Sotakoneet taivaalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

  1. 66monaco

    66monaco Gearhead

  2. 66monaco

    66monaco Gearhead

  3. ramman

    ramman Double Gearhead

    Lappeenrannan ilmailunäytöksessä näin kans ton P51 Mustangin, helvettiläinen, että oli mageet saundit, karvat nous pysyyn kun se veti eka kerran kunnolla ylös siitä lentokentän päästä :eek: 8)
     
  4. 66monaco

    66monaco Gearhead

    todellakin! melkei tippa linssis oli siel :D

    ja juu se sillan alitus taitaa olla siit....magee kuitenkin :)
     
  5. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  6. 66monaco

    66monaco Gearhead

  7. 66monaco

    66monaco Gearhead

    on nää vaan niin mageit laitteita!!! joskus kyllä pakko päästä duxfordiin flying legens ilmailunäytöksee heinäkuun alussa!!
     
  8. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  9. 66monaco

    66monaco Gearhead

    juu todellakin pitää yrittää!
     
  10. CVY-55

    CVY-55 1st gear

    Töissä mäntämoottorikurssilla kertoili nyttemmin evp koelentäjä insevl Jyrki Laukkanen kokemuksestaan, kun Amerikan reissulla pääsi kerran lentämään -90 luvulla yksitysomisteista "entisöityä" P-51 Mustangia. Mies muisti hääpäivänsä, lastensa syntymäpäivät, ensilennot eri suihkukoneilla, ekan yliäänilennon jne mutta oli kuulemma Mustang-lento lentohommissa omaa luokkaansa.

    Meille kertoillessaan hän eli uudelleen Merlinin käynnistyksen, miten hän laittoi P-51:een virrat päälle jne.. ja sitten "Näin mie boosterilla sen ryypytin ja sitten tulille. Lapa pyörii ja kone käy, startti pois. Seokset kohalleen ja vähä kaasuvipuu taappäin. Siinä tuo kävi maatyhjäkäyntiä. Öljynlämmöt sopiviks, rullausluvat ja ilmaan". Oli tehnyt muistiraidan tapaus miehen kovalevylle.

    Tikkakosken museon toinen Mersu (MT) on käynnistetty kuulemma vedonluontoisesti "joskus 70-luvun alkupuolella". Oli sanottu museolla että toi nyt ei ainakaan käynnisty. Kone nurmikentälle, bensaa ja sähköä moottorille ja rohkea kaveri puikkoihin. Oli kuulemma ääntä ja savua liikkeellä kun Bf 109 sai itsensä käymään. H. Valtonen kertoili tapauksesta kun olimme käskettynä varusmiesporukalla 1989 auttamassa siirrettäessä museokoneita vanhasta uuteen museoon Tikkakoskella. Siinä lauantai vierähti nopeasti kun touhuamisen ohella kuunteli "intendentin" Valtosen kertomia tarinoita museon koneyksilöiden historiasta. Mies väitellyt kuulemma em Mersuista nyttemmin tohtoriksi.
     
  11. TeeJii

    TeeJii 1st gear

    Hassu juttu, mut ilmeisesti meistä osa on aikoinaan neuvolassa rokotettu bensalla. Nimittäin noi pakoäänet saa hillittömiä vilunpuistatuksia aikaan, eikä ne oo vastenmielisiä. Saman saa aikaan jytky V-2 siinä kuin Merlin tai vaikka Jumokin...
    Ihan turha selittää 90 prosentille kavereista. Se mikä tavan tallaajasta kuulostaa pahalta, saa mun punttini lepattamaan silkasta hurmiosta :rotfl:
     
  12. anglia67

    anglia67 3rd gear

    Näin se on.Musiikkia korville 8)
     
  13. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Ei siinä sanat riitä kuvailemaan Merlinin saundeja :D Itse päässyt nauttimaan Old Crow´n ylilennoista Powerissa kahtena vuonna.
     
  14. TeeJii

    TeeJii 1st gear

    Voin kuvitella. Kyllähän ääntä maailmaan mahtuu, mut joistain ei saa tarpeekseen :D
    Linkki: http://s297.photobucket.com/albums/mm23 ... ooDeet.flv

    Laatu on pokkarikamaa :wc: mut kuvitelkaa ittenne kuulaana suviehtoona tuohon...
     
  15. Larry

    Larry Double Gearhead

    Taitaa olla tällaisesta:
    http://www.imdb.com/title/tt0157239/

    Tässä pätkää Lancasterin kyydistä:
    http://www.youtube.com/watch?v=HIEg27PN ... re=related
    Oispa kokemus...

    Tuolla youtubessa on kyllä aika mahtavia pätkiä, ja paljon.

    Kerran on ittekin tullut nähtyä se ruosalaisten P-51 Tikkakoskella
    ilmailunäytöksessä.

    Ja Valtosesta vielä sen verran että on suomennellut noita
    sakemannilentäjien kirjoja, mm:
    http://www.koalakustannus.fi/kirjat/kir ... id_prd=116
     
  16. 66monaco

    66monaco Gearhead

    jep! ja vaik noin v2:setkin on tod. jees! mut tää topikki kyl kuuluu noille n.27 litrasille :D :D :D merlin ja allison rocks! kuin myös pratt&whitney ;) kumpa noita ois suomessa enemmän! mitäköhän mahtaa olla elokuun näytöksessä malmilla!? toivottavasti possuna potkureita!
     
  17. 66monaco

    66monaco Gearhead

    englantilainen 617 laivue oli kyllä varmaan mahtavin kaikista, todella tarkka ja kurillilen! Guy Gibson ym. kuvitelkaa itse lentävän 4 moottorisella lancasterilla muutamien metrien korkeudella veden pinnasta ja pudottavan "leipä kivi tynnyri" pommin juuri oikealla hetkellä...vihollisen todella kovan ilmatorjunnan tulittaessa...617 oli äijät!!
    tässä pieni memorial flight, from the dambusters....

    http://www.youtube.com/watch?v=m1OuyIe0 ... re=related

    ja lukekaa ihmeessa, jos löydätte, kirjan kyseisestä laivueesta! todella hyvä!, tehty muistaakseni 50-luvulla....
     
  18. Larry

    Larry Double Gearhead

  19. 66monaco

    66monaco Gearhead

    jep! mul o se kirja ! todella hyvä! ja myös tuo leffa vhs:sänä jossai kellaris( siis orkkis versio! :D)! pitää taas tonkia se jossai välis esiin!
     

Kerro tästä muillekin!