Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

 1. Riku Rotten

  Riku Rotten 3rd gear

  Taitaa mennä iskutilavuus liika suureksi. 1.5 verrattuna warren 0.9 tai koko litraiseen.

  googlattu: Saapaan V4 tuottaa 65 kaakkia, joten rajusti liian tehokas!!
   
 2. ramman

  ramman Double Gearhead

  oppista, mulla meni vanhemman sämpylän ja tuoreemman veenelkun tehot ja tilavuudet sekasii 8) vanhempi kakstahtihan oli alle tonninen ja tehoo oli jotain kolkyt kaakkii :D
   
 3. Riku Rotten

  Riku Rotten 3rd gear

  Fiat 127 0.9 tuoti 47 kaakkia, ne varhaiset versiot. Siinä oltaisiin jo lähellä. :rotfl:
   
 4. twelve

  twelve 3rd gear

  no joo jos ton tekniikan sais päivitettyä ja ulkoasu pysyis tuollaisena, niin hyvä käyttis siitä vois tulla. Laitankin tämän tavoitteeksi. Ja jos vielä sais valmiiks tän kesän aikana niin olisin megahappy. Nostan ton kakstahtilaitteiston poijjes huomenna.

  Jos jollain on noin 1000cc neloskone + loota tässä lähiseudulla erittäin edullisesti niin voi laittaa yvn. Toi fiiatin 903cc olis oikeesti hyvä vaihtoehto. 1100 vois olla kans toimiva..

  Muuten, tuolla samalla alueella (josta tää Wartburg tuli) on joku 60-luvun takamoottorinen Renault kanssa - yvllä annan omistajan numeron jos se oikeesti ketää kiinnostaa. Sijainti tässä Paimio-Lieto-Piikkiö -alueella. En ottanu siit kuvia, mut ei se nyt mahdoton projekti ole, sen verran sitä viime syksynä katselin. Harrastajalle eikä romukauppiaalle.
   
 5. rehveli

  rehveli 1st gear

  Eikös noissa viimesissä warpusissa ollu volkkari polosen "voimalinja", eikös sieltä löydy joku 1,1 litranen voimamoottori.
   
 6. Riku Rotten

  Riku Rotten 3rd gear

  Iso pekun nostan pystyyn.

  ot:
  Miten olis jos ton kopan nostais malibun rungon päälle? :poff:
   
 7. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  niin ja sitten lyhentäis ja kaventais rungon. olis valmiiks korkealla maasturiks :eek:
   
 8. mie

  mie Gearhead

  Tais olla jopa 1,3 litranen? (tai sit vaan tosiaan 1,1), DDR:n tekemä VW:n lisenssikone, joka noissa viimeisissä keulalla pötkötteli. Ja kyl noita warreja oli muokattu 96 Saabin tekniikalle ilmeisen montakin 70-80 luvulla, siis V4:lle, aikanaan kai onnistui helpostikin, nykyään 65hp on pykälien mukaan ihan hyihyi vertailumoottorina. Vaikka hyvin tuollainen lyhytlohkoinen moottori moiseen passaisi. Kopassa on kyllä tyyliä, jotain ne ossitkin osasi.
   
 9. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Tuollaisia tehtaan tekemiä nelitahti-Warreja on Suomessa ilmeisesti vain yksi, yksityisesti maahantuotu yksilö. Näin sen toissa viikolla työpaikallani livenä. Vähän väsynyt yksilö jo...

  Eroja samankoriseen 2-tahtiseen on aika paljon, mm:

  - moottori ja vaihteisto poikittain
  - raideleveys suurempi edessä ja muistaakseni myös takana
  - eturunko erillainen

  Kauan sitten oli aikomuksena 353W:n laittaa Saabin veenelkku ja käyttää tuota nelaria verrokkina. Katsastuskonttorilla, jolla tuon tehdasnelarin tyyppikatsastus suoritettiin, näytettiin aikomukselle vaalean vihreää valoa... Miten lie suhtautisivat sämpyläWarren kohdalla saabin moottoriin, jos laittais levyt eteen...

  Mulla on jossain TM, jossa nelarin esittely ja ehkä tuon suomiyksilön rekkari...
   
 10. JPeltsi

  JPeltsi 3rd gear

 11. Mac

  Mac Gearhead

  Mitä jos tohon Warreen pukkaisi jonkun kuristetun moottoripyörän koneen? Ja sitten ratakäytössä pörräisi täysitehoisena :)
   
 12. Jonssi

  Jonssi 3rd gear

  Missäs nää kuvat on otettu???

  Tuolla linkissä oleva linjuribiili on meikäläisen wanha laitos... aika alakuloisessa kunnossa :(

  Jos on alkuperäisissä kuvissa enempikin materiaalia, niin laita vaikka YV

  TheJonssi
   
 13. superbird

  superbird Gearhead

  Tama loytyy Kiuruvesi-Iisalmi tien varresta. Mika merkki ja malli?
  [​IMG]
   
 14. juhapih

  juhapih Double Gearhead

  Oisko tuossa viiskasi Rekord hakenut uutta ilmiasua...
   
 15. weard_racing

  weard_racing 1st gear

  Loviisassa tuo dösä seiso pidemmän aikaan ja toimi ainakin yhden idiootin kotina hetken, sit alko hajoilemaan enemmän ja enemmän. viime kesänä se tais kadota.
   
 16. kustum4evo

  kustum4evo Gearhead

  Opel Rekord PI
   
 17. Puli-Song

  Puli-Song Gearhead

 18. pekkakarvoen

  pekkakarvoen 1st gear

  näyttäs huonokuntoiselta ns. farmari-mallin autolta joka sijaitsee pellon reunassa, tietty tästäkin voi joku olla erimieltä..
   
 19. JPeltsi

  JPeltsi 3rd gear

  Ei ole tietoa mikä on, siitä kertonee tiedostonimikin. Sijaitsee Sipoossa vanhan helsingintien varrella, n. 500m Shelliltä Helsinkiin päin oikealla pellon toisella puolella. Olin laiska, tyydyin täysiin zoomeihin.
   
 20. jenkkijussi

  jenkkijussi Gearhead

  Vanha farmari Skoda?
   

Kerro tästä muillekin!