Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

 1. Fastback

  Fastback Gearhead

  tämä juttu on urbaanilegenda.
   
 2. Mercury_king

  Mercury_king Gearhead

  niin siitä lampi-autosta...kyseinen auto ajettiin noin 50-60 luvulla..Se on huhujen mukaan joku "iso jenkki",veikkaampa että joku 30-40 luvun chevy tai ford. Tää lampi sijaitsee täällä kotikylässä.Se meinattiin nostaa viime kesänä mut ei ollu vielä tarpeeks m"n""! ehkä tänä kesänä?
   
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  urbaani legenda ? auto on fastback ja kone on hemi 429 eikä mikään boss ? koneesta on ehjää venttiilikopat ja öljypohja.on kuulemma harvinainen ja kallis orkkis kunnossa. mutta tämä mitä näin on aika kaukana siitä. musta kulunut maali musta keinonahka sisusta riekaleina.alla aluvanteet, vissiin vanhat wolfracet.ei ole kaupan ja ei nähtävillä.(pelkää tullia ja poliisia viekkaisin)
   
 4. Nutlass

  Nutlass Gearhead

  Ääriharvinainen 429 hemi ford...voi helv.....
   
 5. Fastback

  Fastback Gearhead

  juu, mun tutulla on kanssa ääriharvinainen 6 Dartti, repalainen sisusta ja taitaa olla 5. kone menossa. Sekään ei ole nähtävillä eikä omistaja halua julkisuutta, menee kilvet kun ei ole katsastettu.
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  VARMUUDEN VUOKSI.jos kaverisi auto on tämä urbaani legenda 90 luvulta=69 BOSS MUSTANG SWEDU KILVISSÄ.niin voisin ostaa sen jos se on aito. NÄKEMÄTTÄ TARJOAN 10000e.Kysäiseppä kaveriltasi jos kiinnostaisi. P:040 5264874.
   
 7. Fastback

  Fastback Gearhead

  Juontaako tämä legenda juurensa siihen kasin juttuun joskus ajat sitten, jollain lukijoiden palstalla? Mihin toimitus lupasi käydä ostamassa auton pois koska se ei ole minkään arvoinen... :smile: Sitkeä legenda.

  Toinen on se 427 koneinen '60-lukulainen Corvette joka on muurattu seinän sisään. Mehukkaita juttuja joka tapauksessa.
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mobilistin kirjepalstalla joku joskus väitti että joiltakin jenkkituristeilta oli jäänyt moottoririkkoinen Duesenberg Suomeen. Kun ei jenkki tullut sitä aikanaan noutamaan auto lähes unohtui latoon ja 70-luvulla joku tarinan mukaan hämeenlinnalainen harrastaja sen osti.
  Niin, mitään papereita ei autoon tietenkään ollut...
   
 9. Lepakko

  Lepakko Gearhead

  Tarkennuksena: Moblan lukijan mukaan Duesenberg hajosi jenkkipariskunnalta heidän maatalonsa lähistölle ennen sotaa. Työnnettiin talliin odottamaan korjausta, mutta tuli sota väliin, eikä sodan jälkeen kukaan tullut hakemaan autoa. Olisi sitten muka säilytetty aina 1970-luvulle asti, jolloin hukattu Hämeenlinnaan. Jos tämä pitää paikkansa, pitäisi auton olla tallessa. Tällaista tuskin urpoinkaan riemuidiootti työntää sulattamoon.

  Mahtanut muuten olla alkuaikojen mobilismi hauskaa. Saanut katsella kun romisukot v**tuillessaan pilkkoivat harvinaisia kantteja, eikä myyty vaikka olisi kuinka haluttu...
   
 10. Lepakko

  Lepakko Gearhead

  Tarkennuksena: Moblan lukijan mukaan Duesenberg hajosi jenkkipariskunnalta heidän maatalonsa lähistölle ennen sotaa. Työnnettiin talliin odottamaan korjausta, mutta tuli sota väliin, eikä sodan jälkeen kukaan tullut hakemaan autoa. Olisi sitten muka säilytetty aina 1970-luvulle asti, jolloin hukattu Hämeenlinnaan. Jos tämä pitää paikkansa, pitäisi auton olla tallessa. Tällaista tuskin urpoinkaan riemuidiootti työntää sulattamoon.

  Mahtanut muuten olla alkuaikojen mobilismi hauskaa. Saanut katsella kun romisukot v**tuillessaan pilkkoivat harvinaisia kantteja, eikä myyty vaikka olisi kuinka haluttu...
   
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tuosta Duesenbergistä vielä, muistelen moblan jutussa sen kirjeen kirjoittajan olleen Kajaanista ja taisipa vielä esiintyä nimellään.
   
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Suomessa on ollut myös harvinainen 30-luvun luukkulampullinen Cord, mutta sen jäljet päättyivät Kajaaniin.. totally vanished.
   
 13. Galaxie500

  Galaxie500 Gearhead

  Kyllähän noita sitkeitä legendoja on vaikka mistä erikoisista autoista jotka on jäänyt tänne mukamas turisteilta seisomaan lomamatkalla. Itse tuli pari vuotta sitten ravattua yhden sellaisen perässä, piti olla koriltaan ok vm 70 cuda tuolla salon lähellä sitä sitten ihmettelemään ja jopa pois ostamaan paikalliselta farmarilta niin paikanpäällä odotti puoliks mutaan vajonnut vm. 70 dart! Kyllä silloin jo meinas ottaa pannuun ku ukko vielä sanoi että onhan se sentään jenkki ja oli ainakin vuosimallin muistanut mainita oikein, ei tullut kuitenkaan kauppoja siitä kasasta.
   
 14. Hd-hippi

  Hd-hippi Gearhead

  Mitä erikoisimpia laitteita on vuosien mittaan "amerikanserkuilta" jäänyt tähän maahan joista ei paljon huudella.
  Itse voin ihan omakohtaisena kokemuksena kertoa tapauksen kun vuonna -89 omistin autopurkaamon tässä maassa...
  Hinurilla tuli pihaan jenkkikilvissä oleva 2-ovinen delta 88 joku hlvtin upea brougham malli varusteilla joista suomessa nähtiin unia siihen aikaan. No autossa oli kone porsinut ja tehtiin kustannusarvio joka ylitti monin verroin auton arvon jenkeissä, joten pappa tuumasi että tuossa on paperit ja avaimet, soitatko hänelle taksin että pääsee jatkamaan matkaa. Eli hylkäsi auton siihen firman pihalle. No siinä ihmeteltiin että mitä tehdään ja ei kun auto sisälle ja pressujen alle piiloon ettei tulli/poliisi iske kimppuun.
  Jonkun aikaa auto oli mulla ja myin sen yhdelle hepulle jolla oli joku 4-ovinen miljoona km ajettu vanha taksi. Tod.näköisesti tämä amerikanpapan auto kulkee tänäkin päivänä jonkun suomi auton papereilla jossain...
  Eli varmaan näitä tälläisiä -hyshys- autoja on enemmänkin.Tuskin tämä meikäläisen juttu on mikään ainutlaatuinen tapaus tässä maassa.
   
 15. Galaxie500

  Galaxie500 Gearhead

  Joo en epäile sitä etteikö moisia laitteita täällä olis, mutta eipä niistä todellisista varmaan paljoa huhuja liiku. Sit on näitä tarinoita jotka jostain saa alkunsa ja matkan varrella paisuu kuin pullataikina....
   
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  miksi puhelin ei soi sitä ymmärtää en voi.OSTAJA.
   
 17. Rytari

  Rytari Gearhead

  latolöydöksi voi kait ristiä myös erään auton jota kaverin kanssa viimme keväänä yritettiin kysellä , ei omistaja(lähinnä perilliset) kovasti hanttiinkaan laittanut, mutta se aisia vaan muuten lopahti...

  ja autohan on siis entinen taksi, joskus 60-70 luvulla ajosta uudemman tillalle tultua talliin jätettu vm. 46 chevy Stylemaster, 4 ovinen, sininen 6 konella varustettu laites, joka viellä viimme keväänä näytti hyvinkin kovapeltiseltä, pohjasta en tiedä, mutta päälläeppäin en havainnut yhtään reikää tms, kaikkialla oli vielä maalit tallessa eikä ruostetta edes kaarien reunoissa ja ainoa puuttuva osakin oli toinen takavalon lasi, nyttemmin on osa riihen katosta pudonnut, ja lumi pääsee satamaan chevyn katolle....
   
 18. PanTTeri

  PanTTeri 1st gear

  Ja tähän vielä tarkennuksena, se Cadillac siirtyi tosiaan jonnekin muualle, eikä ajettu montun täytteeksi. Monttuun jäi kuitenkin muita -30 -40 lukujen autoja. Varmistettu paikan silloisen omistajan veljeltä.

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: PanTTeri 2004-04-21 12:06 ]</font>
   
 19. sakkeus

  sakkeus 1st gear

  Loppuviikolla pitäisi mennä katsomaan mummon 37 plymouth diplomat. Mummo ajanut sen n.35vuotta sitten pihanperälle säilöön,jännä nähä mitä sieltä löytyy. Vois vaikka olla vaihdossa 40-50 lukuseen GM projektiin. Ilmottelen sitten myöhemmin mitä löyty ja luovunko??
   
 20. olympia60

  olympia60 1st gear

  Kuulimpa tuossa että tuolla k-niemellä päin oli ollut ladossa vanha auto. seissyt siellä noin 25 v.
  Aloin sitten selvittämään asiaa ja kyllähän se lato löytyi; autoa vaan ei enää siellä ollut. Oli annettu romunkeräykseen joskus 1.5 vuotta sitten.
  Kun kyselin auton merkkiä...
  Joku vanha plymmouthan se ol joku kolkytlukunen, semmonen nelovinen.
  Arvatkaa ottiko pumpusta?

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: olympia60 2004-06-09 13:19 ]</font>
   

Kerro tästä muillekin!