Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

 1. jariha

  jariha Gearhead

  Eiköhän ylläpidon kannattas sulkea tämäkin topikki koska täällähän on jäsenistö yrittänyt keskustella vanhoista läpilahoista romuistao_O
   
 2. esmi

  esmi Gearhead

  Ne on mittaamattoman kalliita aarteita!, ei romuja!
   
  jariha tykkää tästä.
 3. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Fiat 238 oli tuo Vanin takana oleva paku.
   
  Larry ja isalmela tykkäävät tästä.
 4. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Näyttäs vähän ettei välttämättä ole akseleita alla ollenkaan...ruosteettoman näkönen joka tapauksessa.
  Lisäksi tuo on ollut varmaan todella kauan siellä, koska takaovessa vielä alkuperäinen varapyörätelinekin, jotka siirrtettin täälä ylemmäs jo melko uutena noista.

  En muista oliko ne 4x4 GT mallit Quikly:n vain jonkun muun tekemiä ?

  GT:ta oli myös takavetona, yleensä nuo oli kuitenkin busseja, joissakin jopa nahkapenkit.
  Pahuksen kallis laite tuo on ollut uutena, vielä 6.2 diesel, joten d-verotkin maksaneet jonkun verran...olisiko ollut peräti tuon laitoksen johtajan käytössä ?
   
 5. sleepercooler

  sleepercooler 3rd gear

  Muista pikkujäbänä kun yhden kaverin fijalla toli pari tuommoista Fiiattia, toinen oli tehty matkailuautoksi, jolla reissas pitkin ja poikin ulkomaita myöden ja toinen tavallinen paku mikä oli työ käytössä.
   
 6. mjm2

  mjm2 2nd gear

  Harmi kun ei mittareita näytetty. Väittäisin tuon vanin, ja ehkä Camrynkin, lukemaa aika pieniksi..
   
 7. Pande_K

  Pande_K Double Gearhead

  Eikös tämä ylössiirtäminen johtunut tästä pykälästä "Takavalon tulee näkyä vähintään 15° ylös- ja alaspäin sekä 45° keskiviivaan ja 80° sivulle päin." https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1987/19870875 Takavalojen korkeudella oleva varapyöräteline estää vanissa takavalon näkymisen tuon määräyksen mukaisesti 45 astetta keskiviivaan päin.
   
 8. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Eikös 4x4 vanit olleet G30siä, tuohan oli vain G20.
   
 9. McDaniel

  McDaniel 1st gear

  Toivottavasti on poistettu rekisteristä, kun on jäänyt seisomaan, ettei vain ole kymmenien tuhansien eurojen veroja perässä.
   
 10. mjm2

  mjm2 2nd gear

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006370469.html

  Näin Helsingissä.

  Entisen koulukaverin talon takapihalle oli haudattu myös Kupla. Sanoi että ruohon sai ajaa tarkasti ettei leikkuri karahda Kuplan peltiin. Joku kulma törrötti aika pinnassa.
   
  passerby tykkää tästä.
 11. mjm2

  mjm2 2nd gear

  Nakkilaan oli kiikutettu prässiä odottamaan nätti W126 280SE. Tällä viikolla bongattu. Helsingin A-alkuiset kilvet paikallaan, viimeinen katsastus 2006. Puuttuvia lampunpesurin varsia lukuunottamatta ihan priima, takaluukussa merkit paikallaan, eikä ollut edes laho. Hemmetti kun unohtui kysyä mikä oli tämän tarina.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Muutamia kesäisiä kuvia harmaaseen talveen. Kesällä savossa etsittiin perheen kanssa luontopolkua, mentiin alkuun harhaan, ja käveltiin hetki väärää polkua. Metsän keskeltä löytyi tällainen Trojan -kuormaaja, ollut tuossa varmasti kauan, ja varmasti tulee olemaan.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
  Kruunusaari, Norri, isalmela ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. Mac

  Mac Gearhead

  Tuo Mersu nähtävästi ihan ok varustuksellakin, kiinostaisi kyllä tietää tarkemmin missä kunnossa on jos sattuisi vielä olemaan vaikka vielä pelastettavassa kunnossa.
   
  isalmela tykkää tästä.
 13. Kowalski

  Kowalski Gearhead

  Onkohan tuo trojan yale 4000?
  Melkoinen laite
   
 14. mjm2

  mjm2 2nd gear

  Käyn vielä uudelleen tällä tai ensi viikolla. Kyselen samalla lisää.
   
 15. Mac

  Mac Gearhead

  Noiden sivujakin katselin, niin ainakin joskus ovat ihan kokonaisiakin autoja myyneet.
  Itsellä vähän hakusessa w116/126 Mersu ja suomiautostatus olisi plussaa
   
 16. Voisi ainakin iän perusteella olla..

  [​IMG]
   
  Kowalski tykkää tästä.
 17. multsi

  multsi 2nd gear

  Jännä, että tuollainenkin mersu on suoraan romikselle päätynyt ilman, että se on varmaan edes yritetty missään kaupitella. Jos tuon olisi laittanut nettiautoon vaikka 500€, niin kyllä sen joku olisi pihasta hakenut ja ihan rahaakin saanut heti kouraan.

  Jos mersu kiinnostaa, niin kannattaa varmaan puhelimitse olla pikaisesti yhteydessä, ettei tapahdu lopullista poistoa. Nyt se on näemmä ainakin vielä vain tavallisessa liikennepoistossa.
   
 18. mjm2

  mjm2 2nd gear

  Mersun tilanne selvisi. Kävin tänään uudelleen kun jäi vaivaamaan.

  Mersu on jäänyt aikanaan ajosta seisomaan, ollut omistajan varastossa autotallissa odotellen parempia aikoja. Viimeisen vuoden ollut ulkona. Nykyinen omistaja ei ole kykeneväinen laittamaan autoa tieliikennekuntoon osaamisen ja kuntonsa vuoksi.

  Tuotu pihalle kärryllä, josta ajettu nykyiseen paikkaan aidan viereen. Käynnistyy ja voi ajaa. Ei ole kuulemma hitsattu eikä räpelletty mistään. Ei kuitenkaan ihan ruosteeton. Helmassa ainakin yksi reikä. Takalasin alapelti on kuulemma W126 heikko paikka, tässä sen kerrottiin olevan täysin ehjä. Kiinnostuneille voidaan auto nostaa nosturilla ylös.

  Kyllä Nakkilassakin sen verran ymmärretään, että tästä EI tehdä romutustodiatusta. Auto on yrittäjän tuttavan auto, ja toive että löytää hyvän kodin jossa tuo laitettaisiin kuntoon.

  Rekkari on ASK-100, sillä löytää varustelistan ja omistushistorian.

  Suosittelen soittamaan suoraan Nakkilaan tai käymään paikan päällä. Hintaakin toki kysyin kun sehän se aina kiinnostaa. Ei ollut valmista mietittyä hintaa, mutta heitti että jossain 1500e nurkilla tuollainen voisi olla.

  Mutta EI siis ole menossa romutukseen, joten voi huokaista.
   
  Norri, Ford 15M, karra ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 19. 1320

  1320 Gearhead

  Kyseinen Mersu ei ehkä lukeudu omiin unelma-autoihin, mutta hienoa että on romufirmoja, jotka ymmärtää vielä autojen päälle, ettei kaikkia portista sisään tulleita laiteta automaattisesti sulattoon.

  '52 Plymouth Cranbrook lepäilee Suomalaisessa metsikössä...
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Norri, Ford 15M, Larry ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 20. Mac

  Mac Gearhead

  Hyvä juttu.
  Ties vaikka kävisi paikan päällä ihmettelemässä itsekkin.
   

Kerro tästä muillekin!