Suomessa viimeaikoina paaliin menneet harrasteautot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Powerstroke, 2.3.2015.

  1. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    ...onko niitä?
    Lähinnä USA autot oli mielessä.
     
  2. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Kuusakosken tontilla hommissa kun tuli oltua niin kyllä sinne jenkkejäkin tupsahteli tämän tästä. Oliko sitten harrasteautoja vai "perikunnalle päätynyttä romua" niin siitä en tiedä.
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Toivottavasti tämä topic ei täyty viesteistä.
     
  4. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Facebookissa on ollut kuvia ainakin 70-luvun alun limo Cadillacista ja siisti kuntoisesta isokoppaisesta saman ikäluokan Oldsmobilesta. Kumpikin oli kouralla nostettu katosta ja siitä sitten paaliin...
     
  5. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Onkohan olleet juuri näitä kuuluisia "en myy halvalla, mieluummin laitan paaliin" tapauksia?
     
  6. MJF

    MJF Double Gearhead

    Missä semmoset kuvat on ollu? Syksyllä lähti -64 Valiant paaliin, seissyt toki 80 luvun alusta tyhjänä hylsynä metsässä. Vielä olisi toinen samanlainen raato joka taitaa kokea saman kohtalon.
     
  7. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Tais olla Mobilistin fb-ryhmässä. Se Oldsmobile oli kuvasta päätellen oikeasti hyväkuntoinen. Rally wheelsit alla ja täydellinen muutenkin.
     
  8. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    suurin osa jenkkifarkuista ja lavakamaroista on mennyt. yhtä mr rabbitin malibu 4d:tä ihmettelin ja sitä jeepster tms viiskytlukusta mut jokainen tekee romuillaan mitä tykkää.
     
  9. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Laskisin mukaan ainakin kaikki takavetojenkit potentiaalisina harrasteina, vaikka eivät lähdon hetkellä olisi sitä olleetkaan.

    On tosiaan muodostunut kuva että näitä tiesuolassa liotettuja California autoja, kuusen alle tyonnettyjä ikuisuusprojekteja, perikunnan haltuun jääneitä riesoja, veromätkyjä, kilvittä jääneitä uustuonteja yms yms tapauksia menis aika taajaankin.
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Pitäs olla joku "vastuu" romun hakijallakin ettei niitä käyttökelposia vie stenalle vaikka vaatis toki lääniä varastoida.
     
  11. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Nää aiheet aina jaksaa surettaa, kun ei niitä vanhuksia enää tehdä :cry:



    Mites mulla on sellainen käsitys, et jenkkien "cash from clunkers" toimi niin, et romikset kannattaa taas?
     
  12. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Joo, vittumaista kyllä, että 40-50 vuotta säilynyt auto roudataan innoissaan toiselle puolelle maailmaa ja sitten pistetään täällä paaliin, kun ei motivaatio riitä edes kaupata sitä eteenpäin jollekin sellaiselle, joka sen saisi taas liikenteeseen.
     
  13. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Tuossahan saattaa vallita sellainen ajattelutapa, että jos syystä tai toisesta käy ilmi, etteivät omat mahdollisuudet riitäkään sen toiselta puolelta maailmaa rahdatun laitteen saattamiseksi haluttuun kuntoon, niin sen myyminen itse maksetun hinnan alle on kestämätön ajatus.
     
  14. homer

    homer Double Gearhead

    Tuo mainittu Cadillac taisi kyllä olla aika karussa kunnossa ja aika kaluttu jos oikein naamakirjan keskustelusta muistan.
     
  15. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    No pitäis olla aika kieroutunut ajattelutapa kyllä että heittäis hukkaan vähintään 2,5-3K omaa rahaa... Vaikka auto olis kuinka halpa toisella puolen lätäkköä, niin kaikkine kuluineen tuommonen summa on siinä kiinni ennenku saa tullista ulos. Eikä taida riittääkään tän päivän kursseilla... :eek:
     
  16. hantta

    hantta Double Gearhead

    Aina löytyy joku hölmö, joka kuvittelee, että auton voi tuunata, kuten pimp my ridessä,eli pari päivää, ja näyttelyyn. Kun alkaakin hiukan tökkiä, niin vedetään pihalle, ja unohdetaan sinne, ja kun joku haluaisi ostaa, niin ei ole mistään hinnasta myytävänä, sillä aloitan restauroinnin heti, kun kerkeän.

    Hantta
     
  17. carkoivi

    carkoivi 3rd gear

    Pakkohan se on välillä tonttia siivota.
    -71 ht mustangin laitoin pari vuotta sitten ja viimeksi -68 4d ht Ltd.n
    Toki ruosteisia tyhjiä hylsyjä
    -Seuraavina odottaa -66 Fairlane ja -73 Challenger(Jahka joskus maltan päästää irti ;=)
     
  18. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Siinähän ei ole mistään muusta kyse taas kun Suomalaisesta kateudesta. Olishan se nyt sietämätöntä kattoa kun harrastajakolleega tulis tontille onnesta soikeana hakemaan projektia käypään hintaan.
     
  19. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead



    Joo mut satasella paaliin ei kirpase yhtään tai ainakin lämmittää kun kukaan muukaan ei sitä saanut :mad:

    Samasta syystä osa tappaa akkansa erossa kun en minä niin ei kukaan muukaan :odroll:
     
  20. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Facebook sivuston Metsälöytö-osiossa kuvia romu-ukon käsittelemästä Ramblerista; mustat TSC-80 kilvet vielä kiinni...
     

Kerro tästä muillekin!