SPET Shootout!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja triniemi, 28.9.2012.

  1. triniemi

    triniemi Gearhead

    Tulipa tämmönen idea mieleen kun kattelin NHRA:n kisoista Traxxxas Top Fuel ja Funny Car shootouttia.
    Eli tämä olis tämmönen kilpailu SPET-kilpailun sisällä jo lauantaina, käydään samalla, kun ajetaan lajitteluja. Mutta headsuppina! Siis ensimmäinen maalissa voittaa jos ei ota varaslähtöä tai tee ratarikkoa.

    Yksi kierros normaalia lajittelua, jonka jälkeen kahdeksan nopeinta aikaa pääsee kaavioon. Toisella lajittelukierroksella ajetaan samalla shootoutin eka kierros, sportsman kaaviolla parit menis näin:

    1 vs 5
    4 vs 8
    2 vs 6
    3 vs 7

    Jos taas pro kaavio halutaan, niin siinä eka kierros menis näin:

    1 vs 8
    4 vs 5
    2 vs 7
    3 vs 6

    Ajetut shootout-eliminaattorilähdöt ovat siis samaan aikaan lajittelusuorituksia sunnuntain pudotuskaavioon. Pitäisi vain huolehtia, että lajittelun toisella kierroksella nämä neljä paria ajavat vastakkain. Selkein varmaan olisi, jos shootouttiin osallistuvat ajaisivat esimerkiksi ryhmän ensimmäisinä.

    Kolmannella lajittelukierroksilla pitäisi huolehtia shootoutin semiparit vastakkain ja neljännellä kierroksella finaalipari. Hiukan tulis ylimääräistä hommaa, mutta meiltä vois löytyä ehkä ryhmän sisältäkin yksi tai useampi auttamaan järjestelyissä, kaavion teossa, huolehtimaan parit lineuppiin oikein, tiedottamaan kuuluttamoa, nettiin vois laittaa kaaviot myös jne.

    Vapaaehtoisuuspohjalta tietysti tähän osallistuminen eli jos joku top 8 ajan ajaneista ei halua osallistua, pyydetään 9. nopein ajan ajanut mukaan, jos vieläkin on vajetta kaaviossa niin 10. nopeimman ajan ajanut jne.

    Tätä vois kokeilla heti Motoparkin SM-kisassa ja Nitrokisoissa tai finaaleissa vois tulla kovimmat kaaviot. Hiukan lisää hupia kuskeille ja yleisölle jo lauantaina! Kaavion voittaja vois saada vaikka jonku kiertopalkinnon ja tietysti mainetta ja kunniaa! Palkintojenjako lauantaina varikolla. Ja oikein kun ottais asiaksi, hommais tälle jonku sponsorin ja pienen rahapalkinnon voittajalle ja runner-upille.

    Kommetteja kiitos ja onko SPET ryhmän kuskeilla kiinnostusta? Tätä ideaahan voi soveltaa vapaasti myös esimerkiksi street bike luokkaan!
     
  2. Mopar

    Mopar Gearhead

    Re: Super Pro Shootout!

    Rauhotus ny vähä...
     
  3. Antti.K

    Antti.K Gearhead

    Re: Super Pro Shootout!

    Kaikki ideat joissa voi tienata ajamalla on hyviä.

    Täällä vaan tökkii nämä lajittelukierrokset useassa kisassa, sais olla kaikki kisat 3 päiväisiä.

    t,Antti
     
  4. triniemi

    triniemi Gearhead

    Re: Super Pro Shootout!

    Juu sillä ehdotinkin nimenomaan, et vaan 8 nopeinta pääsee kaavioon, kun sekin ottaa jo yhden lajittelukierroksen + 3 pudotuskierrosta. Kai useimmissa kisoissa kuitenkin se neljä rundia päästiin ajaan lajitteluita jos ei sade sotkenut?

    Ja kaikki tämä tietenkin sillä ehdolla, että kilpailun kulku ei saa hidastua yhtään. Esimerkiksi uusintalähtöjä ei tulla ottamaan missään tapauksessa, vaikka ajanotossa olisi selkeä virhe. Mahdolliset shootoutin soololähdöt ajetaan parilähtöinä sellaisen kilpailijan kanssa, joka ei osallistu shootoutiiin jne.
     
  5. Mopar

    Mopar Gearhead

    Re: Super Pro Shootout!

    ei oo kovin tasaväkistä kisaa headsuppina?
     
  6. triniemi

    triniemi Gearhead

    Re: Super Pro Shootout!

    Ei kai se sen epätasempaa oo ku Outlawis tai Streetissäkään, eikä asian oo tarkotus olla missään tapauksessa mitään turhan vakavaa. Ja kisathan ajetaan radalla eikä paperilla, kun aina kuitenkin kaikilla on jonkinlainen mahdollisuus päästä jatkoon.
     
  7. Jaska Betala

    Jaska Betala 2nd gear

    Re: Super Pro Shootout!

    No jopas jotakin voisit vaik aluks tulla mun kaveriks nitrokisoihin
    vähä maistelemaan miltä tuntuu järkätä autoja oikeeseen järjestykseen
    vaik ajetaan vaan kaks lajittelu rundia ja mä suurinpiirtein
    tiedän ketkä mahd jättää rundin väliin ja ketkä ajaa

    t jaffu
     
  8. triniemi

    triniemi Gearhead

    Re: Super Pro Shootout!

    Tottahan siitä tulis ylimääräistä häslinkiä esim. juuri lineuppiin menossa, sen takia juuri ehdotin, että meiltä pitäis tulla ryhmän sisältä kaveri tai muutama jelppaamaan asiassa. Ja jos ei ehdi ajoissa ryhmän alkuun, se on sama asia kun no show eli ei jatkoon.
     
  9. triniemi

    triniemi Gearhead

    Re: Super Pro Shootout!

    Tuo nimivalinta kaipaa kyllä hiukan hiomista, kun tarkoitus oli nimenomaan SPET ryhmän autoille tarkoitettu lisäkisa, Super Pro Shootoutin voi herkästi sekottaa Super Pro Street autoihin. Olisko se sitte SPET Shootout parempi? Saa ehdottaa jos tulee jotain mieleen.
     
  10. triniemi

    triniemi Gearhead

    No niin, muokkasin otsikon tähän ketjuun.

    Puhelin ollut kuumana tässä viime viikot ja vaikuttaisi siltä, että kiinnostusta on. Nopeimmasta päästä olen kuskeja soitellut läpi ja 10 kiinnostunutta ainakin, joten kai tässä voi alkaa kehdata jutella FHRA:n suuntaan. Ainakin palkintojenjakotilaisuudessa vois jutella ihan naamakkain johtiksen jäsenten kanssa ja muidenkin ketä tuolta nyt jotenkin tunnen.
     
  11. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mun mielestä ihan jees idea, kunhan ei sotke kilpailun kulkua. Eli itse hoidatte kaiken ylimääräisen, line-up järjestelyn, Putelle tai Jaffulle riittää että tulette omaan tahtiin.
    Lajitteluissahan ei muutenkaan oo sportsmanien kanssa mitään väliä miten tai missä järjestyksessä ajetaan.

    Palkinnoks joku snadi pytty kauden päätteeks. Kun pitää sen huumoriin pohjautuvana niin tuskin ketään haittaa.
    On stokkiukot ja akat joskus myös skabanneet vastaavasti, jos oikein muistan.
     
  12. triniemi

    triniemi Gearhead

    Joo Ubaakin tossa konsultoin kun muistin, että ovat ajaneet näitä S&SS luokkakisoja joskus.

    Ihan ekana pitää tosiaan pitää huoli siitä, ettei hidasteta lajittelun kulkua kenenkään osalta yhtään. Toiseksi tärkein juttu on mun mielestä tiedotus, että tornissa osataan hehkuttaa oikeita asioita yleisölle.
     
  13. Putte

    Putte 1st gear

    S/SS on ajanut useana vuonna finaalikisassa luokkakisan lajittelun yhteydessä eli kerran vuoteen, jolloin se ei ole vaikuttanut lajitteluun kuin kahdella kierroksella, sillä suurimmassa osassa luokkia on vain yksi tai kaksi kuskia. Tuolloin Luppe on hoitanut mulle listan, missä järjestyksessä tulevat ja sen mukaan on menty. Autoja ei ole erikseen haettu tuon luokkakisan mukaan, vaan ne jotka siinä ovat, tietävät tulla ensimmäisten joukossa line upiin. Toi on ihan OK kerran vuodessa, eikä ne NHRA:ssa sen useammin noita järjestä.
     

Kerro tästä muillekin!