Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. ratrolla

    ratrolla 1st gear

    eno löysi joskus 90luvun alussa perunamaastaan tähtiperä cortiinan. =)
     
  2. Nikke_Nakki

    Nikke_Nakki 1st gear

    Kotitaloa rakentaessaan isäukko kaivoi kaivurilla etupihaan salaojia. Yhdellä kauhaisulla tuli esiin vaalenasininen auton katto. Ukko kaatoi kauhallisen takaisin ja päätti, että salaoja meneekin toisaalta.
    Siellä se on vieläkin, mikä lienee.

    Isoisä hautasi viimeisenä tekonaan, saunansa takana jo 40 vuotta seisseen EMW farmarin/pakun. Kaivurilla taputteli vielä maan tasaiseksi.
    Tämä tapahtui 2007.
     
  3. JabbaJoe

    JabbaJoe 1st gear

    Pappa joskus 70-luvulla tuumas että kun tuo 50luvun alun käkkylä on tuossa pihassa laatikkovikasena aina tiellä, että tehdään madallus eli ajetaan kuormurilla yli moneen kertaan ja maan sisään... Faijaki oli sen verran nuori sillo että ei ehtiny pelastaa sitä.
     
  4. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    ^ Jos joku muu nuori kirjoittaisi tuollaista niin voisi mennä urbaanilegendojen piikkiin ja voisi arvella että Cadillac on ollut korkeintaan Volga. Mutta kun viesteistä on käynyt ilmi kenen poika ja pojanpoika JabbaJoe on niin tarinan voi uskoakin. Sen verran hämmentävää kalustoa heidän pihassaan on vuosien varrella havaittu helikoptereiden ja lentokoneiden raadoista alkaen. :eek: (oikaise JabbaJoe jos erehdyn henkilöstä/suvusta)
     
  5. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Mä yritin aina harrastusinnon kylmetessä jaella romuni joillekin tarvitsijoille. Eräänkin kesäpäivän istuin pihakiikussa ja katselin, kun mua kaksi nuorempaa herrasmiestä palasteli käsityökaluin kolaroidun a-koppamoparin kevyperäkärryllä kuljetettavaan kuntoon. Siivosin pihasta romua ja olin luvannut "paperit" ko autosta herrojen projektiin, jos edes yksi tyhjä hylsy lähtee myös. Ja lähti. Mut aina en ennättänyt ennen kun sukulainen ehti. Peltoon ehti mennä pari-kolme 66 mallia ja yksi 64 myös. No, eivät olleet enää aivan priimaa :D
     
  6. jarpat

    jarpat 3rd gear

    Vaikka juuri viikko sitten kuuntelin, mitä kaikkea mm. paloheinän mäen alle on rakennusvaiheessa työnnetty, niin tää hautausurakointi hämmästyttää. Mä oon luullu, että ne ennen pääasiassa vaan työnnettiin mettään niin pitkälle että "ei haittaa" tai sitten - olen kuullut - että "talvella jäälle -kesäksi poissa".
     
  7. JabbaJoe

    JabbaJoe 1st gear

    Samaa sukua, samalla pihalla! :)
     
  8. passerby

    passerby Gearhead

    melkosia tarinoita, näitä oli hauska lukea! :D

    itse en tiedä haudattuja ajoneuvoja, mutta setäni asuu maalla ja se hinasi traktorilla ojan yli metsään vanhan autonsa, nimeltään Mazda Marella. vuosimalli '75.

    setä osti sen n. '81 tai '82, viimesen kerran se hylättiin katsastuksessa joskus '92 mädän korin takia jolloin se poistettiin rekisteristä mutta setä käytti sitä edelleen tiluksillaan liikkumiseen vuoteen '98 jolloin se mystisesti vain lakkasi käynnistymästä. osti siihen uuden akun muttei auttanut. koska kyseessä oli läpilaho pommi sitä ei nähty tarpeelliseksi kunnostaa ja se seisoi saunan takana vuoden jonka jälkeen se vietiin sinne metsään jossa se on vieläkin..

    samoihin aikoihin setä osti talon aivan tiluksiensa läheltä ja edelliseltä omistajalta oli jäänyt puintilatoon niinikään laho 70-luvun Toyota pickup (Hilux?) jonka setä myös hinasi ja työnsi metsään koska kunnosti puintiladon konesuojaksi. edellinen omistaja oli itse haudannut metsään 70-luvun alun keltaisen Taunuksen, ylösalaisin.. takakonttia ja vetokoukkua näkyy vähän maakasan alta.. taka-akseli on viety.
     
  9. passerby

    passerby Gearhead

    - tässä vielä kuva samanlaisesta Mazda Marellasta.. ilmeisesti sama malli on ollut myös nimeltään Mazda 1300 mutta siinä on erilaiset, pienemmät takavalot, muuten sama koppa.[​IMG]
     
  10. jknR

    jknR Gearhead

    Toi Marella tais olla vaan joku markinointiosaston keksimä muodikas myyntinimi faceliftatulle (ne isommat takavalot ym.) 1300:lle. Muualla maailmassa noi tais olla mallinimeltään Familia?
     
  11. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Setä osti aikoinaan jonkin Goggomobilin vaikka vaari kielsi, kun niissä oli vaihteisto-ongelmaa ja niin siitäkin lasahti vaihteisto. Jonkin toisen auton kanssa tuupattiin Parkanon metsään ja tonttikin oli metsähallitukselta ostettu, itse raivattu ja myytiin lopulta metsähallitukselle takaisin ja takaisin kasvoi metsäkin.

    Mahtaa joku ihmetellä niihinkin romuihin törmätessään, että mistä noikin on tänne tuotu, kun ei tänne ole tietäkään.

    Samaan paikkaan liittyy toinenkin autotarina, kun yksi sedistä lähti aamulla yhteen suuntaan ja toinen päivällä Trabantilla toiseen, niin illalla siellä keskellä ei-mitään takaisin tullessan ajoivat keskenään ainoossa risteyksessä kolarin! Trabantti tartti sitten kanaverkkoa ja tervapaperia lokasuojaan.
     
  12. FoCoMo

    FoCoMo 1st gear

    Hervannan valtaväylän alla pitäis olla 1958 Mercury 2dHT, tarinan mukaan tuli aikoinaan ajamalla kuopan reunalla...tiedä sitten..
     
  13. Puolimaallikko

    Puolimaallikko 1st gear

    Kalvolan takamailla on keskellä metsää umpeenkasvanut lampi, lammen rannalla autio torppa ja torpan pihamaalla takaisin malmiksi muuttuvia autovanhuksia. Varsin hapertuneessa tilassa turvakaarilla varustettu Saab 96, jossa Nortti-tarra kyljessä, pari Fiat 600:n jämää ja todennäköisimmin Fiat 1100:n hahmoa. Tuskin mitään pelastettavaa, mutta mystisen näköinen paikka.
     
  14. vega400

    vega400 3rd gear

    [​IMG] gt dart seissyt tallissa 15vuotta.
     
  15. Beany

    Beany 1st gear

    Tämän päivän löydöt: 2 kpl P1 Rekord, 75 Rover ja Land Rover...
    [​IMG]

    [​IMG]
     
  16. mikis80

    mikis80 3rd gear

    Mahtoiko olla kuinka rapee tuo 75 Roveri? Tuollainen on työnalla joten järkevän oloiset varaosakamppeet kiinnostaisi...
     
  17. Beany

    Beany 1st gear

    Ei tullut könyttyä alustaa tutkimaan... Pistä mailiosoite YV:llä niin saat pari lisäkuvaa.
     
  18. Lintzi

    Lintzi 3rd gear

    Toi Land Rover näyttää ihan ku eilen ois parkkeerattu tohon, jos ei katota sammaleisia ikkunoita ja vähän uponneita pyöriä...
     
  19. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Onko sulla turvakaari-Saabista valokuvaa, tai parempia tuntomerkkejä?
    Onko ollut jokkisautona, vai rallikäytössä?
     
  20. Imperial413

    Imperial413 1st gear

    Maan alle joutui myös Iso-Isäni 1928 tai 1929 Marmon. Tämä tosin syttyi palamaan kesken ajon omalla peltotiellä 30-luvulla. Moottori siitä myytiin eteenpäin sahan käyttövoimaksi ja auto jäi soramontulle jonne se on hautautunut jo 40-50 luvulla.
     

Kerro tästä muillekin!