Suburban PCM ongelma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Cylinder6, 17.1.2016.

 1. Cylinder6

  Cylinder6 1st gear

  Terse..

  Auton käynnissä oli ongelmia pitkin kesää, ja pcm sieltä päällimmäiseksi tuli mieleen, vain erittäin kuuminä päivinä ajaminen / auton pitkään paikallaan käyttäminen aiheutti sammumisen kuin avainta kääntämällä. Nyt kun uuden palikan sai paikalleen ilmeni seuraavat ongelmat;

  -Ses syttyy +1500rpm ja sammuu sen alapuolella
  -Auto nykii +2000rpm kiihdytyksissä eikä meinaa jaksaa mennä
  -Vakkari ei toimi kuin pienen hetken

  Vanha pcm on stanadyne, toimii siis kylmillään ja sillä kokeiltu ajaa, ei vastaavia ongelmia.

  Uusi on Dorman, tämä aiheuttaa päänvaivaa.

  Stanadynessä kiinni #4 resistori, Dormanissa #6.

  Onko nyt "uusi" rikki vai ei käypä autoon?

  Niin, autona siis 6,5 turboriisseli

  Vikakoodit luettu hyppyjohdolla, 29- Glow plug relay fault
   
 2. Rolleri

  Rolleri 1st gear

  Muistaakseni toi Dorman on kiinalainen joten vika taitaa olla siinä. DTechin tuote taitaa olla laadukkain joten suosittelen hommaamaan sellasen. Täälläkin nimellä kojo kirjoitteleva Kojopower Oy myy ainakin niitä ja samalla saat varmasti neuvoja puhelimessa ilman että pitää soittaa johonkin maksulliseen palvelunumeroon.
   
 3. Cylinder6

  Cylinder6 1st gear

  Joo kiitos vain, samaa mieltä olivat US-Centterilläkin että mykkä laatikko mahtaa olla, ja niinhän sitä vaihtoon laitettiin ja pikku lisärahalla sain sen Dtechin tilalle. Muistipa itsekkin haukkua täysin sudeksi koko roskan ja kummmasteli miksi näitä edes tilataan.

  Noh, SES vilkuttelu hävis ainakin paikallaan kierrättämällä, mutta pidemmälle en päässyt testaamaan kun taas sammua tupsahti pihasta peruutellessa. Ilmaamaan ja kohta koettamaan uudelleen, sama homma. Välillä kuuluu että siirtopumppu naputtaa ja välillä ei. Onko nyt sitten se öljynpaineanturi seuraava vaihe? Sijaintia kaipaisin..
   
 4. käkkyläjuntti

  käkkyläjuntti Gearhead

  Mie jättäsin sen öp-anturin omaan arvoonsa ja vetäisin vaan virran pumpulle virtalukolla ohjattuna.
  Onpahan yks hajoamispaikka vähemmän.
   
 5. Cylinder6

  Cylinder6 1st gear

  Ei huono vaihtoehto tuokaan.
   
 6. palontie

  palontie Double Gearhead

  Joo suorat sähköt siirtopumpulle,ja saattaa sekin hajota.
   
 7. Caideman

  Caideman 1st gear

  Älkää nyt neuvoko pilaamaan täysin toimivaa pumpun ohjausta! ÖP-anturi on imusarjan alla... vaihtoon vaan, vaikka onkin vähän vaivaa. Noita kyläseppä-Callaghanien omia sähkövirityksiä on melko mukava aina ihmetellä, kun näitä kulkineita joutuu työkseen korjaamaan. Liian monessa subbessa on viritelty tuollainen suora virta pumpulle, kun ei olla viitsitty laittaa uutta öp-anturia.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 8. jar

  jar Gearhead

  Tohon on parempi korjaus, mikä olisi se, että tuodaan releen kautta virta siirtopumpulle. (eli relettä ohjaa se öp-anturi) Ja samaa relettä voi ohjata hehkujen ohjauksesta, niin saa jo vähän aineita starttia varten. Itsellä on öljynpaineanturi hyllyssä ja edelleen suora virta edellisen kyläsepän jäljiltä.

  Jospa ton kattois seuraavaksi :soosoo:

  Ihmettelin vähän mikä on PCM, kun sitä en oo vielä Suburbaniin vaihtanu.

  Eli termit taitaa mennä tähän suuntaan:

  PMD = Pump mounted driver / FSD =Fuel supply driver, eli se matolaatikko, joka on alunperin ruiskupumpun kyljessä. Ja jonka johdossa on se resistori. (Oman kokemuksen mukaan ihan sama onko #4 vai #9 jos ei oikeata lastua)

  ECM = Engine Control Module eli varsinainen compuutteri, johon se Kojon lastu sitten kuuluu :poff:
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 9. Cylinder6

  Cylinder6 1st gear


  :D Näille tuntuu olevan monia nimityksiä, mutta itse olen käyttänyt (ja tuttavapiiri näissä vehkeissä) PCM = Pump Control Module, eli juurikin se matolaatikko, joka alunpitäen on pumpun kyljessä kiinni ja kuumana oireilee. Mutta uusi öp-anturi on tilattu illalla kojolta, vaihdellaan se ja ihmetellään lisää. :odroll:
   
 10. käkkyläjuntti

  käkkyläjuntti Gearhead

  Kukin tavallaan. Miulla ohjaa virtalukko relettä josta virta pa-pumpulle menee. Tuon etuna on muin mielestä se ettei tarvii jännätä sitä öp-anturin hajoamista, pa-linjan imuvuodon kuulee herkemmin kun ei se sepelimylly korsku samaan aikaan niin erottuu pumpun naputus ja ilmaaminenkin onnistuu näppärästi.

  Tiedän pari tapausta näiltä kyliltä kun tuon täysin toimivan pa-pumpun ohjauksen jäljiltä on vaihdettu syöttöpumppu. Eli pa-pumppu on lakannu toimimasta ja se syöttöpumppuhan jaksaa kuitenkin jonkinverran imeä sitä ainetta ennenkuin hajoaa....
   
 11. palontie

  palontie Double Gearhead

  Samalla tavalla mulla virrat,ja samasta syystä.
   
 12. Cylinder6

  Cylinder6 1st gear

  Asiasta kenkälaatikkoon, minkähänmoisella virtauksella pitäisi aineen tulla tuolta läpi? Meinaan kun suodattimen hatun otin vek ja syötin hyppyvirtaa pumpulle niin ei paljon kahvinkeittimen tiputusta nopeampaa virtausta ollut? Sama homma tuolla T-haarassa, ihan onnetonta noroa antaa läpi.. Siltikkin iloinen naputus kuuluu rungolta.
   
 13. Sierra96

  Sierra96 2nd gear

  Ite releytin pumpun kanssa. ei tuu ongelmii ainakaan öp anturin kanssa.

  Eikös sieltä pitäis auton käynnissä ollessa tulla n. 0.5 litraa minuutissa? Vai muistanko väärin?
   
 14. Cylinder6

  Cylinder6 1st gear

  sen tiiän että kaikki on ok, jos auto käy ja T-hanan aukaisun jälkeen polttoainetta virtaa ja kone ei sammu. Vaan ei tämä hyvältä näytä
   
 15. Cylinder6

  Cylinder6 1st gear

  Miten releytät pumpun? Nyt jotakin ohjeita tähän niin pääsen liikkeelle, alkaa hermo mennä tuon kanssa. Vaikka edes sen aikaa toimii että tulee uusi anturi ja saa auton sulamaan jonnekkin lämpimään.
   
 16. palontie

  palontie Double Gearhead

  Annoitko käydä pitkään hanan ollessa auki?Pitäisi ainakin minuutin verran muistaakseni hanan olla auki koneen käydessä.
   
 17. Cylinder6

  Cylinder6 1st gear

  Vaihe vaiheelta:

  öp-anturin ohitus - suodattimen ilmaus - T-haarasta ilmaus - ohitus pois - auto käyntiin - 30sec eikä polttoainetta tule haaralta pisaraakaan - auto sammuu - taas ilmaa suodattimessa.
   
 18. kojo

  kojo Gearhead

  Ainakin jos tohon nazisiwan kahvinkeittimeen vertaa niin soppaa pitäs tulle niin *itukseen...
  Kuulostaa että se pumppu on väsyny tai tankin sihtikin vielä tukossa kaiken muun pahan lisäks.
  (se anturi muuten on jo postissa)
   
 19. Cylinder6

  Cylinder6 1st gear

  Joo, sain seurantakoodin, kiitokset siitä. Perkele kun vasta vaihdettu siirtopumppu, ei oo 30km ajettu, vaan tulee noita "uusia" osia jo valmiiks rikkonaisenakin.

  Eipä tässä jää vaihtoehdoiks kuin puottaa tankki alas (vasta viimeks kun hyris hyvästi niin tankkasin täyteen nesteeltä) liekkö tämä nesteen talvilaatu sellasta ettei kestä elohopean putoamista -30 enempää..
   
 20. Cylinder6

  Cylinder6 1st gear

  Testailin tuossa vaihetta seuraavaa, siirtopumpun edestä linja irti sekä letkun pätkä tilalle -> pulloon. Näyttäs siltä ettei pumppu jaksa imeä tankilta evästä, satunnaisia pisaroita.. Nyt vielä koetettava pullosta suodattimelle, jaksaako sinne työntää. Jos ei, pumppu rikki, jos jaksaa, tankin päässä luultavasti tukoksia..
   

Kerro tästä muillekin!