Suomen vanhin arkiauto -49 Buick

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Kartsa67, 25.11.2018.

  1. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    No jos Karpov rajaa Korvensuun pois sääntömuutoksella niin seuraava löytyy edelleen tuosta viestistäni. 1920 Isotta Fraschini Tipo 8. Siitä oli havainto ainakin 2009 Classic Motor Showssa Lahdessa, jollei ole sittemmin myyty maasta.
     
  2. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Onhan se hankala ku monia valmistettu vaan yksi

    Mutta eiköhän tuo oo ihan hyvä ku sanon jomman kumman pojille
     
  3. XJR

    XJR 3rd gear

    Eiköhän se löydy etelähämäläisestä yksityiskokoelmasta kymmenien muiden joukosta. On siellä eräskin, mitä valmistettu vain yksi.
     
  4. Cortina71

    Cortina71 3rd gear

    Onhan Suomessa noita autoja, jotka ovat ainoita säilyneitä ainakin korimalliltaan. Tulee mieleen ainakin viime vuonna tuotu 30-lukuinen Delahaye neljä ovisella avokorilla, joka artikkelin mukaan oli ainoa valmistettu tällä erikoiskorilla ja sitten -33 Nash 2-ovinen avo, joka niinikään olisi ainoa säilynyt korimallinsa edustaja noin 60 tehdystä kappaleesta (auto tuotiin Norjasta)?
     
  5. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Täytyy vielä korjata/lisätä, että Isotta Fraschini valmisti vissiin noin 400kpl Tipo 8 alustaa, mutta tämä Suomessa säilynyt/entisöity auto lienee ainoa Euroopassa säilynyt Tipo 8 tuolla suoralla 8-sylinterisellä kansiventtiilimoottorilla. "Valmistettu vain yksi" viittaa usein johonkin tiettyyn alustan ja koritehtaan tilauskorin yhdistelmään. Sellainen tämäkin yksilö on.
     
  6. XJR

    XJR 3rd gear

    Ilmeisesti tarkoitat 1938 Delage D6-70 ? Delahaye osti Delagen 1935.
     
    Cortina71 tykkää tästä.
  7. Cortina71

    Cortina71 3rd gear

    Juu sitä tarkoitin meni ranskalaismerkit sekaisin..
     
  8. XJR

    XJR 3rd gear

    Tämän tasoisia kärryjä ostaa yleensä kaksi henkilö tässä maassa. Delage ei ole Kanta-Hämeessä kuten ne kymmenet vastaavantasoiset vaan sillä toisella keräilijällä K-Suomessa. Kummallakin on myös 30-luvun Bugatti :)
     
  9. miguelo

    miguelo Gearhead

    Espoolaisen herra Lönnbergin 1949 Buickista on toki ollut jo useampia lehtijuttuja, mutta tässä vielä yksi lisää, sillä tämänkaltaiset tarinat saavat lukijansa taatusti hyvälle tuulelle.

    https://www.lansivayla.fi/artikkeli...n-vanhin-kayttoauto-roald-lonnberg-83-ajaa-70

    Hieno mies, joka arvostaa laatuautoa, sekä pitää kalustostaan huolta, jotta se palvelee uskollisesti vuodesta toiseen.

    ps. onpas muuten todella upean näköinen alkuperäisradio Buickissa.:odcool:
     
    Sounderi, 12345678910, Norri ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!