Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

 1. Kimmo-89

  Kimmo-89 2nd gear


  Edelleen Datsun 280C autoja haetaan.
   
  Gary Grand tykkää tästä.
 2. hartsa69

  hartsa69 Gearhead

  Desoto57, TN, isalmela ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. hartsa69

  hartsa69 Gearhead

  Vain ovi ja ovipahvi olivat jääneet. Tosin lumen takia en rämpinyt ympäriinsä, josko olisi jossain ollut loputkin.. Tai vähintään vanha kaivo johon olisi voinut hukkua.
  Taunuksestahan tuo taitaa olla.
  [​IMG]Keväturbex by Hartsa T, on Flickr

  [​IMG]Keväturbex by Hartsa T, on Flickr
   
  Desoto57, Kustom STW ja isalmela tykkäävät tästä.
 4. speedy

  speedy Double Gearhead

  Kait niitä vanhoja japanilaisia vielä löytyy maastoista, muistaa vaan ottaa haravan ja kottikärryt, nii saa rourattua kotiin.
   
 5. PetteriT

  PetteriT Gearhead

  Tyhjä on työmiehen katse, kun tiellepäin tekevi mieli, mutta päässeekö koskaan hangesta enää ylös

  [​IMG]
   
  Gary Grand, Desoto57, TN ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. hartsa69

  hartsa69 Gearhead

  Andde, Gary Grand, Desoto57 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 7. Andde

  Andde 3rd gear

  Komea setikka, suoraan työhommiin pääsis meillä, noin uusi vielä :)
   
  Gary Grand ja isalmela tykkäävät tästä.
 8. PetteriT

  PetteriT Gearhead

  Tämän päivän maaseututyömatkalla takertui verkkokalvoille Datsun 70-80 lukujen taitteesta. Sekalainen lajitelma 90 luvun kulkineita pitkin talojen takapihoja, yksi sammaloitunut 123 koppainen mersu. Jenkkirintamalla oli tyytyminen pontiacin tila-autoon ja luultavasti n. 70 luvun puolen välin dart/valiant bongaukseen. Harmaa väriltään ja lunta oli kasattu kulkineen viereen niin paljon että näkyi vain katto ja ovien yläosa.
  Nämä havainnot tuolla Ruskiilasta Ranta-kosulan suuntaan. eli siis Tuusniemellä
   
  hartsa69, isalmela ja Kustom STW tykkäävät tästä.
 9. PetteriT

  PetteriT Gearhead

  Jatketaas maaseututurneiden bongauksia. Alapitkän suunnalta bongattu A-mallin Kadetti (ois pitänyt ottaa kuva, kun oli sellainen metsittynyt pelto, jonka keskellä niin kauniisti orpona oli). Maaningan jälkeen kohti pielavettä mennessä on tien vieressä varmaan romu-ukkoa odottamassa kasa 124 koppaisia mersuja... Lapinlahdella juttelin asiakkaan kanssa pihassa olevasta P510 Datsunista, joka omasi jo messevän patinan mutta liikenteeseen tulossa. Maaningan takana bongasin eräästä pihasta 3 kpl Isuzun 90-luvun pickuppeja ja ilmeisesti saman tilan ladon päädyssä toisella puolella tietä oli ainakin 3-4 saman moista lisää...ilmeisesti varaosa-auton varaosa-autoja.
   
  Gary Grand, hartsa69 ja isalmela tykkäävät tästä.
 10. hartsa69

  hartsa69 Gearhead

  SK-, TN, Desoto57 ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. PetteriT

  PetteriT Gearhead

  Tuli sitten vielä eilen ajeltua työpäivän jälkeen haudoilla. Reitille tuli pari mutkaa. Eli Lähemäen tie Riistaveden ja Kaavin välissä. Aikanaan sen tien alkupäässä sijaitsi autopurkaamo, jonne isä vei meikäläiset kun olin n. 5-6v. eli vuosi tais olla jotain 84-85...sen tien varresta on romuja tullut sittemmin bongailtua vuosien saatossa eikä nytkään pettymystä tullut. En ole kyseistä pätkää varmaan 15 vuoteen ajanut, joten tehometsätalous oli hukannut metsiä paljastaen jotain uutta. Bongauksena 3kpl 600 fiudeja ja iso-corolla (farkku??) ja sitten wartburg ja jotain tuoreempaa kalustoa talojen pihoilla maatumassa. Siitä sitten Pyöräkän tielle. sieltä ei oikeastaan muuta mainittavaa kuin totesin että siellä se kupla seisoo edelleen mitä isän kanssa ostateltiin 90-luvulla, mutta laittoon oli menossa, joten ei ollut silloin kaupan :)

  Harmi ettei isä enää elä. Sen kanssa noita sorateitä koluttiin, kun hän työnsä puolesta rymysi tuolla teitten varsia niin aina lähdettiin tekemään muutaman tunnin pikakeikkoja katsomaan että vieläkö joku romu jossain seisoo...kertoi sitten aina että ensi kerralla voisi lähteä siihen tai siihen suuntaan kun siellä on sitä tai tätä...
   
  Gary Grand, kad_boost, isalmela ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Sää tarviit kameran. Tai, noh, ihmisten pihojen kuvaaminen on kiellettyä...
   
  PetteriT tykkää tästä.
 13. PetteriT

  PetteriT Gearhead

  noista 600 oisin ottanut kuvan kun ei ihan ollu kenenkään pihassa, mutta just joku likka oli hevon kanssa liikenteessä. Eilenkin kävin pikkulenkin katselemassa noita syrjäteitä. Eräässä katoksessa bongasin kasari sunnyja kaksin kappalein...siis jotain 82-83 luokkaa olevia. Hyvä homma että katoksessa...noita ei riesaksi asti ole säästynyt. Vanha viisaus päti tässä, aja sama pätkä eri suuntiin...mennessä en huomannut. Mutta pakko todeta että 80 luku ja vanhemmat on jo harvinaisia. 90 luvun vehkeitä sen sijaan on paljon. kohtahan tämä sesonki on taas ohi...puihin tulee lehdet ja heinäkasvaa ja peittää kaiken taas syksyyn saakka. Olihan tuolla sitten Niva ja erään talon päädyssä 80 luvun 323 mazda...sellainen 3 ovinen.
   
  Gary Grand, isalmela, Kustom STW ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 14. KKOSKINEN

  KKOSKINEN Gearhead

  [​IMG] [​IMG] Dodge kuorma-auto . Kuvaa en sitten osannut laittaa. Tyyppi varmaan 500. Tuulilasi lyöty sisään. muuten ehjän ja täydellisen näköinen, ilman korirakenteita.

  Korjattu tyyppi oikeaksi.
   
  Muokattu: 16.5.2022
 15. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Taas SUomen autokanta vanheni ku sain kilvet 1975 mallin GAZ66 autoon :);)
   
  malvasto, Gary Grand, 6PPC ja 10 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 16. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  www-löytö. Aurajoen rannassa on elokuussa 2012 pidetty Volkkari meeting ja siellä oli muiden muassa tämä trailer queen, split window kupla.

  [​IMG]
   
 17. multsi

  multsi 2nd gear

  Mikä näiden metsälöytöjen tyypillisin tarina on?

  Mietin vain kun suurimmasta osasta on kaluttu kaikki viimeistä piirtoa myöten irti, ja monet ovat pelkkiä kotiloita. Onko niistä purettu joskus kaikki vähänkin käyttökelpoinen irti ja kori viety sitten metsään, kun ei muutakaan(?) keinoa ole ollut hävittää, vai onko niitä sitten kaluttu ja rikottu paikan päällä. Hyvin harvoin näkyy osiltaan edes suurinpiirtein täydellisiä löytöjä.
   
 18. homer

  homer Gearhead

  Eikö tuo likimain noin liene kuin kirjoitit. Varastettuina metsiin hylätyt ovat sitten paloiteltu/rikottu termiittien puolesta.
   
 19. kad_boost

  kad_boost Gearhead

  Se lato missä nuo kaikki irti ruuvatut osat on jemmattuna olisi kiva löytää.
  Semmosia ei montaa ole verrattuna tyhjiin koppeihin.
   
  Gary Grand tykkää tästä.
 20. MJF

  MJF Double Gearhead

  1965 BelAir

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  SK-, PetteriT, TN ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!