Startti ei mene hampaille

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Tiplu, 5.3.2019.

  1. Tiplu

    Tiplu 1st gear

    Furyn startti ei aina mene hampaille vaan jää rääkymään kehää vasten,mistä lähtisi vikaa etsimään:eek:isko loogisinta että startti vaatii huomiota vai voiko jokin muu, esim. virtapuolen juttu aiheuttaa moisia ongelmia.Huono akku? Virtalukon pohja? Viime kesänä ei ongelmaa vielä ollut,tullut nyt talven aikana kun ei ole käytetty.
     
  2. Khalle

    Khalle 1st gear

    Vastaava tapaus oli hetki sitten, ja akun jännite oli liian alhainen.
     
  3. -tl-

    -tl- Gearhead

    Rikkinäinen bendixi aiheuttaa aivan samanlaisen äänen, eli joskus pyörittää ja joskus rääkäsee.
     
    sdfsd tykkää tästä.
  4. Tiplu

    Tiplu 1st gear

    Potilas on nyt pöydällä,tutkitaan huomenna lisää.
     
  5. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Se on se jännite sitte mitattu mikä startille menee ku on jo irrotettu? Sen bendixin voi testata niin jossei ole testipenkkiä että laittaa ruuvipenkkiin kiinni ja isoilla putkitongeilla yrittää kääntää hammastuksesta antasko kuulakytkin myöten. Toiseen suuntaanhan menee mutta toiseen ei pitäs. Irrotuksen tää vaatii tietenkin.

    Sen voi muutenkin vaikka akusta apuvirtakaapelilla päävirtanapaan kytkemällä ja siitä vaikka meisselillä tökkäämällä herätinliittimeen kokeilla että lyökö päälle ja pyörittääkö hyvin. Sellanen oikeestaan pamaus kun päälle solkku lyö ja heilahtaa koko vehje kun lähtee pyörimään.

    Joskus hammaskehä kuluu niin että ei lyö perille ja jää pyöriin ns. huulille purseiden takia ja voi rohista. Sitte luukku auki tai startin reiästä vingulla hampaiden välit varovasti auki ja seevaustakin voi yrittää tehdä. Taikka vetolevyn vaihto. Manuaalissa jos on kyseessä ni vauhtipyörissä irtokehät ainakin ennen usein oli ja sen voi kääntää ympäri. Jos ei ole irtokehää ni vauhtipyörän vaihto. Kulunut kehä kuluttaa bendixin pään taas kohta uudestaan että oikotietä ei ole.

    Tämmösiä tuli ei päälle menevästä/ääntävästä bendixistä taikka konetta pyörittämättömästä startista noin ens alkuun miäleen.
     
  6. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Aikoinaan Fairlane rupes tekee tota. Välillä lähti ekalla, mutta välillä joutui yrittämään useamman kerran. pahin oli, kun pizzeriasta hain pizzan, ja siinä pihassa puoli tuntia yritin käymään. Aina vaan viiuuu, eikä ottanut startille.
    Siinä vaiheessa mä olin kuumempi, kun se pizza.
     
    Muokattu: 6.3.2019
  7. Tiplu

    Tiplu 1st gear

    Jep,hyvin toimi ja päälle löi pöydällä koitetuna.Hammaskehää ei vielä tutkittu (automaatti), ainoa silmiin osunut ongelma on kovettuneet/kuivat rasvat. Bendixin pitävyys vielä koittamatta.
     
  8. Tiplu

    Tiplu 1st gear

    Hammaskehä hyvä,bendix pitää. Mutta putsaus ja rasvaus ei poistanut ongelmaa:eek:
     
  9. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Ja akussa on potkua....

    Ja solkussa puhtaat kontaktit.
     
  10. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Oliko hammaskehä hyvä koko matkalta? Eli pyöritetty kehältä niin että näkyy koko kierros kun 4-tahti moottorissa se kuluu pääsääntöisesti kahdesta kohdasta kehän mitalla enemmälti. Siksi sitä irtokehää voi lämmittää ja kiertää sen 90 astetta jonka jälkeen se kutistuu ja puristusliitos pitää paikoillaan. Tosin usein heftataan varuiksi hitsuukoneella. Taikka sitte se kääntö mitä ite tehny.
     
  11. -tl-

    -tl- Gearhead

    Sitä bendix vikaa ei välttämättä huomaa irrallaan pyöritellessä, saattaa tuntua hyvältä ja että pitää vaikka onkin rikki, siellä paikallaan ollessaan on kuitenkin startatesa vähän suuremmat voimat mitä käsissä/ ruuvipenkissä saa aikaiseksi.
     
  12. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Penkissä se pitäskin testata se bendix mutta oppi-isä näytti että kun on ruustuukissa kiinni ja vajaan metrin putkareilla ottaa kiinni raavas mies ja vääntää ni kyllä siihen jonkun kuorman saa aikaseks. Yleensä jos kestää sen ni ei luista.
     
  13. Tiplu

    Tiplu 1st gear

    Katselin Rockautosta startteja, käsittämättömän halpoja, ei paljon kannata jumpata ton vanhan kanssa. Onko kokemuksia Rokkiauton startista?
     

Kerro tästä muillekin!