Suomen coolein Custom

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Eyetech, 15.10.2001.

 1. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  No niin, antakaapa mielipiteenne.

  Tämä on vähän niinkuin gallup

  Minulla tuli ekana mieleen se vihreä -48 Chevy 2d sedan (kuka sen nyt olikaan tehnyt... Loimaalta?)
   
 2. Dobermann

  Dobermann Gearhead

  Hmm.. Mielestäni nyt jo ex-suomalainen, Kartsan väsäämä Packard!

  Auto sai ainakin allekirjoittaneen kananlihalle! Viimeisenpäälle tehty härveli joka olisi voinut olla aivan hyvin tuollaisen ammatti-pajan väsäämä!

  On niitä muitakin upeita härveleitä, mutta tuo säväytti..

  Ja onhan vielä se Vennun Ford! <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
   
 3. heh heh©

  heh heh© Gearhead

 4. Dobermann

  Dobermann Gearhead

  Err.. Tarkoitin sitä '34 race-henkistä härveliä.. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
   
 5. Sittana

  Sittana 1st gear

  Minun silmää ainakin miellyttää tämä nykyään Herstin timolla oleva avo buick, jossa on packardin takavalot jne. Tutkailin sitä kesällä kalajoen kiihdytyskisoissa ja hitto, kun teki mieli hypätä rattiin ja päästellä sillä kohti auringon laskua :smile:
   
 6. Dobermann

  Dobermann Gearhead

  Joo, mielestäni se Timpan luotsaama Buick on heti Packardin puskurissa Cooliehhissa kustomeissa..

  Oli muuten se Copperjet Caminokin aika namu.. Mutta tuo Esan entinen Buick sai meikäläisen kiinnostumaan kustomeista enemmältikin. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Häilän siipi-Mopar, joka tehtaan olisi pitänyt tehdä. Muodoiltaan upea eikä mitään tingeltangelia.
   
 8. Dobermann

  Dobermann Gearhead

  Totta sekin!! Niitä on paljon kovia laitteita!
   
 9. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Suomessa on yllättävän paljon todella upeita kustomeja. Taitaa olla se kauneus katsojan silmässä, eli hiukka vaikea keskustella siitä hienoimmasta/cooleimmasta.

  Saarelan Packard kyllä oli ehkä pisimmälle viety niin tyylinmukaisuudessaan kuin viimeistelyssäänkin. Myös Herstin Buick on upea, tosin ko. automalli ei paljon kustomointia tarvitse ollakseen tyylikäs.

  Helposti unohtuu hieman vanhemmat upeat kustomit, kuten Kalle Koskivirran Mercury ja Timo Niemisen Chevy -54, jotka myös ovat erittäin komeita.

  Vehmaalla näkyi viime kesänä hieman viimeistelemätön Chevy -48, (ei vihreä kutoskoneinen) joka kolahti kympillä. Kunnon fiftiestyyliä!

  Toivottavasti viimeisteltyjä ja tyylillä rakennettuja laitteita tulee lisää. Itselläni on valmistumassa kustom -53 Chevystä.

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Chevy ´53 2001-10-31 14:47 ]</font>
   
 10. Dobermann

  Dobermann Gearhead

  Do-Dads keräsi aika hyvin kasaan viimeisenpäälle laitettuja vehkeitä! Toivottavasti ensi kesänä näkee siellä enemmän laitteita! En tarkoita että nyt olisi ollut vähän, päin vastoin, mutta nälkä kasvaa syödessä! :smile:

  ..eli eiköhän se '53 ole silloin valmiina? <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
   
 11. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Totta puhut!

  Tämän aiheen aloituksen eräs tarkoitus olikin saada niitä luetteloitua <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif">

  Customin perusajatushan on rakentajan (omistajan) miellyttäminen....
   
 12. Dobermann

  Dobermann Gearhead

  Nyt vaan tuntuu että niistä yllättävänkin suuri osa on maamme rajojen ulkopuolella uusissa kilvissä.. :sad: Kartsan Packardi, se sininen '48 chevy hopeisin liekein taisi olla jopa etelä naapurimme kilvissä, jne...ja joskus kun näkee pitkän ajan
   
 13. 59

  59 Gearhead

   
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Itse soisin, että kiistattoman Suomi-historian omaavat entisöidyt ja alkuperäiset autot pysyisivät Suomessa. Esim. Suomen pankin ja presidenttien autot. Ihan vaan esimerkkeinä Suomen historiasta. Silti ymmärrän jos tällainen auto myydään ulkomaille. Haluaisitko omasta autostasi mieluummin 10- vai 100 000 mk? Vanha edustusauto ei paljon lämmitä, jos vaikka asunto menee täysremonttiin. Rakennettuja autoja taas tulee ja menee. Vuosi sitten valmistunut kustom tai kilpuri ei ole vielä kovin legendaarinen kuten ei HIMin eka listahittikään, vaikka nuoriso sitä mieltä ehkä olisikin. Ja nythän Saarelan Packard oli ilmestynyt taas myyntiin, hakekaa pois kuka haluaa. Ulkomaille myynti ei (ainakaan vielä) voi olla kovin iso murhe jos vertauskohtana käytetään hotrod-kansan ympäri maailmaa himoitsemaa 49-51 Mercuryä.
  Koskivirran pinkki ht, kelt.NOU-5, REK-1, 4-oviset NAI-545 ja AX-935 sekä jokunen orkkisyksilö. Kaikki Suomessa. Tämä on SE auto josta ruottalaiset varmasti tietävät joutuvansa maksamaan hunajaa projektinakin jos sellaisen haluaa. Eikä tunnu saman ikäiset sämpylävoorttitkaan kelpaavan, vaikka monen ruotsalaisen sormia varmasti syyhyttäisi laikkailla moista.
   
 15. Dobermann

  Dobermann Gearhead

  Olettekos katsonut sitä Pakaran hinta pyyntöä siellä ruotsissa? Aika rasvainen..

  Totta, kun autoa ollaan myymässä, myydään se sille joka sen ostaa parhaaseen hintaan. Eli mielestäni ei voi syyttää kuin itseään kun ei ollut rahaa.. Toisaalta, uusia rakennellaan kovaavauhtia.. Tuntuu vain sikltä että Packardista saattaa tulla rahakkaiden kierto-palkinto.. Sellaiset rapistuvat hitaasti, mutta vääjäämättä.

  Mutta, asiastahan oli Senior (?) Moblassakin kirjoitelma jossa puhui KLB (?)vai JE vai Halmeenmäki autojen arvostuksessa ruotsissa. Siellä on hinnat aivan eri luokkaa kuin suomessa. Siksi ruotsin pojat katselevatkin suomalaisa ilmoituksia ja vievät halvat kotiin. Esim. meillä rakennetun rodin/kustomin hinta on lähes säännöllisesti n. 120.000,-. Ruotsissa taas vastaavista saa maksaa 120.000fim -> 250.000fim. Sellaisen kun ostat ja tuot suomeen (+ tulli + vero + alv) voi sanoa että napsahti lotossa edellis viikolla.. Eikö?

  Mutta se musta siipi Moppe on aika namu..

  Ja muutenkin se Do-Dadsisin osallistuja ajoneuvo kirjo oli aika upeaa!  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Dobermann 2001-11-01 12:00 ]</font>
   
 16. 59

  59 Gearhead

  On totta, että Ruotsissa autojen hinnat ovat kovia, mutta etupäässä vain huippukunnostetuilla autoilla. Yleensä nämä ovat 50-luvun siipivehkeitä (avoja), joissa on uudet kromit, uudet alkup. sisustat yms, jolloin hinnaksi väkisinkin tulee kova, koska tällaisen laittaminen on oikeastikin todella kallista. Mutta ei Ruotsissakaan käyttökunnostettujen (bruksskick ruottiksi) autojen hinnat ole taivaissa, esim. 50-luvun lopun Ht:t pyörivät siinä 60-120 tuhannen kruunun pinnassa. Eikös semmoisia hintoja täällä Suomessakin pyydellä?

  Taisi hieman lipsahtaa tästä coolein custom aiheesta, ehkäpä tästä voisi turista tuolla Autot Ruotsiin-palstalla?
   
 17. Dobermann

  Dobermann Gearhead

  Aloittelin jatkolle oman "säikeen" täällä.
   
 18. Wesku

  Wesku Gearhead

  Mun pointsit menee koskivirran Mercurylle, onhan se eräs ensimmäisiä viimeisteltyjä ja cooleja customeita tässä maassa. Myös edellämainittu NAI-545 miellytti kovasti, varsinki kyydissäistujana...
   
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mielipiteitä löytyy näköjään jokaiselta erilainen. Eli en malta olla sanomatta, että Golden Pakara on muodoiltaan, verhoilultaan ja maaluksen laadultaan hieno. Mutta värihän on aivan kamala. Suoraan kuin jostain tuning autosta.

  Koskivirran Mercuryn näin peltityön eri vaiheissa ja uskon, että suurin osa kotimaisista ja ulkolaisista jää laadultaan toiseksi. Aikaa auton rakentamiseen on käytetty hirveästi. Se Forsmanin Caddy, josta oli jossain hyvä kuvasarja, oli peltitöiden alkuvaiheessa kuin pakasta vedetty Mercuryn alkukuntoon verrattuna.
   
 20. -TH-

  -TH- Gearhead

  ekana tuli mieleen minulle se musta chrysler 300 ja Koskivirran pinkki mercury. onhan niitä hienoja tietysti muitakin.Oli muuten tosi raato mistä se merc on tehty..
   

Kerro tästä muillekin!