään muutama kuva viikonlopun näytöksestä:

    Spittejä:
    [​IMG]

    Jenkkirautaa:
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    "Mersuja":
    [​IMG]

    B-17 "Sally B"
    [​IMG]

    Connie
    [​IMG]
     
  12. 66monaco

    66monaco Gearhead

    saakeli kyl tuonne vaan pitää päästä!
     
  13. 66monaco

    66monaco Gearhead

  14. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Yllättävän hyvin puhuu tyhjäkäynnillä, ohilennossa kuulee että pyttyjä on liian vähän... Hauskan näköinen lelu kyllä.

    Voin kyllä suositella käyntiä tuolla Duxfordissa, huima show. Oleksä Monaco nähny/kuullu joskus Warbirdien lentelyä livenä? 11 Spitfiren soundit on kyllä jotain semmosta että meinaa tulla lennokkiliimat housuun... :rotfl:
     
  15. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    ^ Upeeta saatana ja mitkä soundit! Aika läheltä veti voimalinjoja laskeutuessaan.
     
  16. MadMike

    MadMike Gearhead

    Briteissä lentelee melkeen joka motorsport tapahtuman yhteydessä Warbirdit taivaalla taukoviihteenä...suosittelen ko. Maata moottorihullulle, kelitkin on suomea paremmat, siellä on vaan kosteeta kun täällä 300 päivää märkää ja kylmää...
     
  17. 66monaco

    66monaco Gearhead

    en noin montaa kerralla, 2005 lappeenrannassa näin "old crow" p-51d mustangin...silloin jo oli liimat pöksyissä :D ja samalla reissulla näin paikallisen isomman kaupan pihassa invaderin laskeutuvan..oli hieno päivä!
     
  18. max

    max Double Gearhead

    "Utin Mersu" oli meillä duunissa vuosia sitten maalauksessa ja pienessä kosmeettisessa remontissa.

    Oli kiellettyä mennä ottamaan kylmiä tyyppejä,mutta en voinut vastustaa kiusausta.
    Todella ahdas ohjaamo,ja eteenpäin näkyvyys olematon.
     
  19. palotila

    palotila Gearhead

    Mihinkähän se Invader katosi Jämin ohjelmasta? Näin sen joskus 2003 Norjassa Notoddenissa ja kyllä jäi mieleen.
     
  20. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Joo, mä pääsin ottamaan aika paljon valokuvia Utin Mersusta kun se oli Vantaan Ilmailumuseossa näytillä, myös ohjaamosta ja moottoripeltejä vähän availtiin... On se ahdas, on varmaan lentäjiä harmittanut Brewsterin tilavan ohjaamon jälkeen.

    Jostain päin nettiä luin että pilotille tuli joku este... Harmi. Lisäksi Lawtonin suomi-Hurricane piti tulla paikalle mutta ei ehdi valmiiksi ajoissa :cry:

    Mä olen kans nähnyt Old Crow:n sekä A-26:n Lappeenrannassa, mutta se tais olla 90-luvun puolella... Varmaan samat koneet. Jämillä olis huomenna Spitfire esiintymässä :wink: Kyllä sun täytyy Duxfordiin lähteä, on se niin käsittämätön show. Arvaas nousiko karvat pystyyn lauantain näytöksessä kun Lancaster tuli täysin varoittamatta yleisön takapuolelta kentän yli... Huh.
     

Kerro tästä muillekin!