Suomesta myydyt jenkki/harrasteautot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja heikkisj, 3.8.2003.

  1. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Tästä aiheesta on jossain muuallakin vihjailtu mutta aloitetaanpa ihan oma otsikko. Olin tässä eilen Tukholman cruisingissa ja bongasin sieltä pari pirssiä jotka hyvin suurella todennäköisyydellä olivat ex-suomalaisia:
    - Sininen/liekit -48 Chevrolet Aerosedan rod
    - musta -60 Impala 4d Sedan
    Ja sitten siellä oli connie kitillä varustettu punavalkoinen avo-Olds Dynamic 88 -59 jonka takakontin kannessa luki vielä että Lintta Brothers ja kilvet olivat punavalkoiset, käsittääkseni Ruotsin siirtokilvet (???). Varmasti siellä oli muitakin ex-suomalaisia mutta nuo nyt olivat helpoimmin tunnistettavissa.
    Mutta mitä kaikkea täältä lie myytykään jo Ruotsiin ja muualle maailmaan, Overdriven porukalla on varmasti monta tarinaa!
     
  2. Japi

    Japi 1st gear

    Tuo muuttoautojen vähyys näkyy myös Suomen katukuvassa. Jos miettii kuinka paljon niitä jenkkiautoja rahdattiin Ruotsista ja Jenkeistä 15-20. vuotta sitten. Parhaimman kuntoiset ovat löytäneet uuden kodin Ruotsista, tämän viimeisen kymmenen vuoden aikana. Esim. 50.luvun autoja näkyy aika vähän nykyään. Ruotsalaiset joutuivat kokemaan vastaavan 80.luvulla kun Norjalaiset tyhjensivät Ruotsia 50.luvun autoista. Nyt Ruotsalaiset hakevat vuorostaan 50-60.luvun autoja Suomesta ja Mustangeja jenkeistä (eniten haetut mallit 65-67).
     
  3. Otto

    Otto Gearhead

    Juu, sinnehän niitä Ruotsiin menee, tuntuis ett melkein mikä vaan 50 lukulainen 2D ht tai avo jossa vähän maali kiiltää, niin käsistä viedään... Ja kun lukee ruåtsalaisten Power-makasiinia niin siellä on kuvia 4 ovisista vehkeistä , päälle päin näyttää ehjiltä, ja päällä teksti Skrotas (romutetaan). Jestas, sellaisista aihioistahan tehdään suomessa vielä autoja! sielläpä kun on enemmän varaa valita... Ja silti suosikkeja niillä on 58 avo Buick limited , 58 ja 59 Cad jne joita tulee powerissakin vastaan vähän joka kulman takaa... ja viimeisen päälle tehtyjä... Ero on käsittämättömän suuri vaikka ovat ihan tossa naapurissa. Jokainen tietysti tekee autollaan niinkun tykkää, sieltä voi saada vastinetta autoon laitetuille rahoille, mut vielä jokunen vuosi ja kohta taas haikaillaan 2 ovisten perään kuten vuosia aiemminkin...
     
  4. mean eyes

    mean eyes 1st gear

  5. SG480

    SG480 1st gear

    Lintta Bros Olds on myyty Ruotsiin, Jykä hankki tilalle "Kekkosen" avo-buickin.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ruotsiinhan meni myös sika härski -60 ambulanssi Caddy...
    Oliko se jostain valkeekoski-tampere akselilta.. Näyttää olevan nykyään Nykvarnassa Södertäljen kupeessa.
     
  7. hagle

    hagle Gearhead

    Mitäs kautta nää ruåttiin myyneet ovat ilmoitelleet??
     
  8. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Tuommoinen sinivalkoinen -60 Cadillac ambulanssi oli tosiaan cruisingissa, oliko se sama joka oli joskus Tampereen tienoílla? Sitten siellä ajeli myös kaksivärimetallinhohtovihreä -55 Crown Victoria Skyliner joka olisi hyvin voinut olla se Olavi Virran entiseksi sanottu ja Ruotsiin myyty, nyt alla oli kromivanteet ja perä korkealla...
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Sama kauko...
     
  10. Fastback

    Fastback Gearhead

    jos meno jatkuu tälläisenä, niin milloinkahan Suomen valtio asettaa "vintikiellon" siipiautoille, kuten Yhdysvaltain hallitus on asettanut mm. alkuaikoijen Thunderbirdeille (vai onko villi legenda?).
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Toivottavasti ei ennen kuin pääsen omastani eroon... :-o)
     
  12. JR

    JR Gearhead

    ...Tai ennen kuin saan hankittua omani. On aina tehnyt mieli tuommoista ekan korin T-birdiä, mutta näyttävät aina vaan maksavan aivan älyttömästi.
     
  13. Continental56

    Continental56 Gearhead

    Jenkeissä ei ole takuulla mitään vientikieltoa 55-57 T-Birdeille. Autohan ei ole USA:ssa edes kovin harvinainenkaan, kun pahoista romuistakin tehdään siellä vielä autoja suuren kysynnän takia.

    Ruotsiin viedyistä puheenollen nämä seuraavat olen itse nähnyt Turun satamassa menossa Ruotsiin: 54 Chrysler Imperial, 56 Mercury 2d HT, 57 Buick Caballero STW, 59 Chevy ElCamino, 60 Lincoln Avo, 61 Chrysler 300G, 63 Lincoln Avo, 65 Mustang GT Fastback, jne. jne.
     
  14. Fordhomo

    Fordhomo Gearhead

    Myös molemmat Suomen Mercury Colony Park '60 4dHT:t myytiin Ruotsiin. Sama hemmo osti molemmat pois...
     
  15. Fastback

    Fastback Gearhead

    Suuri kysyntä, eikä harvinainen, mutta silti romuistakin tehdään vielä autoja? Kieliikö tämä harvinaisuudesta vai todella suuresta kysynnästä? Hinnoista sen verran että peruskuntoiset lähtevät 25t$ ja siitä ylöspäin.

    Vientikielto legendan kuulin joskus eräältä vanhalta t-bird harrastajalta, joka toi jenkeistä mm. '55 avo t-birdin yms. mielenkiintoista.
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tuntuu niillä Ruotsalaisilla olevan kiinnostusta myös muskeleihin. Rätti E-bodyt 68-70 Chargerit,Roadrunnerit yms muskeli moparit tuntuu kiinnostavan niitä kovasti näinä päivinä. Tietysti myös aidot Hemit, mutta niitähän meillä nyt ei paljon ole.
     
  17. JR

    JR Gearhead

    Niin tuota juurikin tarkoitin. Kun tuo noin 25 kiloeuroakin on mielestäni aikas paljon...
     
  18. LB

    LB 1st gear

    Vielä tästä Lintta Bros. '59 avo Oldsista.
    kun Jykä laittoi auton myyntiin, ei tullut yhtään kyselyä kotimaasta, ensinmäinen svenski joka oli kiinnostunut osti auton samantien pois.
    Jäihän LB ukoille kuitenkin '59 Caddy coupe ja '59 Buick 4d Flat. Lisäksi löytyy '49 Fleetline, '58 Cadillac (Flash), muutama farmari ja Jykän uusin '52 Buick avo mallia Kekkonen.
    Ajoneuvoista löytyy kuvia jostain http://www.paalupaikka.com sivuilta (msc avajaiset linkki etusivulla).
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    JA EIKÖS KIVINIEMEN TOINEN SHELBY MUSSE MENNY
    JONNEKKI ULKOMAILLE ?
     
  20. Fastback

    Fastback Gearhead

    Mikä Kiviniemin Shelbyistä meni ulkomaille? Uusi avo vai?
     

Kerro tästä muillekin!