Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. fire

    fire Gearhead

  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kuopion lähellä kurkimäessä,aseman viereisessä pihassa seisoo renault 4cv,eli ryppypeppu,volvo amazon sport-61,pari saab 96,mini ja kaksi duetti volvoa,piha on asumaton enkä tiedä kenenkä autot ovat mutta ovat olleet noilla sijoillaan jo kohta 10 vuotta,sitten vehmersalmella seisoo tallissa chevrolet malibu 65, hilemaalauksella oleva,ford vedette,takapää rutussa ja moottori uupuu ja mercury parkline -66,näidenkään autojen omistajista ei ole tarkempaa tietoa,piha oli aikoinaan asumaton ja nyt asuttu.
     
  3. MR. Fabulous

    MR. Fabulous 1st gear

    Voisiko siitä Mercury Park Lanesta saada tarkempia tietoja vaikka yksityisviestinä?
    Auto kiinnostaisi kovasti varsinkin jos mallia Breezeway eli "iso Anglia"
     
  4. -TH-

    -TH- Gearhead

    ei muuten seiso se renu enää siellä...se on nyt minulla. Tunnen omistajan erittäin hyvin.
    ja tönö ei ole asumaton,vaikka onkin melko rähjäisen oloinen,eli ominlupineen ei ehkä kannata siellä tallustella.
    ja romujen omistajan tuntien, niitä on turha kysellä sillä ne ei ole myynnissä.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: -TH- 2004-03-01 14:41 ]</font>
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eiköös Rantatien varressa vielä sisut,triumpit,taunukset y.m.s ole. autot ovat tampereella 60-luvulla vaikuttaneen autotalo pekka mäkisen peruja.nykyään siellä taitaaisäntänä touhuta pekka mäkisen poika
     
  6. Polara

    Polara Gearhead

    Missäpäin vehmersalmee se malibu on? Ja onko tarkempia tietoja siitä omistajasta tai jotain muuta oleellista?? Saattas kiinnostaakin semmonen, tai vois vaikka huvikseen käydä ajelemassa ja kahtomassa sitä!
     
  7. nickke

    nickke 1st gear

    porissa näytti seisovan tollane 63 tolppa rämbylä jostain omakotitalon pihasta ladon vierestä ku siitä ohitte ajelin.
     
  8. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    Tässä muistui mieleen taas muutama "löytö" mitä olen itse nähnyt...

    Volvo Amazon 1970. 24 vuotta samalla omistajalla ja odottaa entisöintiä. Landrover 197? joku alkupuolen kulkine kuitenkin ja pirun vähän ajettu.

    Sitten erään mobilistin tallista bongattua. Vedette, Ryppypeppu renu, joitakin museo kuorkkeja ja joku -55 neliovi desoto. Soto oli yhtenä vappuna liikenteessäkin, mutta sen jälkeen en ole sitä tienpäällä nähnyt. Väriltään tumman sininen. Näytti kohtalaisen täydelliseltä, mutta joitakin tekstejä puuttui.

    Juankoskelaisen kuljetusfirman tallin päädyssä oli joskus 90-luvun puolivälin/lopun tietämissä joku challengeri tai cuda...olisiko ollut jonkun kuskin kulkine..
    Väriltään metallihohto punainen. Muistaako/tietääkö joku tästä enemmän?

    Sitten näitä ns. tuhottuja ja jo paalattuja aivan viime vuosilta. 60-luvun alun mosse ja kupla vm. 1957, kun sain tietää autoista niistä ei ollut oikeastaan mitään käyttökelpoista tähteenä kuplan konepellin meinasin pelastaa mutta sekin oli vääntynyt piloille( siirretty kaivurilla paikasta a paikkaan b)

    Sitten tiedossa olisi sämpylä warre. koriltaan ehjähkö, kaikki lasit ehjänä. viety 15 vuotta sitten ajamalla hajottamolle. Pohja on kuulemma aivan mätä. Olisi myynyt 100€. mutta kuljetusmatkaa olisi kertynyt savoon noin 400 km joten levätköön lapissa.
     
  9. wayne

    wayne 1st gear

    Kuhmossa on hukkajärventien varressa 30-lukulainen lava ford lättäpää koneella. Kertoman mukaan auto on seissyt siellä samassa paikassa ainakin 50 vuotta, huom ympärille on kasvanut hirvittäviä petäjiä joten moottorisahaa suosittelen jos joku sen sieltä itselleen osiksi haluaa
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Hämeessä sijaitsee erään talon navetan vintillä vuoden '37 tai '38 Buick Roadmaster.Tietojeni mukaan, jonkun tehtaan entinen edustusauto.

    Kyseinen auto oli liikenteessä viimeksi viisikymmentäluvun tietämillä, kunnes sittemmin harmillisen tapaturman vuoksi poistettiin liikenteestä. Tämä tapaturma oli perimätiedon mukaan sellainen, että auto ajettiin pahasti kiveen, jolloin ilmeisesti raidetanko vääntyi oikealta puolelta jolloin rengas jäi vinksalleen. Auto seisoi parikymmentä vuotta taivasalla jonka jälkeen se vasta tajuttiin säilöä navetan vintille. Olen henkilökohtaisesti käynyt paikanpäällä katsomassa kyseistä autoa ja raihinaisesta ulkoasustaan huolimatta, on kyseessä hyvin edustava auto. Moottorina suora kahdeksikko ja varapyöräkotelot heti etulokasuojien takana. Ruostevaurioita en päässyt tutkimaan tarkemmin.
    Syy siihen, miksi auton hyväksi ei ole tehty mitään on tiettävästi riitainen perikunta.
     
  11. R´n´RHornet

    R´n´RHornet 1st gear

    Kyllä...Kyllä... Olihan aikoja... Olishan se mukava saada nostalgia vehje pihaan... Kyllä minä kunniotasin niitä jotka mulle sellasen ilon antas...
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Pohjois-pohjanmaalla oli -56 bel air 4d sedan,ollut jo 70-luvulla älyttömän laho ja jäänyt seisomaan,ostajia tuntui olleen jo silloin vaikka kuinka mutta kun ei myydä.Sittemmin oli riisuttu ja laitettu talteen pisteosia,sisustaa ym.ja loppuauto viety metsään eurokinnereiden seuraksi pariksikymmeneksi vuodeksi.Sitten sen olis saanut viedä ilmaiseksi mutta ei ketään enää laho harso kiinnostanut ja mm.keulapellit ja etuovet oli "metsäsäilömisen" aikana varastettu.Pelastin tästä kaiken käyttökelpoisen ja viime kesänä loput oli viety muiden romujen mukana paaliin.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ikävä kyllä eivät ole ladossa eikä metsässä, mutta Espoon Haukilahden ostoskeskuksen parkkipaikalla on seissyt vuosia mustakilpinen kupla ja vieressä vähän uudempi. Näyttävät ehjiltä. Joskus joku näitäkin suree.
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ja onhan Hämeessä "tallella" se Svinhufvudin vanha 12 mukinen käkkyläkin, tosin ajettuna montun täytteeksi.. Että eikun kaivamaan.
     
  15. pas2

    pas2 Gearhead

    Juu siellähän se kuorkkimiehen taivas/helvetti edelleen on. Piti oikein vartavasten kurvata tarkistamassa tilanne kun käytiin swapissa. Kuorkkeja on edelleen PALJON ja kaikki lähes täydellisiä, mutta paikallaan ikuisuuden seisseitä. Ottakaa yhteyttä ukkoon, kuulemma luulemma olis rojut vaihteeksi myynnissä.
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    kaverilla on vieläkin 69 mustang 429 koneella .osti joskus 94 joltain koulupojalta halvalla. kone paskana ja ruotsin kilvissä.tulee joskus työn alle.
     
  17. PanTTeri

    PanTTeri 1st gear

    Juu, oon kuullu saman tarinan. Oli kuulema ohjauksessa olleen vian takia ajettu maantäytteeksi. Pieni pelko tosin on ettei sitä ihan kokonaisena sieltä montusta löytyiskään. Törmättiin meinaan ton Puli-Song:in kans semmoseen vehkeeseen kuuluneisiin koneenosiin alta peninkulman pääs kyseisestä montusta. Tuskin niitä sielläpäin ihan tolkuttomasti on ollu. tarkistellaan asiaa!
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Muistaakseni jossakin Mobilistissa mainittiin että ainakin osa tuon Swinhufvudin Cadin kopasta olisi runneltuna jossakin vielä tallessa?
     
  19. PanTTeri

    PanTTeri 1st gear

    Jaa-a, tarina kertoo, että Reemeri ois 80-luvulla poistunu aika happamana kyseiseltä tontilta kuultuaan auton kohtalosta, mutta eikös just se epävarmuus ole näiden juttujen suola. Kyselenpä tarkennuksia ja palaan areenalle.
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    kiinnostaisi se kaverisi 69 mustang, onko se fastback ja boss koneella.
     

Kerro tästä muillekin!