Starttimoottori..Mites se nyt pitäis

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja El kamina, 14.2.2018.

  1. El kamina

    El kamina 3rd gear

    Nyt...ihan kuutamolla.

    Pitääkös startin rattaan ottaa kiinni kun pyörittää käsin. Vapaaseen suuntaan varmaan vapaa. Mutta kun minulla ''uusi'' tarvike. Toiseen pyörii kevyesti ja toiseen tahmeesti. Mutta ei ota kiinni.

    Muuta vikaa tossa epäilly kun tuo lähes uusi...mutta menöökö MUKA noin, jotta vapaasti molempiin suuntiin? TOTTA tuon kiinni pitää ottaa?

    Ukrainassa duunattu Bosch on ja käytiksen pirusta...
     
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Pyöriä vapaasti kun solenoidi ei ole päällä eli kun startti ei ole starttausasennossa?
     
  3. El kamina

    El kamina 3rd gear

    OK! Mites kun on purettuna ja työntää eteen... starttaus asentoon...vieläkö pyörii vapaasti tai tässä tapauksessa tahmeasti!
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Jos se vapaasti ilman mitään tuntoa sillon pyörii niin jotain on pielessä. Pitäs tuntua sähkömoottorin vastustus sillon kyllä.
     
  5. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Siinä vapaakytkimessa kankeat vaseliinit > jää lukitus rullat jumiin eikä ota kiinni. sen saa usein purettua vaikka ei ole purettavaksi tehty, putsaa ja laittaa vaikka automaattiölppää voiteeksi....
     
  6. f34

    f34 Double Gearhead

    Riippuu siitä minkä vehkeen startti Jossain on myös hitausmomenttiin perustuva bendix.
    Mutta solenoidi mallissa veto päällä pitäisi tuntua sähkömoottorin vastustus
     
  7. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Tämä "uusi" tarvike startti voi olla ihan kunnossa. Startatessa bendixi "lukittuu" kun saa vähän jenkaa. Kokeilemalla selviää.
     
  8. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    En ota kantaa onko kyseinen toimiva vai ei, mutta kerran tullut vastaan moinen. Toiseen suuntaan pyörii vapaasti ja toiseen tahmeasti

    Pyöritti tulpatonta konetta laiskasti ja tulpallista vaan kiljui

    Bendix vaihtoon ja auto käyntiin
     

Kerro tästä muillekin!