Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

 1. 528

  528 Gearhead

  Itsekin muistan, kun veekasissa oli aina se ilmoitus. Mikä tuon touhun taustalla oli ja mistä kaikki kalusto tuonne päätynyt ja miksi möi vain osina?
   
 2. FoCoMo

  FoCoMo 1st gear

  Tod. näk. tuli parempi raha kun myi osina, niin totta aikoinaan, itekin tuli tehtyä samaa, nykyjään pitäis vaan vaihtaa yli-hinnoiteltuihin ruosteisiin hiacen vanteisiin, vanhaan astiapesu-koneeseen ja lähetellä kuvia vale-ostajille, eipä juuri kannata, ainut joka hyötyy on puhelin operaattori...tähän on tultu ja sitten voihkitaan että miksi kukaan ei myy mitään kunnon kamaa...
   
 3. 12345678910

  12345678910 Gearhead

  ^paitsi ei nykyään kukaan enää mitään tunnu rakentelevan.
   
 4. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  :eek: :eek: Ei pidä paikkaansa :soosoo:
   
 5. TiM

  TiM 1st gear

  Tuntuu paremmin tänäkin päivänä saavan kun myy osina... itsellä oli projekti kaupan hirmuisella määrällä lisävarusteita 1100 euroon koko paketti, kun piti saada talli tyhjäksi, ei mennyt kaupaksi. Myin sitten noi ylimääräiset lisävarusteet/osat kun niitä kyseltiin ja sitten vähän myöhemmin itse perusauton halvemmalla, tähän päivään mennessä rahaa on tullut tuosta keskeneräisestä projektista osineen 3500 euroa ja jotain jäi vielä itellekin jemmaan... :rotfl:
   
 6. palontie

  palontie Double Gearhead

  Jos ei omalle töilleen laske hintaa niin hyvin osina myynnillä tienaa.Karu homma monelle mennä pohjolan talliin purkamaan lumihankeen pikkuosaa,pakkaamaan,lähettämään ja lopuksi toivomaan että paketti jopa lunastettaisiin lopuksi.
   
 7. mörkö

  mörkö Gearhead

  Ihme, ettei tota ilmeisesti 63Belairia ole jo myyty, siinä olis varmaan 100 osaa, jolle esim. Möröllä olis käyttöö....
  Meillä on ollu jo monta vuotta moinen ajokuntoinen "Amerikan metsäauto".

  Osina moisesta saa äkkiä useamman tonnin, noiden kamat ei oo ihan jokapäiväsitä ja edullista kauraa tänä päivänä.

  Itekin on Mörkö osia myynyt ja täytyy sanoa/kirjoittaa, että noita "valeostajia" on kyllä aika paljon nykyään kuvioissa....
  Ei oo yks tai kakskertaa, kun oon jotain kamoja esiin kaivannu ja ei oo ostajasta kuulunu enää mitään...
  No ei se nyt niin haittaa toisaalta, jäähän nurkkiin ehkä myöhemmin tarpeellisiksi osoittautuvia osia... :wink:

  Mörkökin on useamman lähetyksen joutunut takaisin hakemaan ja enää en postiennakolla yms.lähettele yhtään mitään.. :mad:

  Siinä on vaan semmonen homma, jota ei tuu kaikki miettineeks, että jos tämmöset aktiiviset osanmyyjät kyllästyvät osiensa realisoimiseen, niin siitä kärsivät kaikki alan harrastajat, on PALJON osia, joita ei Amerikasta kannata/ saa tilattua. 8)

  On moni kylmästi kärränyt romuks varsin huomattaviakin osakokoelmia, kun ovat haamuostajiin kyllästyneet... :odroll:
   
 8. FoCoMo

  FoCoMo 1st gear

  ^juuri näin.
   
 9. Stetson

  Stetson 3rd gear

  Älä huoli. Tuun kyllä hakeen sen vaihtestonpalkin tänään. :lol:
   
 10. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Siinä näyttäisi myös olevan alku-ainesta kerää kokoon vanha Suomi-letukka. Runko näyttäisi olevan hyvin varastoitu kivien päälle kuivaan. Ja koriinhan ja peltiosille Lahtelainen firma nimelttä Kemppi on keksinyt korjaus vehkeet.Kunhan olisi paperit, runko, kori ja jotain peltejä loput saa kerättyä sieltä täältä. Mikähän olisi ns. käypä hinta tuollaiselle 63 Belaruksen osakasalle, joka olisi myös kohtuullinen myyjälle, ettei menis herneet nenään? Olisi tiedossa vastaavanlainen Belarus ladon ylisillä pitkä aikaisesena väsytys projektina, josko joku päivä myytäisiin.
   
 11. GM60

  GM60 Gearhead

  Onhan sitä Raahen 63:ta BelAiria kaupattukin.Mutta nykypäivänä ei arvo ole kovinkaan paljoa.(Toista silloin 80-luvun alkuun verrattuna).Eikäit siitäkään olisi kuin tarvitseville osia.Tai miksei joku vois ehkä entisöidäkkin.
   
 12. palontie

  palontie Double Gearhead

  Eihän niistä saa pyytää hintaa vaan antaa eteenpäin :poff: !!
   
 13. FoCoMo

  FoCoMo 1st gear

  ^juuri näin, harrastajalta harrastajalle....


  ...tuskin tulee toimimaan....  pitäisi kaiketi perustaa jonkinlainen valtuuskunta joka päättäisi myytävien osien hinnan, annan idean vapaasti käytettäväksi, täällä tuntuisi olevan asiantuntijoita...
   
 14. sbf

  sbf Gearhead

  No mulle on kerrottu että lotari on se raato joka seisoo nk kolerahaudan kurvissa talon seinustalla...
   
 15. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Kaupattu? Missä, millon....jne? Reilu vuosi sitten kysyttiin ihan asiasta tehden Ei Myytävänä. Käsittäkseni se on koko auto, kori ja runko erillään. Onhan siinä varmaan reilusti töitä. Paikattukin varmaan reilusti jo käyttöaikanaan. Nuohan olivat kanssa aika lahoavia vehkeitä ja taisi rungon katkeminenkin olla ominaisuus. Olen nähnyt auton jo 70 luvulta, oli silloin paikkakunnan raggarirauta, jos noin voi sanoa tuppukylässä. Jos sinulla vaikka lisätietoa myymisestä ei muuta kuin reilusti YV:ttä.
   
 16. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Tosta myymättömyydestä on itellä tuoreempaa kokemusta parin vaijeri kiepin osalta

  Ennen äijä ne romulavalle heitti kuin mulle antoi kiitoksilla siten, etten aikonutkaan niitä myydä


  Yli 10 vuotta sitten huomasin 100apinan vajan takana yhen talon pihassa ja kävin kyselemässä et mitens jos sen vois ostaa ja laittaa kuntoon, silloin vahaa ja tuore leima
  Niin tytär kuulemma haluaa hää autoksi ehdottomasti kyseisen datsunin noh sitten kokeilin, et voin lähteä kuskiksi autolla häihin pro bono, mutta ei kelvannut

  Sitten meni 10 vuotta ja datsuni seisoi veiäkin vajan takana nyt oli jo tosin toinen penkki tipunut maahan mädittyään lattian läpi ja oma pieni ilmasto oli sisällä heinineen ja muineen

  Se tytärkin oli mennyt naimisiin kahdesti sen 10 vuoden aikana kun sekin alkuperäis kuntoinen datsuni piti pilalle mädättää.
   
 17. reynolds

  reynolds 3rd gear

  Täällä meidän suunnilla seisoo yhdessä ladossa (Siis todellakin avonainen lato,kun tieltä ohi ajaessa näkee isosta oviaukosta ladon sisään)...Niin siellä on AITO Fiat Mirafiori Racing :eek: ...Ilman moottoria,mutta muutoin suht täydellinen :-? ...Noo minä sitä parisen vuotta sitten kysyin,että onkohan se myytävänä,johon sain omistajalta seuraavanlaisen vastauksen..."Ei raaski myydä,kun omat pojat haluavat sen laittaa kuntoon,kun saavat ajokortin" ....No ok minä ymmärrän asian.....Mutta ihmettelen vähän kuitenkin,kun nämä Mirafiorin omistajan pojat olivat silloin pari vuotta sitten 7-vuotiaita :odroll: ....Eli just peruskoulun aloittaneita...Taitaa siinä vaiheessa,kun pojat ajokortti-iän saavuttavat,niin Mirafiori olla jo niin haasteellinen projekti,että unholaan/jopa romumiehen kuormaan joutuu :( ...Tosin tuollainen Mirafiori on jo nyt haasteellinen kunnostettava,kun osien saanti on jo nyt hankalaa :odroll:
   
 18. mörkö

  mörkö Gearhead

  Täytyy munkin kertoa näistä moisista seisojaihmeistä täällä päin....

  Aikanaan noin 30 vuotta sitten, kun alkoivat amerikanautot kiinnostamaan, yhen kaverin naapuri harjoitti autonkorjaus toimintaa.

  Pihallensa oli tietysti kasaantunut kaikenlaisia autoja, joukossa nykymittapuun mukaan tosi hyvät projektit 64 2D Valiant ja 64-65 American. 8)

  Vallusta puuttui tekniikka (oli suunniteltu vee8 laittamista) Rämpylä oli ontuvasti ajokuntoinen. Molemmat vähemmän aktiivisesti myytävinä, A. 1500MK. Kamu sitten myöhemmin "pelasti" Ramblerin latoon, jossa seisoo vieläkin. Purki vielä tälle varaosiksi noin 60-61 Americanin.

  Vallu seisoi pihalla, kunnes tuli muutto ja myöhemmin totesin, että Siellä se seisoo UUDEN kodin pihalla. Kävin kysäsemässä noin 8-vuotta sitten, EI MYYDÄ, kun poikakin autoja duunailee, jos hän .... :eek:

  Pari kuukautta sitten tapasin tämän tuntemani Valiantistin kaupan pihalla ja sanoin, että joku päivä tuun sitte rahan kanssa kysymään....
  Tallella on ja tervetuloa vastattiin... :rotfl:
   
 19. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Oli aika työ saada kaiffarille ostettua just sodan jälkeen valmistettu euroauto, kun tytär oli joskus mennyt lupaamaan isävainajalle ettei myy autoa. Olisi halunnut sittenkin takasin ja kunnostaa kun auto oli jo kärryllä.
  No kaiffari on ebayn lisäksi metsästänyt kulutusosia maailmalta, kun kiertää Euroopassa erilaisissa isoissa autotapahtumissa. Ei niitä silti helpolla löydy mutta projekti etenee.
  Että pihakoristeeksi sekin olisi jäänyt, ei heillä olisi kai ollut sille edes tallia.
  Yhen hyvän kusiaisen ostin, kun oli 25 vuoden latosäilytyksen jälkeen hilattu tienvarteen, mutta romumies ei ollut sitten ottanutkaan aiottuun kuormaan.
  Ja mulla on 2 hyvää Mirafioria katsastettuna ja kolme hyvää aihiota laitossa, ei ne sentään ihan loppu ole vaikkakin alkaa olla kananhammasta harvinaisempia. Tuolta tapahtumapalstalta bongasin tapahtuman josta sain just ostettua vaijereita ja jarruosia varastoon, on tästä OD:sta euroilijallekin hyötyä.
  Taisin jo aiemmin sanoa että lähistöltä kaivettiin metsästä Skoda Octavia, ei ollut mennyt vielä prässiin kun viimeksi ohi ajoin mutta aika metsäraadolta näytti. Pihalla seisoo 100Arskakin jossa 1.4 mosa, pressun alla, en ole kysynyt onko myytävänä kun itsellä ei tarvetta.
   
 20. pataatti

  pataatti 3rd gear

  Kun nyt tuli noista mirahirviöistä juttua,niin tietäisin yhden farmari mallin mirafiorin joka on seisonut tallissa varmaankin se 20 vuotta ja olisi tarjolla edullisesti. Jos ei ole juurikin nyt minnekkään hävitetty.
   

Kerro tästä muillekin!