Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. multsi

    multsi 2nd gear

    Siellä on kaksi eri osastoa. toinen on lauta aidan takana, jonne näkeminen on hieman hankalampaa. Toinen puoli on tavallisen metalliverkon takana, jonne näkee hyvin aluetta kiertämällä. Jokunen jenkki oli ainakin syksyllä tämän metallihäkin portin pielessä heti sisääntultaessa.

    Lisäksi päivisin siellä on yleensä rakennusviraston henkilökuntaa paikalla, ja voisi kuvitella, että tällöin olisi mahdollista kauniisti pyytämällä päästä ihan alueellekin? Harvinaisempien autojen kohdalla olen ainakin itse toivonut, että kyseessä on vain kesäauton säilytys. Sellainenkin tuolla aiemmin oli, mutta nykyisin tämä palvelu voi olla täysin kalasatamassa. Viime vuonna erityisesti mieltä jäivät kaihertamaan siistihkön näköiset Taunus stw ja Datsun 100a, jotka olivat siirretty romuttamon pihalle.
     
  2. signet

    signet Gearhead

    Kahdessa kolmesta tarhasta on umpiaidat,ettei vaan näy.Omaa saa mennä lunastamaan,muttei muuten vaan kattelemaan.
     
  3. palontie

    palontie Double Gearhead

    Ahaa,on hommat hiukka vuosien saatossa muuttunut.
     
  4. bp74

    bp74 1st gear

    [​IMG]

    Löysin vuosien takaisen otoksen yhdestä Tattarin varikosta. Osassa autoja on punakeltaset gummikartiot katoilla, liekkö paaliin meneviä vai pelastettuja.
     
  5. pataatti

    pataatti Gearhead

    Lahdessa ei enää hylkyautovarikolta ole vuosiin voinut yksityinen ostaa autoja. Ne autot joilla ei enää ole purkuarvoa menee surutta paalaukseen ja ne joilla on purkuarvoa menevät purkaamolle. Ostajalla täytyy olla ympäristöluvat autojen purkamiseen. Ja ymmärtääkseni papereita ei saa yhteenkään autoon enää mukaan.
     
  6. reynolds

    reynolds 3rd gear


    Eli Suomeksi sanottuna....Tästäkin on tehty Suomen nykymeiningin mukaista...Mahdollisimman hankalaa :mad: :wc: :wc:
     
  7. homer

    homer Double Gearhead

    Eihän tuo ole yhtään hankalaa kun kaikki pannaan joko paaliin tai palasiksi...
    Kuka muuten määrittelee ja miten auton jolla on purkuarvoa? Vanha (vaikkapa kuusikymmenluinen) lähtee sulattokuormaan kun kukas niin vanhoilla osilla mitään tekisi ja vuosituhannen vaihteen rapea ranskalainen puretaan kun osia vielä kyseltäneen?
     
  8. signet

    signet Gearhead

    Eihän Helsingistäkään HKR ole valovuosiin myynyt yksityisille,vain yrityksille,ja pitkään aikaan ei ole myynyt kuin ympäristöluvat omaaville yrityksille.Autot ovat tilapäisesti liikennekäytöstä poistettuja,ja ne saa liikenteeseen takaisin,papereitahan niihin ei ole,mutta kaupungin kirjottamalla romuajoneuvon talteenottotodistuksella auton saa kilpiin takaisin,mahdolliset verojäämät on tietysti maksettava ennen rekisteröintiä.
    Joskus markka-ajan loppumisen aikoihin Stadin pysäköinninvalvoja piti viimeisen huutokauppansa Tattarisuolla,myivät myös yksityisille.Olivat muuttaneet jo silloin samaan tarhaan HKR:n katuosaston kanssa,mutta myyntikuviot olivat vielä erilaiset.HKR myi vain suljetuilla tarjouksilla yrityksille,mutta pysäköinninvalvoja järjesteli julkisia huutokauppoja,aikaisemmin Jätkäsaaressa.Yli kymmenen vuotta ne on myyneet samassa myyntisysteemissä.Aika paljon ne pistävät sieltäkin suoraan paaliin,mutta kyllä aika hyvin osaavat jättää vanhukset ja jenkinraadot myyntiin.
     
  9. met59

    met59 Gearhead

    Onko tämä jo aikaisemmin bongattu ?
    Vanha Citikan paku lähellä Kotkaa(motarin työmaan vieressä), näyttäs olevan autiotalon pihalla ja jonkin verran vaurioitunut.
     
  10. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Noin 10 vuotta sitten joku bongasi sieltä Helsingin kaupungin tarhasta harvinaisen yksilön. Soitto konttorille ja tieto, että pääsee tutkimaan sitä. Ei muuta kuin katsomaan sinne sitten täältä maalta. Paikalle tultua kertoi herra iso herra Pikkarainen, että juuri tänään ei voi mennä tarhaan katsomaan. Ja, että ihan suotta menisit, koska sieltä ei myydä mulle mitään...

    No muutaman viikon päästä kävin hakemassa auton ja vilkutin iloisesti herra Pikkaraiselle... Kiitos vielä Sapoman väelle hyvästä avusta ja palvelualttiudesta.

    Tuolla se vielä majailee tallin perukoilla, se aarre...
     
  11. palontie

    palontie Double Gearhead

    Mikäs se aarre oikein oli?Aikoinaan -90luvulla kun tuli paljonkin tuolla tattikksella pörrättyä niin toi sapoma oli kyllä kaikkein vittumaisin paikka käydä kysymässä osia.
     
  12. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    AMC Eagle Wagon...
     
  13. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Mulla on jo sellaanen Camionette :wink: :wink: Eli tällä kertaa ei paku aiheuta mun osalta toimenpiteitä :eek:
     
  14. anglia67

    anglia67 3rd gear

    Olen bongannut samaisen citikan.Täytyy käydä katsomassa/kuvaamassa lähiaikoina 8)
     
  15. multsi

    multsi 2nd gear

    Tänään tattarisuolla tuli taas raiskattua silmät.

    Kytkintien alkupäässä toimivaan romuautojen vastaanottopisteeseen oli kärrätty w123 ruumisauto. Ryhdikkään ja siistin näköinen vehje ainakin pimeässä tarkasteltuna. Mielestäni todella sääli jos tuo hakkeeksi menee. Olisi hienoa jos näitä viitsittäisiin tarjota myytäväksi ennen romumiehelle antamista. Kyllä tuolle varmasti olisi ottaja löytynyt. En tiedä onko romutustodistusta ehditty tehdä. Pistin vinkkiä myös noiden omalle harrastajafoorumille.

    Pari huonohkoa kuvaa sain pimeässä otettua:

    http://aijaa.com/QsTVGM

    http://aijaa.com/Satu8C

    Tässä vielä googletettu kuva, joka näyttää täsmälleen samalta mallilta:

    http://www.flickr.com/photos/zappadong/ ... 711409@N25
     
  16. onre

    onre 3rd gear

    Tuosta ruumarista oli toisaalla juttua. On kuulemma koriltaan todella paljon lohduttomampi tapaus kuin miltä näyttää.
     
  17. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Vuosia sitten omistin tavallisen farkku W123 koppaisen Mesen. Olihan inhottavin auto tehdä mätähommia.. Pohjassa ja pyöränkoteloissa noin sentin kerros jotain äänieristysmassaa.Oli aika arbete kaivaa puhtaalle pellille.
    Ja yllättäen sitä mätää sitten riittikin..
     
  18. junkarnold

    junkarnold 1st gear

    Eipä taida toive toteutua :( . Huutokaupasta vastaava henkilö jäi eläkkeelle. Toivotan Ramille hyviä eläkepäiviä ja kiitän hyvästä yhteistyöstä! 8)
    Nykyisiä virkamiehiä ei taida kiinnostaa, paljonko nuosta autoista vois saada huutokaupalla :mad: . Saavat saman palkan kuitenki ja pääsevät helpommalla, kun yksi vie kaiken (+lounaat ja kivat kevätretket ym ym... hups :soosoo: satuinko arkaan paikkaan :poff: )
     
  19. Gottlieb

    Gottlieb 3rd gear

  20. trukki306

    trukki306 Gearhead


    kun yksi vie kaiken... heh, eli vastapäätä oleva kuusakoski oy. ramille täältäkin onnittelut eläkkeelle jäämisen johdosta, tuskin saa muilta yhtä hyvää palvelua.. harmi.. tulihan tuolta autoja pelasteltua jokunen.
     

Kerro tästä muillekin!