Spet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Mopar, 14.12.2007.

  1. Jza

    Jza Double Gearhead

    Samaa mieltä, mutta tolta se minusta näyttäs. Hinnat on kyllä tosi kovia, varsinkin tämmöiselle normikuolevaiselle joka on lähdössä hommaa opettelemaan, eikä ole autolle tuhatta sponsoria realistista saada ennen kuin on jotain näyttöä että se edes liikkuu eteenpäin.

    Kumma ettei kukaan asiasta päättänyt ole vielä kommentoinut mitään :-?
     
  2. luppes

    luppes 1st gear

    No muistaakos kukaan mistä tämä alkoi? SPET ja muut ET ryhmät päätettiin ottaa mukaan vuona 2006, silloin syyskokouksessa oli
    selkeesti tiedossa etta SPET on yksi drag ryhmä ja saanee SM arvon näytettyään että ryhmässä riittävästi kilpailijoita. silloin myös ilmoitettin että ryhmän ilmoittautumismaksu on sama kuin muilla SM ryhmillä.
    Mikko Niemi ansiokkaasti ehdotti että ryhmä olisi tämän ensimmäisen vuoden (2007) tutustumisryhmä ja ehdotti että ilmoittautumismaksu olisi näin ensimmäisenä vuotena street ryhmien tasolla eli 200 e, tähän johtokunta suostui, jos joku on eri mieltä tästä niin varmaankin kommentoi. No kuten arvata saattoi niin saavutetuista eduista
    pitää pitää kiinni ja asia sai tällaisen käänteen ja syytös kohdistui nyt jälleen FHRA:n johtokuntaan kun johtokunta on tehnyt päätöksen SPET ilmoittautumis maksun nostosta sille tasolle mikä alunperin oli kaavailtu, nyt kun kilpailijat olisivat asian tämän ajoissa muistaneet olisivat he varmaan ehdottanut että ilmoittautumismaksuun toivotaan vielä jatkoa hinnan suhteen, tosin ei se vieläkään ole mahdotonta, mutta kiire on sillä huomenna ( 17.12 ) on johtis jossa asiaa vielä uudestaan varmaankin käsitellään.
    Kauden 2008 ilmottautumismaksuja ei olla vielä mielestäni päätetty, joku tosin on todennut että ne ei muutu ja onhan jotakin muutoksia luvassa, ainakin vuosikokouksessa on esitetty jopa helpotuksia jos ryhmä ei ole ns. TV ryhmä.
    Vielä tuosta tutustumis ryhmästä sen verran että tuskin kukaan rakentaa putkirunkoista kilpuria tiettyyn ryhmään vain tutustuakseen lajiin.

    Nämä ovat sitten minun mielipiteitäni, Martti Luoso.
     
  3. triniemi

    triniemi Gearhead

    Hyvä Martti, pidäthän huolen, että asia tulee varmasti esille huomisessa kokouksessa? Tarvitseeko laittaa vielä sähköpostia vai meneekö keskustelupalstan kautta perille? Kuljettajien mielipide kilparyhmästä huolimatta on lähes liikuttavan yksimielinen. Monia vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseksi on esitetty.
     
  4. luppes

    luppes 1st gear

    Kyllä mä toivoisin että asia tulis esim e-maililla FHRA:n toimistolle (fhra@fhra.fi) ja asian esittäis joku johtokunnan ulkopuolinen.

    - Luppe -
     
  5. triniemi

    triniemi Gearhead

    Ok, laitan vielä tänään sähköpostia.
     
  6. triniemi

    triniemi Gearhead

    No niin, tällaisen sähköpostin lähetän tässä vielä illalla, niin saa johtokunta käsitellä asian huomenna. Kommetoikaa vielä!

     
  7. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Ehkä pitäisi yleisemminkin miettiä ja tiedottaa siitä, miltä pohjalta tätä kilpatoimintaa tän kaltasissa luokissa käydään. En tiedä kuvitteleeko joku, että tää olis jotenkin kukoistavaa liiketoimintaa kisata drag racingia? Onks tässä koko maassa ylipäätään yhtään ihmistä, joka kattaa edes tiiminsä kulut ponspreilla,vai mitä ne on, saati, sitten, että sais kilvanajotoiminnasta toimeentulonsa? En mä tiedä, mutta musta tuntuu siltä, että tää olis kenties useemmankin keskustelukerran paikka, ns huuhaakenttä ja johtis tuntuu liikkuvan eri korkeuksissa? Pari vuotta sitten oli tollanen kilpailijapalaveri, oliskohan syytä järjestää sellane, tai pari- kolmekin, tossa talven mittaa? Vai pitääks ruveta lakkoilee, ehkei meitä tosiaan tarvitakaan? Henk kohtanen mielipide; mun mielestä tällä menolla ajat lähenee, jolloin sienimetsä nousee kunniaan niin epä- kuin virallisemminkin.
     
  8. triniemi

    triniemi Gearhead

    Niin onko se kokous huomenna 16.12. vai maanantaina 17.12.?
     
  9. panhead

    panhead 1st gear

    Kannatan Mikon ehdotusta,mulle sama mitä ikkunassa lukee,mutta näillä etuisuuksilla toi 100 e on oikee ilmoittautumis maksu.Ja niinkuin Mikko totes SPET on jo nyt tuottanut uusia kilpailijoita lajiin.Kilpailija palaveri olis myös hyvä järjestää,sen verran tässä on taas negatiivisia juttuja tullut.Ja vähän vois avautua etukäteen mihin homma on menossa.Jos noi hinnat on pakko hilaa tappiin,niin tehkää edes se v.2009 että olis enempi aikaa kehitellä siirtoja muihin luokkiin.Nyt tällä aikataululla on vaikee tehdä mitään.Jos nouset SPETistä esim OL ryhmään vaatii se aika rajuja muutoksia kilpuriin,ei onnistu ainakaan itteltä 5 kk.Noilla kaavailluilla hinnoilla ja nykyisellä kilpurilla ei jää vaihtoehtoja muuta kuin West coast cup ja satunnaisia kisoja ruotsissa.
     
  10. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Olisko mitään järkee kerätä listaa ihmisistä, jotka ajaa SPETtiä ens kaudella? Eli lista missä on tiimit jotka 1) varmasti ajaa SPETtiä kaavaillulla hinnalla, 2)ajaa PETtiä, mut ajais SPETtiä jos hinta olis sama, 3) ajais SPETtiä, mutta tolla hinnalla ei sitten aja kumpaakaan? Tai tohon tyyliin, niin sais kalkulaattorillekin jotain ainesta? Ryhmän puuhamiehet varmaan sais tosta kerättyä jonkun luvun vaikka puhelimitse, jos ei täällä tiedossa olevat tiimit pyöri/kehtaa ilmaista? Toistaseks ainoa päättäjä joka on asiaa kommentoinut millään lailla on ollut Luppe, missä on loppujen kommentit? Pikaisella googlettamisella en löytänyt mitään listaa, mutta kenties siellä hallituksessa joku muukin kuin Luppe on?
     
  11. triniemi

    triniemi Gearhead

    Tästä kun ei kuulunut mitään niin mailasin tuon viimeisen version fhra@fhra.fi ja laitoin siihen mailiin vielä että, saisinko kuittauksen onko asia mennyt johtokunnalle tiedoksi.
     
  12. panhead

    panhead 1st gear

    Olis järkee ja hyötyy.Voin aloittaa omasta puolesta.En tule noilla hinnoilla ajamaan SPETissä ja auto ei mahdu nykyiseen PETiin.Jos kallistuu suuntaus länsirannikolle ja jotain satunnaisia kisoja ehkä FHRAn kisoissa OL ryhmässä.Tosi iso toive et järki voittaa ja kuvio jatkuis samoilla hinnoilla tulevan kesän vähintään.Veikkaan et sillä saatais pari kuskia lisää fhran puolelle.
    t. SPET 1610 Juha Räikkönen
     
  13. latari

    latari Gearhead

    Minäkin ajaisin mieluiten SPETissä mut toi hinnan korotus varmaankin karkoittaa suurinman osan kuljettajista muihin ryhmiin. Mulle ainoaksi vaihtoehdoksi jää varmaankin PET ryhmä. Toivottavasti sais vielä ton hinnan sais alennettua et saatais porukkaa ryhmään.
    SPET 1620
     
  14. triniemi

    triniemi Gearhead

    Mulla sama juttu, SPET olisi ykkösvaihtoehto, mutta ei siellä tekisi mieli ajaa 2-3 auton kanssa kilpaa ja se tulee olemaan totuus 260€ hinnalla. Vaihtoehtona ajaa satunnaisesti jossain muussa FHRA:n kilparyhmässä ja WCSC:n ET-bracket ehkä tällä hetkellä se kiinnostavin varasuunnitelma.
     
  15. Mopar

    Mopar Gearhead

    Olin suunnitellut ajavani SPETtiä ensi kauden. Yksi syy siihen oli juuri tuo halvempi kilpailumaksu, mutta tähän nykyiseen hintaan en kyllä aja. Ehkä sitten vaihtoehdoksi jää muutama WCS kisa omaksi iloksi ja muiden kiusaksi.
    SG450/SPET1973
     
  16. Putte

    Putte 1st gear

    Eipä sieltä vanhaltakaan keskusteluoalstalta asioita poimittu johtokunnan kokouksiin. Keskustelupalsta on aina keskustelupalsta, mutta jos jonkun asian haluaa johtokunnan käsittelyyn, se pitää hoitaa sinne virallista tietä, luulisi sivistyneiden ihmisten tämän tietävän ja ymmärtävän. Torikokoukset on sitten erikseen, mutta ne hervemmin johtavat muuhun kuin avoimeen yhteen ääneen huuteluun.
     
  17. Putte

    Putte 1st gear

    Tuskin kovin suurta muutosta johtokuntaan ainakaan spet kuskien toimesta olisi tullut, sillä eihän teitä hirveesti paikalla edes näkynyt.
     
  18. Putte

    Putte 1st gear

    Ei se tullut puskista. Kun spetille päätettiin tutustumiskaudeksi halvempi ilmoittautumishinta, kaikkien piti kyllä tietää, että se nousee seuraavaksi kaudeksi eli ei ainakaan asioita seuraaville voinut olla yllätys.
     
  19. Putte

    Putte 1st gear

    Johtokunta ei asiaa käsittele viikonloppuna, mutta kannattaa pistää ehdotusta kiireesti, sillä käsittääkseni jojhtokunnalla on kokous maanantai-iltana. Eli toimi heti, jos haluat asian nopeaan käsittelyyn.
     
  20. Putte

    Putte 1st gear

    Eipä niitä sinun lupaamiasi englantilaisia näkynyt viime vuonnakaan spetissä. Tuskin tulevaisuudessakaan, paitsi jos niille maksettaisiin myös matkat ja ylöspito. Kyllä se ilmoittautumismaksu kuitenkin on pieni osa kokonaisuutta kilpailijoille, mutta varsin tärkeä kilpailun järjestäjälle. Spetin kalusto ei nykyisellään enää todellakaan vastaa lajin tutustumisryhmää ja se ensimmäisen vuoden tarjous oli ensimmäisen vuoden tutustumistarjous ja nyt palattiin normaalitasoon. Ei pitänyt tulla yllätyksenä sinullekaan.
     

Kerro tästä muillekin!