Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

 1. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Käytiin eräällä plaanilla tossa kuukausi sitten ja siellä oli yks museoitu Simka ja paappa kertoi että tossa olis vielä pari Simkan v-8 konetta mutta molemmista koneista kiertokangen laakerit rikki :mad:
  [​IMG] Kovin on pienet männät :wink: konees kun on tottunut noihin "GM pikkulohkoihin"
  Ai niin ja se mun Thames projekti liikahti tällä viikolla tosi suuren hypyn eteenpäin kun kaveri jolta ostin auton oli käväissyt kylässä sen ihmisen tykönä joka oli 1984 poistanut auton liikenteestä. Oli hienoa aukaista kirjekuori josta löytyi ALKUPERÄINEN rekisteriote jolla auto on poistettu kilvistä :eek: Mahtava yksityiskohta autoon :wink:
   
 2. Mokomakin

  Mokomakin Gearhead

  Mikäs tuon Alfan malli on? Alfetta? Mikä sen kohtalo lie..
   
 3. bootsi

  bootsi Gearhead

 4. 19Ford59

  19Ford59 Gearhead

  Kyllä nämä kaikki kuvassa näkyvät ovat juurikin niitä V8 malleja. Ariane oli erikseen jota tuotiin suomeen neloskoneella. V8 Ariane mallikin oli olemassa mutta suomeen niitä ei kai yhtään tullut.

  Minulla on tuo tuossa kuvassa oikeanpuolimmaisena näkyvä musta Farmarimallinen Simca Marly. Sen vieressä on Simca Precidence joita on vain kaksi Suomessa (kai ainoat koko pohjoismaissa)?
  Nuo muut ovat Simca Beaulieu malleja joita on rekisterissä sisarmallinsa Simca Chambordin kanssa yhteensä vajaat parikymmentä autoa Suomessa.

  Onneksi nuo kuvan autot ovat nyt kaikki muuttaneet Porvoosta hieman pohjoisemmaksi ja päässyt katon alle.
   
 5. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  No olipas aikamoinen tuo Simca-kuva! Takarivissä näkyy musta-valkoinen Beaulieu jossa on KK-kilvet. Pitääpä tarkastaa kuvavarastoista (jotka ovat Suomessa), samanlainen jotakuinkin samankuntoinen seisoi viime vuosituhannen loppupuolella Lapinlahden tienoilla erään toimintansa lopettaneen hajoittamon kupeella. Samalla laanilla oli muuten myös huomattavan huonompikin Beaulieu mutta musta-valkoista oli ilmiselvästi aiottu taltioida. Oletan muuten että kyseessä on sama auto joka oli myytävänä rivi-ilmoituksessa Savolaisten markkinolla 80-luvulla, se oli silloin Iisalmessa ja myyjä oli vanhempi mieshenkilö. Ei olisi ollut edes mitenkään mahdottoman hintainen mutta eipä sitä muutamaakaan tonnia nyt silloin ollut. Sitä autoa ei käyty katsomassa mutta samoihin aikoihin ilmestyi yllättäen Beualieu Lapinlahden tienoille (näkyi tieltä) - ja seuraavan kerran se olikin siellä hajoittamolla.
   
 6. Popular-54

  Popular-54 Gearhead

  Onko tuossa kuvan autossa, häkä pöntön kaasuputki! ei ole tainnut sodan jälkeen liikkua :-?
   
 7. E..P.

  E..P. 2nd gear

 8. bootsi

  bootsi Gearhead


  Häkäpönttö vehkeet on juu..
  Mut mikä merkki? Graham? (huom. etuvalojen aukko lokarissa)
   
 9. anglia67

  anglia67 3rd gear

  Opel kapitän (-39?).Sama auto josta on ollut kuva mobilisti-lehdessä.
   
 10. eilhik

  eilhik Gearhead

  Taisivat hakea KLB,n avoon osia tästä ei sata varmaa tietoa.
  Saksalaisten hylkäämä maasta paon yhteydessä.
   
 11. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  On ne sympaattisia nuo ranskalaiset kun antavat malleille kunnon nimiä, eikä vain 325ix tms.

  Sitten tosin tuli Simca 1000 joka vähän latisti nimi-iloittelua. No olihan simca 8:kin. Molemmat vahvasti Fiatin peruja mutta vaikuttaneeko asiaan.
   
 12. hartsa69

  hartsa69 Double Gearhead

  Jaaha, paikallinen "Erikoissanomat" -lehti kannustaa yhdessä jutussaan hävittämään metsissä lymyävät inhoittavan vaaralliset romut.. no, lehti mainostaakin ahkerasti uusia kippoja..
  Joulukuun lätty luettavissa varmaan huomenna http://www.erikoissanomat.fi/lue/
   
 13. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

 14. palontie

  palontie Double Gearhead

  Onneksi olkoon märästä leimasta!
   
 15. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Komia on aikas mieto sana kuvaamaan tuota Thamesia.
   
 16. anglia67

  anglia67 3rd gear

  Asiallista :)
   
 17. juhapih

  juhapih Double Gearhead

  Onneks olkoon kilvistä.
   
 18. renttu81

  renttu81 Gearhead

 19. Pande_K

  Pande_K Double Gearhead

  BMW-merkkinen itäauto. :D Eli nämähän on tehty Eisenachissa Saksan itäosaan jääneillä tehtailla ja vuosimalli lienee noin 1949-52. Kun länsipuolelle jääneen BMW:n kanssa tuli kiistaa nimen käytöstä niin nämä itä-Saksan Bemarit nimettiin EMW:ksi.

  Kohtalaisen sulavalinjainen malli mielestäni kyllä.
   
 20. Tuplawee

  Tuplawee Gearhead

  Missäpäin Suomea tämä sijaitsee, tiedän henkilön, joka olisi erittäin kiinnostunut tästä laitteesta. Moottori on aika oudon näköinen, varmaan swapattu jostain muusta laitteesta.
   

Kerro tästä muillekin!