Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. anglia67

    anglia67 3rd gear

    Morris LD kenties??
     
  2. jrasi

    jrasi Gearhead

    Saattais olla, tuon varmaan saisi joku varaosia haluava pussihousu käydä noutamassa pois.
     
  3. multsi

    multsi 2nd gear

    Sinne hylkyvarikolle ei pääse, vaan nuo on kuvattu verkkoaidan läpi.

    Jos omistaja ei lunasta autoaan, niin se siirtyy kaupungin omistukseen 3kk kuluttua. Tämän jälkeen eräs parin sadan metrin päässä oleva romuttamo noutaa autot lähes poikkeuksetta. Ainoastaan jos autolla on selkeästi arvoa, niin sitä ei käsittääkseni romuteta.

    Muistelen jostain kuulleeni, että tämän romuttamon pitäjän kanssa voisi yrittää keskustella auton pelastamisesta. Tällöin kannattanee hyvissä ajoin ilmaista halukkuus tiettyyn autoon.

    Toinen vaihtoehto on tavoittaa omistaja ja sopia hänen kanssaan mahdollisesta myynnistä. Yleensä jos auto on tuonne päätynyt, niin omistajaa ei varmaan sen kohtalo juuri kiinnosta. Siirtokustannukset ja säilytysmaksut peritään kuitenkin häneltä joka tapauksessa.

    En tiedä, voisiko mahdollista olla myös keskustella rakennusviraston kanssa? Kun auto on 3kk jälkeen kaupungin omaisuutta, niin kaipa kaupunki voi periaatteessa sen myydäkin. Riippunee ohjeistuksesta ja virkamiehen asenteesta.
     
  4. dart -66

    dart -66 Gearhead

    sämpyä lainaten "En tiedä Helsingistä mutta täällä onnistuu, kun näyttää paperit että "seonmunny" ja omansa saa näin hakea pois." tuohon oman kommenttini alkuun. Eli tarkoitin, että paperit omistajalta ja varikon kassalle.
     
  5. signet

    signet Gearhead

    Kuten aiemmin jo mainittiin,eivät myy yksityisille,vain firmoille joilla on ympäristölupa.Ja niillekin vain kerran vuodessa.
     
  6. passerby

    passerby Gearhead

    Ihan topicin aiheeseen liittyen - olen jo vuoden ihmetellyt helsingin konalassa sijaitsevan r-kioskin parkkiksella lojuvaa 80-luvun Honda Civicciä.. vuoden se on ollut niillä sijoillaan.. :odroll:
     
  7. passerby

    passerby Gearhead

    selkeästi... selkeitä mielipiteitä on yhtä monta kuin ihmisiäkin :p eli sattumankauppaa millaisella autolla kenenkin mielestä on arvoa.. Lada-harrastajalle tuo farmari-Latuska on erittäin hyvä ja arvokas aihio, kun taas jonkun muun mielestä se on pelkkää jätettä..
     
  8. passerby

    passerby Gearhead

    .. Aivan kuten tuo "anoppilassa makaava" pakunraato saisi minun puolestani mennä sinne sulattoon, kun taas Mietmi kusee hunajaa nuo kuvat nähdessään :p
     
  9. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    :soosoo: :soosoo: Eipäs vinoilla :mad: siellä . Ei vaiskaan en mä ny ihan hunajaa kuse mutta onhan noi oikeesti sympaattisen näköisiä noi vanhat pakut. Kyllä tostakin on jo yv:tä lähetelty mutta nyt taitaa olla projektikiintiö hetkeksi täynnä :cry: Ei vaan yksinkertaisesti voi ottaa lisää kalustoa pihaan kun tälläkin viikolla oon tehnyt kaupat yhdestä autosta.
    Kannattaa kans muistaa että mä vaan pelastan noita vanhuksia en oo mikään pussihousu (omistan kyllä kyseiset housut :rotfl: :rotfl: ). Kukin harrastaa omannäköisiänsä autoja ja hyvä näin niin kaikille löytyy kalustoa. Mulle ei oo tärkeää mikä on auton/raadon rahallinen arvo tai onko sen super harvinainen mä vaan tykkään palauttaa pakut liikenteeseen. Kaivetaan porukalla ne raadot liikenteeseen tavalla tai toisella. Tänne Suomen teille ja turuille sopii niin mr-autot kuin rodit, pakut kuin tuuninkiautot. Pääasia että rakennellaan niitä löytöjä ja AJETAAN niillä 8) .
     
  10. passerby

    passerby Gearhead

    niin no. mulle on ihan sympaattisia esim 70-luvun Transitit ja 70-luvun HiAce:t :) ite harrastaisin niitä jos pakuista puhutaan.
     
  11. passerby

    passerby Gearhead

    ... joskin jo esim. 80-luvun ja 91-94 -malliset Hiacetkin on kaikki jo afrikassa ja loput naulatehtaalla.. alkaa nekin oleen jo keräilyharvinaisuuksia..
     
  12. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Tuttu osti aikoinaan fiat uunon silloin kun niitä vielä siviilit sai kaupungilta pikku kolari ja joka puolelta kärsinyt ja vielä pienimmällä koneella.

    Ei muuten ollut liian kalliit alkuperäiset sähkölasit, penkin lämmittimet, sähköpeilit ja keskuslukko sekä kourallinen muuta "loaded" varustetta

    Taka vaimentimen ja muuta sellaista piste osaa se siitä kanssa otti ja elvytti kolme unoa liikenteeseen oman varusteluparannuksen lisäksi.

    Oli kuulemma paaliin ollut menossa vaan sattuivat senkin huudattamaan



    Et se mikä on arvokasta jollekkin on aivan suhteellinen käsite mikä taas on typerää.

    Esim. vaikka jos olisi kaadettu ja kaivurilla yli ajettu jenkki pikkari ketään ei kiinnosta ja tuskin kukaan haluaa kun siellä on hirveä bensa konekkin vääntyneessä rungossa, mutta sellaiselle joka sitä kaipaa tai haluaa sen 455;sen olds;in tai ymmärtää mikä sellainen on se auto on arvokaskin

    Tai vaikka just toi laatokka, jos paremmalla kannella, kärjettömällä ja ruisku. Moniko od;lainen ymmärtää, et toi tekniikka olisi erittäin haluttu pitkän farkkuperän kanssa?
     
  13. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Ite ostin Tattarisuon varastolta AMC Eagle Sport Wagonin, joka on Suamessa ihan "jokapäiväinen" auto.
    Sekin oli paaliin menossa ja Suur Tsaari Pikkarainen ei halunnut sitä myydä. Sapoma purkaamon ystävällisellä avustuksella saatiin se pelastettua ja Suomen Eaglekanta pysyy kunnossa. Eaglen erityisiä neliveto-osia ei ihan puissa kasva...
    Kiitos vielä Sapoman väelle.
     
  14. Gottlieb

    Gottlieb 3rd gear

    Tallien aarteita: [​IMG]
     
  15. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    ^ Gotlieb, mikä on tuo punainen pisarapeileillä?
    Oma itsekäs arvaus, se on BK-333?
     
  16. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Kovasti näyttäisi Fiat 1500 Cabriolta, vaan ohjaus oikealla??
     
  17. juni0ri

    juni0ri 1st gear

  18. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Oih toi Obeliksi saa meikän herkäks. Siivet, panoramatuulilasi, 2 (3?) ovea ja listat tehdä siitä kaksivärinen. Oih.. Noita oli silloin romikset täynnä haalistuneiden takalamppujen kanssa minkä mukaan ne eivät menneet katsastuksesta läpi. Onneksi oli silloin romikset täynnä Valluja, Dartteja, Raimo mistä minäkin sain Kelsey Heyes levyjarruosia ym. Niitä oli silloin romikset täynnä unohtamatta full sizejä, mutta niitä oli kadulla vain paremmilla kultapossulaisilla. Samaan aikaan ne hakivijat meidän kanssa esim foordin 9 lukkoperiä kun me haettiin pieniä rumpuja meidän jarruihin. Oih niitä aikoja kun mulla oli Dart 270 4 D sedan silloin 10v vanha, mutta aivan loppu. Ruskeasuon romiksella oli samanlainen valkoinen. Nyt Cuda ja Charger aikoina tullu tutuksi valmistusmäärät. Hemi Cuda ja Charger olivat korinvaihtoa tehty alle tonnia ja Chargeria pari enemmän. 65 270 40 sedania 4speed Hurstin lattiakepillä tehty vain 9kpl? 10 vuotta vanha ja samanlainen valkoinen oli Ruskeasuon romiksella. Oi niitä aikoja kun sai vähän ajettuja "hae pois anna edes kahvi/kaljarahat". Silloin noita oli nurkat täynnä eikä juurikaan maksaneet edea siistit vähän ajettut yksilöt. Entä nyt? Saat paskastakin asspenistä maksaa vitussti tonneja.
    Signet pystynee vahvistaa tämän? Oi niitä aikoja..
     
  19. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Tuollainen "mini-Nomad" Obelix seisoi katoksessa Hyrylässä 90-luvun alussa, kyllä poltteli mutta ei saanut tuoda kotiin yhtään lisää autoja..
    Yhden 120Y Automaattidatsunin jouduin viemään toisaalle säilöön kun ei saanut tuoda kotipihaan, ja se hakattiin ihan paskaksi ja kipattiin rotkoon.
    Tulee jotenkin eräs elokuva mieleen, tosin tassuni ei herännyt enää henkiin.
    Tuolloin olisi saanut tolppadarttiprojektin kolmella tonnilla, mutta ei ollut niitäkään rahoja. Ei saanut sellaista enää kahvipaketilla tai edes viinapullolla.. ehkä siksi sellainen polttelisi edelleen hankkia.
     
  20. JnZm

    JnZm Gearhead

    [​IMG]
    Hausjärven metsistä löytyi aika huonoksi mennyt Mini
     

Kerro tästä muillekin!