Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

 1. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Siis valko-musta oli Kuopiosta, eikos Veekasissakin esitelty vihrea ollut Tampereelta??
   
 2. slitre

  slitre 1st gear

  Juu,Moro-moro kaupungissa on yksi kpl vuosimallia 67 7-litre optiolla oleva Galaxie, just se mikä oli V8:ssa esittelyssä
  muutama vuosi sitten. Se kuopion 66 mallinen 7-litre oli hesarissa myytävänä muistaakseni talvella 92 helmi/maaliskuussa, sen jälkeen ei mitään havaintoa kyseisestä autosta???
   
 3. wili

  wili 3rd gear

  Tässä Kuopion pohjoispuolella Siilinjärvellä seisoi 50-luvun lopun musta siipijenkki, taisi olla Plymari ja 4d-tolppa jos oikein muistan. Ei tekniikkaa, mutta pelleiltään suht siisti. Seisoi talon pihassa kylätien varressa. Ei oo tullu ajettua muutamaan vuoteen ohi, liekö kerätty talteen ?
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  jossain mäntsälä tai orimattila suunnalla on seisonut tosi mätä 55' chevy yli 20 vuotta pellolla, puoliks peltoon uponneena. ei kaupan tai niin kovaan hintaan että halvemmalla saa parempia. kaverit on joskus kyselly sitä. ite en oo edes nähny tätä autoa.
   
 5. Wesku

  Wesku Gearhead

  Se Siilinjärven auto on '60 Savoy, jos puhutaan samasta yksilöstä. Kolaroitu ja melko ruosteinen raato. Tekniikka oli rempattu ja säilytetty sisätiloissa, se oli timmissä. Kaverit hakivat sen parempaan talteen 3 vuotta sitten.
   
 6. wili

  wili 3rd gear

  Todennäköisesti sama. Käytiin sitä joskus 1987 ihmettelemässä. Ei ollut silloin myytävänä. Muistaakseni muutoin pelastettavan näköinen, keulasta kaikki hilppeet paitsi pellit puuttu ja toinen takaovi oli pois paikoiltaan. Tuskin noita on montaa samalle kylälle sattunut. Hyvä ettei jäänyt tuhoutumaan kokonaan.

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: wili 2003-03-20 19:37 ]</font>
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Porin Reposaaressa makaa kadun varrella ties monettako vuotta `79 Lincoln Mark V, sangen surullinen näky lumihangessa. Mahtaako ketään Reposaaren virtuaali-roddareista tietää mitään auton kohtalosta, onko kaupan vai mätäneekö vähitellen paikoilleen ?. Lisäksi Porin seudulla makaa `60 De Soto Adventuder 4-d, taivasalla sekin eikä kuulemma myynnissä. Oli maahan tullessaan tosi siisti yksilö, nyt vaatisi jo kohtuullisesti työtä ja rahaa. Vajaan kilometrin päässä Sotosta makaa `70 300 Chrysler coupe pienen keula niitin saaneena. Hieno jätti-coupe jonka soisi pian pääsevän takaisin baanalle. Kullaan suunnalla majailee `90-luvun alussa maahan tuotu `70 Cudan koppa ( rullaava koppa, jos oikein muistan). Kuulemma uskomaton näky pölykerros hemi-oranssin värin päällä, ladossa jonka edessä kasvaa jo lepikköä, ei kuulemma päälle päin uskoisi mitä sisällä lymyää !
   
 8. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Juu, tuo oli tuttu auto. Muistanpa varmaan ikuisesti jarkytyksen joskus ennen uustuontihaaveita kun veilpojan kanssa sita kyseista kylatieta ajettiin ja metsikosta nakyi silloin vain auton pera = ne siivet. Voi pojat...
  Kuopiossahan oil siolloin muitakin Suomi-siipiplymareita. Myllykadulla aivan kaupungin keskustassa seisoi autokorjaamon pihalla jumalattoman monta vuotta punavalkoinen -59 farmi-Plymouth, kasi nakyi olevan pellin alla ja ylivaihteellinen manuaali. Sita oli joskus hiottu pellille ja sitten jatetty ulos joten hitsaushommia sitten olisi ollut. Vaan kun ei ollut myytavana tai huhu kertoi etta maahantuoja olisi tarjonnut siina kunnossa 60000,- (siis noin vuonna 1984) niin omistajalla taisi asiallinen hinnoittelu unohtua. Korjaamohan lopetettiin jo aikoja sitten, auto seissee nykyaan saman omistajan kotona - eika oli kuin ruostunut lisaa.
  Toinen taas oli ihan kayttoajossa ollut mustakilpinen kaksivarivihrea -60 Plymouth-farmi joka oli samalla omistajalla uudesta 80-luvun alkuun asti. Vaunussa oli kuuleman mukaan aika rankasti kilometreja? Jokatapauksessa sen myynti-ilmoitus oli Mobilistissa ja auto taisi menna Lappeenrannan tienoille ehka. Enka mina sita sen koommin nahnytkaan, liekohan tallessa?
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Löytyykö se Cuda sieltä Kullaa-Lavia tien varresta,Lavia puoleisessa päässä, siellä taisi vaikuttaa joku moppemies??
   
 10. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Wareliuksen '66:n en oo senjälkeen törmännyt kun Bo sen myi. Siinä ei ollut 7 litre badgeja lokasuojissa, mutta laite oli valkosella nahkasisustalla ja sähköikkunoilla sun muilla heebeleillä varustettu.
  En tiedä onko sama peli, mutta ilmeisesti Keravalta löytyy vihree huippukuntoinen 7 litre Galaxie; kaverin broidilta taas löytyy pirtsakka '67 Hemi coronet.
   
 11. mercuryblues

  mercuryblues 1st gear

  Se Keravan siisti 67 7 litre on uustuotu ja omistaja tuntee kutsumanimen Veltto.
   
 12. mercuryblues

  mercuryblues 1st gear

  Se Wareliuksen vanha oli pari vuotta sitten Vantaalla lentoaseman lähellä yhden pajan pihalla. Itse sen näin.
   
 13. Cuda

  Cuda 1st gear

  Vaasassa on 1967 Galaxie convertible jossa on lokasuojissa 7 litre merki/listat. Tais olla maskissakin. Auto on kermankeltainen mustalla rätillä ja sisustalla. Omistaja uskoo sen olevan ainoa -67 Galaxie rätti Suomessa. Varsinkin 7 litre-mallina. Ainoa harmi vaan että alkuperäinen kone on hävinnyt matkan varrella ja sen paikalla olleen kuluneen 390:sen omistaja korvasi (ainakin väliaikaisesti) edullisesti löytyneellä 351 Clevelandilla ja pikkulohkoon sopivalla C6:lla. Toivottavasti seitsenlitrainen avon konehuoneeseen joskus vielä laitetaan.
   
 14. Wesku

  Wesku Gearhead

  Olen nähnyt Kuopion seudulla '59 Plyma-farmin, jonka kori oli katkaistu tuulilasin takaa ja takaosa nostettu metsään mätänemään. Kori näytti suht ehjältä, runko oli erittäin hyväkuntoisen näköinen ja auto oli ajokunnossa. Ja väri oli punainen, pellin alla oli 318 ryppyreuna, mikäli tunnistin Mopar-koneen oikein sekä manuaali(en muista oliko loikkari). Onkohan sama yksilö kuin heikkisj:n mainitsema? Auton raiskannut henkilö harrastaa museoautoja, mutta ei vissiin arvosta jenkkejä... Onko järkee niin EI
   
 15. Fastback

  Fastback Gearhead

  jaa että Kullaassa joku moparin reuhka... pistetään tutkimus päälle, tunnen yhden alueen moppemiehistä.
   
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Leppävirroilla on yksi 56 Chevy Bel Air jolla on ajetti vain tehtaan linjalta ulos odottamaan laivausta. Siinä on suomiautoa uniikimmillaan. Noh lisää on osoitteessa www.laatuläppää.fi
   
 17. KPS

  KPS 3rd gear

  Oulusta n. 30 km metsän siimeksessä asustaa 1959 Chevrolet 4d sedan. Nostettu tynnyreiden päälle, mutta pohja on vuosien saatossa pettänyt ja auto notkahtanut. Sinivalkoinen? Omistaja ei myy.
   
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tuo Ilomantsin desoto makas puoltoista vuotta sitten maatumassa(varmaan ne 10 vuotta samoil sijoil)omistajansa pihalla.Äijä sanoi et hällä ois peräkolaroitu
  tuonti soto,ja yhistelemällä saa yhden hyvän.Oli kyl valmis myymäänkin,mut suolainen hinta säikytti sillon.Autohan oli veekasissa esitelty punavalkoisena n 81
   
 19. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Vai se oli Kuopion -59 farmi-Plymouthin kohtalo, voi hyva ihme. Pakko todellakin olla sama auto, omistaja kun oli niinsanottu mobilisti. Liekohan moista tullut sitten uustuontinakaan tilalle?
  Muistattekos sitten taannoin Freetime-baarissa olleen -56 DeSoton keulan? Oli ollut ehja siisti entisoity SUOMIauto joka ravintolakayttoa varten patkittiin poikki. Ei siinakaan paljoa jarki painanut. Viiemisen kerran nain keulan ehka kymmenen vuotta sitten toisen ravintolan takana kun ensimmaista oli remontoitu ja autonromu oli kai sitten jaanyt ylimaaraiseksi. Olihan se viela silloinkin aika ehja mutta jo oli kylkea potkittu - toivottavasti edes loppu pelastui jonnekin turvaan.
   
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Pari lisää kun palailee mieleen...

  Tampereen rantatiellä, vanhalla tulitikkutehtaalla eli "rekkojen hautuumaalla" makaa '62 Pontiac 4D HT (kone, laatikko ja perä hävinnyt). Lisäksi alueelta löytyy joku Dartti.

  Myöskin Tampereella, Epilässä pienkerrostalon pihassa makaa suht täydellinen ja siisti '59 Imperial. Ollut samassa paikkaa jo PITKÄÄÄÄN. Kannattaisi ihmeessä pelastaa ennenkuin pääsee huonompaan kuntoon. Jos kiinnostusta, pistän postilla lisätietoa.
   

Kerro tästä muillekin!